RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
OVER TID: Harmeet Singh er ikke blant spillerne med lengst fartstid i Molde, men han erkjenner likevel at klubben har brukt årevis på bygge opp styrken de har vist denne sesongen.
OVER TID: Harmeet Singh er ikke blant spillerne med lengst fartstid i Molde, men han erkjenner likevel at klubben har brukt årevis på bygge opp styrken de har vist denne sesongen. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Hyller Viking-treneren for seriegullet

Sist oppdatert:
Slik forklarer Molde-spillerne suksessen.

MOLDE (Nettavisen): Lørdag kveld kunne hele Molde slippe jubelen løs da Viking ble slått, og seriegullet ble sikret.

Molde-spillerne gir tidligere trenerne store deler av æren for suksessen klubben opplever for øyeblikket.

- Arbeidet som har blitt lagt ned de siste årene har gjort at vi er her i dag. Det har blitt lagt et solid fundament for suksess, sier Harmeet Singh til Nettavisen.

Nå gir midtbanespilleren Viking-treneren en del av æren for gullet.

- Jeg tror arbeidet begynte allerede da Jonevret var trener i Molde. Han og Solskjær skal ha sin del av æren for dette, avslører den tidligere Vålerenga-spilleren.

Får betalt for å satse

Moldes midtstopper Vegard Forren mener seriegullet er et resultat av den gode satsingen klubben har hatt de siste årene.

- Seriegullet er et resultat av den satsingen Molde har gjort de siste årene. Vi har fått betalt for den satsingen. Nå er vi en gjeng med veldig gode fotballspillere, og da får vi som fortjent, forklarer forsvarsklippen til Nettavisen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

IKKE GLEMT: Vikingtrener Kjell Jonevret får sin del av rosen for Moldes suksess.


Det er en teori som støttes av keeper-veteran Espen Bugge Pettersen, som har tatt tre seriegull med blå-trøyene.

- Vi har jobbet hardt over lang tid. Det får vi betalt for. I tillegg var vi ekstra sulten og motivert i år på grunn av at vi ikke lyktes i Tippeligaen i fjor, sier han til Nettavisen.

Heder til Solskjær og Skullerud

Bugge Pettersen, som også spilte i Molde da Ole Gunnar Solskjær var trener i klubben, mener at Solskjær og Skullerud må dele æren for suksessen.

- Solskjær la fundamentet før Tor Ole kom, men han har tatt det til nye høyder. Beviset får vi nå når vi kan feire gullet fire serierunder før slutt, sier en smørblid Bugge Pettersen.

Målvakten er full av lovord om dagens Molde-trener, som han mener har tatt Molde et steg videre.

Tore Ole er en dyktig trener og en fantastisk leder. Han er en veldig fin fyr. Det er et privilegium å få jobbe med han, fortsetter den tidligere landslagsspilleren.

Forsvarskjempen Forren tror Solskjær har spilt en viktig rolle for at klubben er der den er i dag, men understreker viktigheten av Skulleruds arbeid.

(artikkelen fortsetter under bildet)

LA GRUNNLAG: Ekstrener i Molde, Ole Gunnar Solskjær.


- Ole Gunnar skal ha en stor del av æren for dette gullet, men det skal også Tor Ole og dagens støtteapparat ha. De har hatt en klar filosofi, og vi spillere har reagert og respondert veldig bra på den. Derfor tok vi gull, avslører 26-åringen.

Skullerud tok grep

Da Skullerud tok over treneransvaret i klubben, er det tatt grep. Det har gitt resultater, mener Bugge Pettersen.

- Vi har et høyere bunnivå enn vi har hatt de siste årene. Vi har vært i stand til å vinne på de dårlige dagene. Der ligger store deler av forskjellen fra de tidligere årene, utdyper han.

Klubben var også aktiv på spillermarkedet i vinter, noe som har bidratt til at klubben har tatt et ekstra steg.

- Vi har fått inn spillere som har løftet laget. Samtidig har vi flere som scorer mål i år. Det er mange elementer som trekker Molde fremover, avslutter 34-åringen.

- Alle ønsker å bli bedre

Ruben Gabrielsen, som ble hentet fra Lillestrøm i sommer, tror klubbens treninger kan ha vært avgjørende for de gode resultatene.

- Det første jeg merket da jeg kom hit, var den store forskjellen i treningshverdagen. Den er helt fantastisk. Alle i klubben ønsker å bli bedre, og alle jobber mot samme mål. Det er uvurderlig, forklarer han til Nettavisen.

I tillegg til den gode treningshverdagen, understreker han viktigheten av den gode stemningen i garderoben.

- Vi er en vanvittig god gjeng. Vi er veldig sammensveiset. Vi kan komme langt med et slikt samhold i gruppen, avslutter forsvarsspilleren.

Nå håper Molde-spillerne at disse faktorene skal gi flere gullmedaljer. Allerede 23. november kan de sikre seg enda en pokal, men da må Odd slås i cupfinalen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere