*Nettavisen* Sport.

Hyllet «Guds hånd»

Foto: (EPA/Scanpix)

Argentina cruiset til gruppeseier. Og Lionel Messi hyllet fotballguden.LES: VMs merkeligste kamp LES: - Jeg er stolt over AngolaLES: Portugals reserver også best

22.06.06 07:32

NEDERLAND - ARGENTINA 0-0: For da Argentina med håndbrekket på cruiset inn til 0-0, gruppeseier og retten til å møte Mexico i åttedelsfinalen lørdag kveld, hadde supertalentet Lionel Messi sin helt spesielle hilsen til Diego Maradona.

Nye sko
I morgen er det på dagen 20 år siden Maradona skrev et uforglemmelig avsnitt i fotballhistorien med sine to utrolige scoringer mot England. Det første med det Maradona selv hevdet var Guds hånd. Det andre med tidenes soloraid.

Lørdag fyller Lionel Messi 19 år. Han er forlengst døpt «den nye Maradona», og i fotballgale Argentina er det et folkekrav at han skal spille fra start. Onsdag kveld gjorde han nettopp det. Med spesialdesignede fotballsko.

I de blå-hvite argentinske fargene, med påskriften «1986 - La mano de dios» - eller «1986 - Guds hånd». Og «19 Messi». Som er identisk både med alderen og draktnummeret til Barca-spissen.

Klikk på bildet for å forstørre.Påskriften er utvilsomt en hyllest til forbildet og den argentinske fotballguden. Og et lite spark bak til såre engelskmenn som aldri glemmer ydmykelsen i Mexico.

Bunnsolid Argentina
Nedreland jaget gruppeseieren før onsdagens kamp, men klarte aldri å true et bunnsolid Argentina. Dermed endte det 0-0. Resultatet innebærer at Argentina møter Mexico i åttedelsfinalen, mens Nederland skal opp mot Portugal.

Argentinas stopper Roberto Ayala avviser at laget hadde tanken på en kamp mot Mexico i bakhodet.

- Nei, det spilte ingen rolle. Begge er motstandere som fortjener stor respekt, hevder Ayala.

Nederlands sisteskanse Edwin van der Sar var misfornøyd med poengdeling - og med at laget møter sterke Portugal i neste runde.

- Jeg er egentlig ikke fornøyd. Vi ønsket å vinne gruppen, men Argentina gjorde det vanskelig for oss, sier Manchester United-keeperen.

- I andre omgang kom vi litt mer med i kampen og hadde et par halvsjanser. Jeg er fornøyd med at jeg holdt nullen i min kamp nummer 112, sier van der Sar, som dermed tangerte Frank de Boers nederlandske landskamprekord.

Hvilte spillere
Begge lag sparte spillere, men et reservepreget Argentina var minst ett hakk bedre enn Marco van Bastens beste menn gjennom det meste av kampen. Selv om Nederland nok hadde ønsket å styre unna Portugal, tok van Basten ingen sjanser.

Klikk på bildet for å forstørre.- Vi prøvde så godt vi kunne, men ville ikke ta noen sjanser med å bruke spillere som har gult kort. Med dommerne i dette mesterskapet vet en aldri hva som skjer, sier van der Sar.

Bortsett fra en nederlandsk klarering i egen tverrligger, og et par brukbare langskudd, skjedde det svært lite i løpet av de 90 minuttene i Frankfurt. Kampen var tett fra start til mål, og bar preg av at begge lag uansett ville være klar for åttedelsfinalen.

Argentina har fortsatt til gode å slå Nederland i ordninær tid i VM-sammenheng. Onsdagens møte var det åttende mellom lagene. Fire ganger har Nederland vunnet. Én gang har Argentina vunnet. Det var i 1978 hvor søramerikanerne slo treskolandet 3-1 i VM-finalen etter ekstraomganger.

Kveldens uavgjortresultat var altså det tredje i historien.

Se her for spillerbørsen i VM så langt.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.