*Nettavisen* Sport.

Hylles etter kjempemissene

Foto: Christian Thomassen/Scanpix

- Vi klikker utrolig bra sammen, sier John Carew om angrepskollegaen.

30.05.10 18:15

NORGE - MONTENEGRO 2-1:

ULLEVAAL (Nettavisen): Bom, bom, bom!

Slik så fasiten til Erik Huseklepp ut etter 78 minutter på banen i landskampen mot Montenegro lørdag. Brann-spilleren skapte mye og var aktiv på topp, men da det kom til avslutningene sviktet 25-åringen. Tre store sjanser ble skuslet bort før pause, og med litt større effektivitet kunne han langt på vei ha avgjort kampen i Norges favør etter 45 minutters spill.

Allerede etter åtte minutter misbrukte han den første sjansen.

Huseklepp befant seg i god posisjon etter et godt framspill av høyreback Tom Høgli, men avsluttet utenfor helt upresset. Ti minutter senere var han på farten igjen, men ble stoppet av keeper som ga retur. Den satte Christian Grindheim svakt over.

Men den største missen av alle kom etter et flott gjennomspill av debutant Ruben Yttergård Jensen. Brann-spissen kom helt alene igjennom med keeper, men blåste ballen himmelhøyt over.

- Vi klikker bra
Til tross for de mange missene måtte Huseklepp likevel tåle en stor porsjon skryt av både medspillere og trenere etter kampen. 25-åringens evne til å skape sjanser trekkes spesielt fram.

- Vi klikker utrolig bra sammen. Han er en fantastisk drivkraft framme på banen, sier John Carew til Nettavisen.

- Han må bare fortsette å gjøre det han gjør nå. Når ting snur vil det gå stang inn i stedet for stang ut, sier Aston Villa-spissen, som også brant et par fete sjanser i løpet av kampen.

Carew var likevel svært godt fornøyd med å holde ut samtlige 90 minutter i oppgjøret mot Montenegro.

- Det er jo midt i ferien min. Det var ikke planen at jeg skulle spille 90 minutter. Det viktigste var at jeg ikke pådro meg noen skader, sier den storvokste spissen.

- Rask og bevegelig
Også landslagssjef Egil Drillo Olsen var overrasket over at Carew holdt ut såpass lenge som han gjorde, og treneren var godt fornøyd med innsatsen til både kraftspissen og Huseklepp.

- Det var ingen spesielle som imponerte utover det vanlige, men jeg er overrasket over at Carew holdt 90 minutter i dag. Stopperne var også bra, mens Erik Huseklepp skapte mye.

Også motstanderens trener, Zlatko Kranjcar, lot seg imponere over både Carew og hurtigtoget fra Bergen.

- Hvilke norske spillere imponerte deg mest?

- Gamst Pedersen, Carew og Hangeland er spillere vi kjenner godt til og har fulgt nøye i lang tid. Men jeg var mest overrasket over Huseklepp. Han var både rask og bevegelig, sier han.

- Ett fett hvem som scorer
På pressekonferansen etter kampen ble Norges manglende uttelling en naturlig snakkis. Drillo måtte si seg enig i at måten målene kom på lørdag var en smule tilfeldig.

- Vi har som mål å skape et tosifret antall målsjanser på hjemmebane. Om det er Kjetil Wæhler eller Tom Høgli som scorer er ett fett for meg, sier Drillo

- Jeg hadde ikke regnet med at målene skulle komme fra dødball i dag. Det var litt tilfeldig. Vi burde avgjort på overganger, sier mannen som har ledet det norske landslaget 100 ganger.

Christian Grindheim sendte Norge i føringen med en omstridt scoring etter en corner i første omgang, mens Morten Gamst Pedersen avgjorde helt på tampen etter et frispark fra kant.

- Jeg har ikke sett scoringen ordentlig, men vi skulle hatt straffe ett sekund før ballen lå i nettet. Fra det jeg har hørt lignet det på klatring fra Grindheim der, og det blir det ofte blåst frispark på, sier Egil Olsen om førstemålet.

- Vi ligger på rundt 8-5 i målsjanser i vår favør. Vi kunne avgjort i første, men hadde også noen store etter pause. Vi hadde også et par bra overganger i andre omgang, men alt i alt var det ikke bra nok, konkluderer Drillo.

Ble du imponert eller frustrert over Erik Husklepps innsats i kampen mot Montenegro? Diskuter i kommentarfeltet under!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.