RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ben Hoskins (Getty Images)

Hyller Carew før toppkampen

John Carew er ikke i tvil om at West Ham kan gjøre slutt på Southamptons utrolige vinnerform på hjemmebane.

Oslo (ANB): Claus Lundekvams tidligere klubb har de siste månedene gjort St. Mary’s til det reneste fortet. 14 seirer på rad siden februar er intet mindre enn fabelaktige tall.

Seks strake hjemmeseirer innledningsvis i årets sesong har også bidratt til at klubben troner på toppen av tabellen i mesterskapsserien etter 11 serierunder. To poeng skiller ned til forfølgerne West Ham og Middlesbrough.

Tirsdag er det duket for en lenge imøtesett toppkamp når Southampton tar i mot West Ham på fryktede St. Mary’s.

Tror på seier
John Carew har samtidig ikke overdreven respekt for oppgaven som venter. Landslagsspissen er i målform – og åpnet scoringsballet da Hammers kjørte over Blackpool med 4-0 lørdag.

Mål ble det også i landslagestrøya noen dager tidligere, i tillegg til at Carew reddet ett poeng for klubblaget i 2-2-kampen mot Crystal Palace før landskamppausen.

Ikke rart Carew er optimistisk på både egne og lagets vegne foran tirsdagens toppkamp.

- Målet er å påføre Southampton det første hjemmetapet, og jeg vet at vi er gode nok til å klare det, sier han til london24.com.

Sterkt spisspar
Optimistisk er også Hammers-manager Sam Allerdyce. Han gleder seg stort over at klubben synes å ha funnet en meget målfarlig spisskombinasjon i Carew og unge Sam Baldock. Sistnevnte scoret to ganger mot Blackpool lørdag.

- John har vært en strålende spiller i Premier League i mange år, og Sam prøver å skape seg et navn ved å spille seg gjennom divisjonene som en topp målgjører. Begge ga Blackpool-forsvarerne mye trøbbel gjennom kampen. Det ble 4-0, men kunne vært mye mer, sier han til klubbens hjemmeside.

Gledelig var det angivelig også å se spissparet i aksjon etter kampen.

- Man skulle tro de hadde spilt sammen i årevis. Jeg hørte John si i garderoben «Når jeg gjør sånn, skal du gjøre sånn. Og når jeg gjør det, skal du løpe dit». Det var fantastisk å stå i bakgrunnen og høre på det, sier han.

- Morsomt å se han
Spissparet får hovedæren for brakseieren, som gir en god inngang til Southampton-kampen.

- Hvis de to i angrepet spiller bra, spiller hele laget bra. Og nettopp derfor vant vi 4-0. Spissene fikk strålende hjelp fra resten av laget, sier «Big Sam».

At John Carew blir en viktig brikke framover, er han ikke i tvil om.

- Det var utrolig morsomt å se ham. Nå har han gjort mål i sine tre siste kamper, to for oss og ett på landslaget, så han er i målform, konstaterer manageren. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere