Hyller Opdal: - Han er outstanding

SJELDEN VARE: Håkon Opdal spilte en stor kamp mot Lillestrøm og var hovedgrunnen til at Start holdt nullen på hjemmebane for første gang siden 2013.

SJELDEN VARE: Håkon Opdal spilte en stor kamp mot Lillestrøm og var hovedgrunnen til at Start holdt nullen på hjemmebane for første gang siden 2013. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Håkon Opdal fikk æren for at Start holdt nullen hjemme for første gang siden 2013.

START - LILLESTRØM 0-0:

SØR ARENA (Nettavisen): - Det er derfor vi har Håkon i mål. Han er outstanding, redningen er veldig bra, sier Bård Borgersen, Starts trener, om kampens store prestasjon til Nettavisen.

Etter 33 minutter hoppet Fred Friday opp og stanget til ballen. Hele Sør Arena trodde nigerianeren sendte Lillestrøm i ledelsen, men Opdal dro frem et tigersprang og fikk slått ballen ut på mirakuløst vis på Starts 110 årsdag.

- Jeg var helt sikker på at den gikk inn for jeg følte at jeg traff ballen godt og var klar til å begynne feiringen. Det var en stor prestasjon av målmannen, forteller en skuffet Friday til Nettavisen.

Stoppet forferdelig rekke
Redningen sørget for at Start gikk av Sør Arena uten å slippe inn mål for første gang på 26 hjemmekamper, da sørlendingene slo nettopp Lillestrøm 1-0 etter mål av Jesper Mathisen i november 2013.

- Det var en god følelse å holde den unna. Det gjelder å alltid være i balanse og forberedt på alt. Jeg klarte det denne gangen, noe jeg er veldig fornøyd med, sier Opdal til Nettavisen.

Lillestrøms trener Runar Kristinsson skjønte ikke hvordan Opdal fikk slått unna avslutningen til Friday.

- Den redningen er veldig solid. Jeg synes Opdal har stått veldig bra i hele år, men jeg hadde ikke ventet at han skulle ta den, mener Kristinsson til Nettavisen.

-Årets redning
Starts keepertrener, Erik Ruthford Pedersen, påstår at Opdal gjorde sin beste kamp på lenge.

- At han tar den er rett og slett strålende. Det er nok årets redning, det vil de fleste være enige i. I tillegg til redningen synes jeg Håkon gjør en bedre kamp enn på lenge. Han hadde svært god intensitet i spillet, sier Pedersen til Nettavisen.

Sørlendingene brøyt en annen håpløs statistikk med 0-0 mot Lillestrøm. Etter åtte strake tap fikk endelig Start et poeng igjen, for første gang siden 4. juli i 4-1-seieren mot Stabæk. Likevel truer nedrykksspøkelse Start fortsatt, kanskje selv for de som ikke tror på spøkelser engang. At det fortsatt er et godt håp for Start til å sikre ny kontrakt i eliteserien får også Opdal honnør for.

-Han har berget veldig mange poeng for oss og kan kanskje være den som gjør at Start overlever. Det er en verdensklasseredning han har i første omgang, sier Vikstøl.

To gode venner
Borgersen har vært trener for Start i drøye to uker etter at Mons Ivar Mjelde og Odd Berg takket for seg i klubben. Starts tidligere utviklingssjef er ikke i tvil om at Opdal har vært lagets beste spiller i 2015.

- I vår var Håkon helt uvirkelig god, mye bedre enn vi kunne forvente og håpe på. Han har vært en veldig markant spiller i år, mener den tidligere stopperkjempen.

Bortsett fra en stygg feilpasning i første omgang var det lite å si på Opdals opptreden. Likevel kan 33-åringen også sende en takk til to venner som spilte på lag denne lørdagen. Tverrliggeren reddet Opdal i andre omgang da Jørgen Hammer holdt å sette ballen i eget nett, mens stolpen sto i veien for Arni Vilhjalmsson like før slutt.

- Det er surt at vi ikke vinner i dag. Vi har de største og beste sjansene, og det burde holdt til seier. Likevel hadde jeg ventet meg enda mer offensivt, mens det defensive var veldig solid, påstår islandske Kristinsson, som har sitt lag plassert på niendeplass.

Ufarlig Start-lag
Den samme oppfatningen har Start-folket etter kampen: Det defensive satt, mens fremover var det trått. Lars-Jørgen Salvesen hadde Starts eneste klare målsjanse helt på tampen av kampen, noe som ikke var nok til å gi Arnold Origi store problemer i LSK-målet.

- Vi mangler litt på den siste pasningen, så vi skaper ikke så mye fremover dessverre. Likevel føler jeg vi har mer på gang og at det defensive sitter, gjør at vi blir skumlere fremover, sier Opdal.

Det ble en fartsfylt start på kampen det første kvarteret, før det roet seg noe utover omgangen. Start var faktisk det laget som hadde ballen mest med 52 prosent, en sjeldenhet denne sesongen. Avslutningsmessig var Lillestrøm oftest frempå, men scoringen uteble til tross for 15 avslutningsforsøk, sammenlignet med Starts åtte.

Skadet Kippe
De to største mulighetene før pause hadde Fred Friday. Den ene gangen traff han klokkerent med hodet, men Opdals nevnte redning stoppet han. Ved det andre tilfellet sklidde Friday da ballen kom mot han i returrommet.

Kampen fortsatte på tett vis etter pause. Før minuttet var gått var Erling Knudtzon farlig frempå, men hurtigtogets avslutning var svak.

Etter 53 minutter måtte Frode Kippe kaste inn håndkle i sin eliteseriekamp 350, grunnet en strekk på baksiden av låret. Noen minutter senere var Jørgen Hammer svært nære å sette et innlegg i eget mål, men tverrliggeren reddet stopperen.

Austine Ikenna fikk sin Start-debut da han erstattet Mads Stokkelien da uret sto på 66 minutter.

Uten at det hjalp Start til å vinne sin første kamp siden 4. juli, 4-1 mot Stabæk.

Nærmest seiersmålet var innbytter Arni Vilhjalmsson da han fire minutter før slutt headet i stolpen og ut. En annen innbytter, Lars-Jørgen Salvesen, var også nær på å bli ettermiddagens store helt, men Arnold Origi reddet forsøket fra lysluggen.

I neste runde venter Vålerenga på Ullevaal for Start, før Rosenborg kommer til Kristiansand helgen etter. Lillestrøm møter Mjøndalen på Åråsen neste søndag før Viking i Stavanger er neste utfordring.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=zGtycaQRBnOH5j17wykQkUhyKcKLeKCeAU1zoD6kjxJ1fyhpAu3qKSilktXSObKG1tfeaoIi4fBt6Uq1s4cou8RYW3L6jNNh&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.