RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

Hylles etter EM-bragden

Morten Olsen løftes opp i stjernehimmelen.

Den karismatiske danske landslagssjefen har måttet tåle mye pepper i sin tid som sjef for de røde og hvite fotballheltene.

Onsdag var det imidlertid ikke antydning til negativ omtale i danske medier.

Olsen, som er klar for sitt fjerde sluttspill som dansk landslagssjef, hylles fra alle hold.

- Morten har hatt en enorm betydning. Bare se på den utviklingen laget har vist etter et skuffende VM. Han har hentet inn nye spillere som har fått hår på brystet underveis. Det er veldig positivt for laget og det vi skal gjøre under EM, sier veteranen Christian Poulsen til Ekstra Bladet.

- Idiotisk å avvise
Frankrike-proffen er ikke ett sekund i tvil om at fotballforbundet bør forlenge Olsens nåværende kontrakt. Den utløper etter sluttspillet i Polen og Ukraina neste sommer.

- Han har jo enorm erfaring fra Köln og Ajax, så han blir vanskelig å erstatte, sier Poulsen.

Generalsekretær i Det danske fotballforbundet, Jim Stjerne Hansen, bekrefter at man naturligvis skal i samtaler med Olsen.

- Det ville være idiotisk å avvise en kapasitet som Morten Olsen, sier han – men avviser overfor sporten.dk at suksesstreneren allerede er forelagt et nytt tilbud.

- Nei, men det ligger et tilbud der om en prat. Også tar vi det derfra. Jeg snakker med Morten Olsen ofte, og det blir det nok anledning til igjen, sier Stjerne Hansen.

Taus om framtida
Hovedpersonen er ikke spesielt snakkesalig med hensyn til sin fotballframtid.

- Det har jeg ingen kommentar til. Akkurat nå gleder jeg meg over det vi har oppnådd, sier Olsen.

62-åringen trives imidlertid fortsatt som landslagssjef.

- Det gjør jeg. Vi har noen motiverte unge spillere, og jeg synes det i alle år har vært fantastisk å være med å utvikle dem, sier Olsen.

Dermed blir Olsens fotballframtid trolig et ubesvart spørsmål en stund til. Jim Stjerne Hansen ser imidlertid at dagens landslagssjef har lagt et godt grunnlag, uavhengig av hvem som fortsetter i jobben.

- Jeg har aldri lagt skjul på at Olsen er en god landslagssjef. Resultatene er uomtvistelige, og måten lager spiller på vitner om at vi er på god vei. Det lover godt for fremtiden, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere