RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I dag får Brasil fotball-VM

Foto: Scanpix/AFP
Sist oppdatert:
VM i 2014 ska bli arrangert i Brasil.

Senere i dag blir det kunngjort hvem som får arrangere fotball-VM i 2014. Og svaret er gitt på forhånd, siden Brasil er eneste land som har søkt. I forrige uke ble Brasils kandidatur formelt godkjent av Fifas tekniske delegasjon, og kunngjøringen tirsdag er slik sett bare en formalitet.

Innen VM-finalen 2014 går av stabelen vil 64 år ha passert siden det søramerikanske landet arrangerte VM sist.

- Brasil kan ikke tape dette siden det ikke er noen som kjemper mot dem, sa Fifa-president Sepp Blatter på en pressekonferanse mandag, ifølge Reuters.

Forrige gang VM gikk til et enslig søkerland var i 1966, da Fifa ga 1974-mesterskapet til Vest-Tyskland, ga VM i 1978 til Argentina og turneringen fire år senere til Spania.

- Det var en helt annerledes verden den gang. Søkerprosessen var ingenting imot det vi har i dag, sier Chuck Blazer i Fifas styre.

Årsaken til at det bare var en søker denne gangen, er Fifas roteringspolitikk. VM blir arrangert på ulike kontinent fra gang til gang.

En delegasjon på over 160 brasilianere kommer til Zurich tirsdag for å overvære Fifas kunngjøring. Blant dem er Brasils president Luiz Inacio Lula da Silva.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere