RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I fengsel etter fotballvold

Foto: Josefsen, Jon-Michael (SCANPIX)
En mann er dømt til 60 dagers fengsel etter å ha slått ned en motspiller under en fotballkamp.

ANB: Det var mot slutten av en kamp i 8. divisjon på Østlandet for snart to år siden at mannen slo ned en motspiller.

Den fornærmede som nå er 29 år ble sklitaklet hardt av den nå dømte 32-åringen, og reagerte ifølge Oslo tingrett med å reise seg opp og deretter puffe til mannen i ryggen med skulderen. Den tiltalte snudde seg deretter og slo til motspilleren med knyttneven.

Slaget var så hardt at en av reservene på sidelinjen rundt 40 meter unna de to mennene hørte at noe knakk da knyttneven traff ansiktet.

Titanplate
29-åringen pådro seg kuttskader under høyre øye og øyebryn, og på sykehuset ble det påvist at kinnbensfraktur var ute av stilling samt brudd i gulvet under høyre øye.

Han måtte gjennom en operasjon hvor legene rekonstruerte øyegulvet med titanplate og kinnbenet ble dratt på plass og skrudd fast med en 4-hulls titanplate.

Den fornærmede var innlagt på sykehus i tre dager, og sykemeldt i én måned. Han har forklart at han fortsatt er plaget med nedsatt følelse i tennene og tåkete og nedsatt syn på høyre øye. Han har lagt opp som fotballspiller.

«Slo for å skade»
Tingretten dømte 32-åringen til 60 dagers fengsel etter straffelovens paragraf 229, og må også betale en erstatning på 14.515 kroner til fornærmede.

«Det er åpenbart at tiltalte slo fornærmede for å skade ham. Når en voksen mann så tildeler en person et knyttneveslag i ansiktet som er så kraftig at slaget høres et stykke unna og medfører så betydelige skader som i dette tilfellet, er det etter rettens syn på det rene at tiltalte forutså det som sikkert eller overveiende sannsynlig at slaget ville medføre en legemsbeskadigelse», heter det i dommen.

Den domsfelte erklærte seg ikke skyldig etter tiltalebeslutningen, og har en frist på to uker til å anke dommen. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere