Hyller Norling i ny bok

BLIR HYLLET: Rikard Norling får gode skussmål i en ny, svensk bok.

BLIR HYLLET: Rikard Norling får gode skussmål i en ny, svensk bok. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Selv om ikke galt går veien i Bergen, får Rikard Norling hyllest fra en gammel disippel.

27.04.15 10:10

Etter overgangen fra Malmö til Brann og Bergen, har Rikard Norling slitt med resultatene. Men det bryr ikke en tidligere AIK-stjerne seg om: der har han fortsatt en stor stjerne.

- Jeg respekterer ham svært høyt. Han er kjempedyktig og kom til oss da vi var på bunn, tok oss tilbake ditt vi hører hjemme, på toppen av Allsvenskan, sier Daniel Tjernström til Aftonbladet.

Tjernström er aktuell med en ny bok - "Tjerna - en kaptens hjärta" -, og ble i den sammenheng intervjuet om for eksempel forholdet til Norling. Sistnevnte har fått et helt kapittel viet til seg i den nye boken, der han selv er med og beretter om sin historie.

- Jeg er redd for å gå tilbake. Jeg vil heller ha det som et vakkert minne og se det fra utsiden, sier Rikard Norling i boken.

Han tilbrakte flere perioder i AIK som blant annet juniortrener og assistent, og senest som hovedtrener fra 2004 til 2008. Men å møte opp på AIK-kamp, det ønsker han ikke.

- Jeg provoserer ledelsen med mitt blotte nærvær, for jeg var ikke på god fot med dem da jeg dro. Men supporterne har jeg fortsatt følelser for, sier Norling og snakker varmt om en opplevelse da han returnerte til AIK - som trener for Malmö.

Da Malmö ledet 2-0, sang supporterne "Norling lengter hjem til AIK". Treneren selv beskriver det som total og kompromissløs kjærlighet:

- Jeg vil gjerne kunne dra tilbake til AIK, sette meg, kjenne at jeg er en del av historien, at jeg alltid er velkommen. For det er min klubb. AIK, skriver han poetisk i "sitt" kapittel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag