RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hyllet Ruud i rekordkamp

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Sir Alex Ferguson hyllet Ruud van Nistelrooy da United slo West Ham onsdag. Det ble også satt en rekord i kampen.

MANCHESTER UNITED - WEST HAM 1-0: Ruud van Nistelrooy scoret kampens eneste mål i onsdagens ligakamp i den engelske toppserien. Sir Alex Fergusons menn har sju kamper igjen av sesongen, og ligger nå fem poeng foran Liverpool, som er lagets eneste utfordrer i kampen om andreplassen. United har også en kamp til gode på erkefienden.

Hyllet Ruud
Det er faktisk ikke mer enn ni poeng opp til Chelsea - så heller ikke ligagullet er totalt ute av syne for United.

Onsdagens kamp ble fulgt av 69.522 tilskuere, noe som er ny tilskuerrekord i Premier League. Den rekorden blir imidlertid ikke stående så veldig lenge. Allerede i sommer skal Old Trafford bygges ut.

Kampen var Ruud van Nistelrooys første fra start på fem kamper, og den nederlandske målmaskinen markerte det med å bli matchvinner. Etter kampen ventet det lovord fra manager Sir Alex Ferguson.

- Ruud er den beste i Europa til å avslutte. Og dette var svaret vi ønsket å se fra Ruud. Det var hans første kamp på fem uker, og han trengte det. Han scoret også et svært viktig mål for oss, sa Ferguson til pressen.

- Ikke lett for Ruud
Van Nistelrooy var også kaptein for anledningen, og nå er han også tilbake på toppen av toppscorerlisten i Premier League med 20 fulltreffere.

- Det har ikke vært lett for Ruud å sitte på benken, men jeg tror han forstår at Louis Saha måtte spille i ligacupfinalen. Og det har vært umulig å utelate Louis siden den gang på grunn av hans fantastiske scoringsform. Noen mener at jeg bør bruke alle tre spisser. Det er mulig mot noen formasjoner. Det som er helt sikkert, er at alle tre vil spille viktige roller og hjelpe oss til å opprettholde den gode formen vi nå er kommet i, sa manageren.

West Ham har imponert stort i sin comebacksesong i Premier League, og holdt også på å ta ledelsen på Old Trafford. Dean Ashton fikk sjansen etter en dårlig utboksing av Edwin van der Sar, men misbrukte muligheten.

Burde hatt straffe
United festet imidlertid grepet om kampen etter hvert, og var uheldige som ikke fikk straffespark da Cristiano Ronaldo ble løpt ned i straffefeltet. Det er imidlertid ingen uvanlig skjebne for spillere som har en tendens til å filme.

Ruud van Nistelrooys mål kom på overtid i første omgang. Ji-sung Park fikk ballen på høyresiden, kom seg forbi Paul Konchesky og slo ballen inn foran mål, da den nederlandske målmaskinen som vanlig var på rett plass.

Her er tabellen
Her er toppscorerlisten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere