*Nettavisen* Sport.

I kveld blir det Messi-show

Foto: Getty Images / All Over Press

Lionel Messi er endelig tilbake og strålte i onsdagens cupkamp mot Levante. I kveld skal han plage Malaga-forsvaret.

26.01.14 11:30

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Bråkebøtta har stilnet

Oddstips 2: Orker ikke hardkjøret

V75 Solvalla: Voldsomme penger å vinne

V4 Täby: Galopp med suksess

Etter en svært så favorittpreget tippekupong lørdag med lusne 180 kroner for tolv rette, får vi tro på bedre utbetaling på søndagskupongen som består av sju spanske kamper der tre er hentet fra Primera, mens fire er hentet fra Segunda. En kamp er hentet fra Bundesliga, to kamper er hentet fra fransk Ligue 1, en kamp fra Serie A i Italia og den siste kampen er hentet fra belgisk toppdvisjon. Med andre ord en svært så europeisk kupong. Innleveringsfristen på søndagskupongen er klokken 16.55 og i bonuspotten venter det nå ca 3,9 mill kroner til en eventuell alenevinner.

1. Barcelona - Malaga
Vi starter på øverste hylle når Spanias beste lag tar imot det som denne sesongen er blitt middelhavsfarer Malaga. Det har knirket litt i Barcelona-maskineriet denne sesongen. Og når kampen sparkes i gang kl 21.00 i kveld, kan faktisk Barcelona være på tredjeplass dersom Atletico Madrid vinner sin kamp borte mot Rayo Vallecano tidligere på dagen. 3-2-1 på de siste seks seriekampene er ikke vanlig kost for Barca. Viktige spillere som Neymar, Andres Iniesta og Carles Puyol er alle ute, men de som så cupkampen mellom Levante og Barcelona onsdag, kunne se at friskmeldte Lionel Messi er tilbake. Tre strålende assist fra Messi i den kampen. Hjemme på Nou Camp står det 9-0-0 for Barca denne sesongen og med seier tar laget tilbake serieledelsen.

Malaga mistet sine arabiske kroner foran denne sesongen og med 21 poeng har laget kun to poeng ned til nedrykksstreken. Borte er Malaga som alltid svake og står kun med 1-5-4 på reise. 2-2-2 på de seks siste seriekampene er imidlertid ikke så verst, men de tre spilte etter nyttår har kun gitt et poeng. Jesus Gámez, Weligton, Samuel García og Mounir El Hamdaoui er alle på skadelisten.

Det er ikke så mye mer å si om denne kampen, det lukter Messi-show og det luter mot en klar hjemmeseier. H.

2. Rayo Vallecano - Atletico Madrid
Hovedstadsderby der lillebror Rayo tar imot årets store sensasjonslag Atletico. Nestjumbo Rayo Vallecano har meget svake 0-2-7 på hjemmebane denne sesongen, og bortsett fra 1-0 borte mot Getafe i Copa Del Rey tredje sist er det ikke mange lyspunkter å se. Alejandro Galvez er skadet, mens Adrian Gonzalez er suspendert. Før denne serierunden har laget tre poeng opp til Valladolid over streken (men de har spilt en kamp mer).

Til tross for åpenbar slitasje for Atletico nå, så klarer laget å henge med de to store. Diego Costa har ikke scoret mål på Atleticos fem spilte kamper etter nyttår og det er ingen tvil om at Diego Simiones mannskap ikke holder nivået de hadde på sitt beste i høst. Vant riktignok 1-0 hjemme mot Athletic Bilbao i Copa del Rey i cupen torsdag, men det gnistrer ikke av laget for tiden. I kveld er Juanfran er suspendert og Mario Suarez skadet.

Hjemmelaget leverer ingen verdens ting for tiden, men det ligger en smell i luften når som helst for Atletico Madrid nå. I kveld tror vi uansett laget vinner. B.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

3. Osasuna - Athletic Bilbao
Osasuna har nå spilt fem seriekamper på rad uten tap mot Real Madrid, Celta Vigo, Espanyol, Real Betis og Granada, og hadde med det opparbeidet seg en luke på seks poeng ned til lagene under streken. Valladolids overraskende hjemmeseier mot Villarreal lørdag gjør at det forspranget nå er nede i tre poeng. 3-2-4 er en hjemmestatistikk litt under det vi er vant til fra Osasuna. Keeper Andrés Fernandez er tilbake fra karantene i kveld for Osasuna som altså står med 2-3-0 på sine fem siste seriekamper.

Athletic Bilbao er inne i et meget tøft kampprogram om dagen og kveldens kamp er den sjuende kampen på 22 dager for Athletic Bilbao. Og til uken venter returoppgjør mot Atletico Madrid i Copa del Rey. Innehar fjerdeplassen på tabellen, men det er hele tolv poeng opp til Atletico Madrid på 3. plass, så det er kun kampen om 4. plassen som gjelder. San Jose, Mikel Rico og Iker Muniain er alle tilbake siden sist.

Hjemmelaget er i strålende form og selv om det står 1-1-2 på de fire siste tilsvarende i Pamplona så har vi god tro på hjemmelaget i kveld mot et bortelag som må merke kjøret nå. HU.

4. Sabadell - Ponferradina
De fire neste kampene er alle hentet fra Segunda. Hjemme i Catalonia står Sabadell med sterke 7-1-2 så langt i serien, mens Ponferradina har vondt for å vinne borte - 1-5-4. Sabadell blir naturlig favoritt, men vi føler oss ikke på noen måte sikre og anbefaler garderinger.

Segunda er en usedvanlig jevn liga denne sesongen, og sjelden har ordene "alle kan slå alle" passet bedre om en liga. Sabadell ligger før dagens kamper bare tre poeng fra en kval.-plass, men er også bare tre poeng fra en nedrykksplass. Ingen store endringer ventes på noen av lagene, men Sabadell har en del folk ute fra før, og vi utelukker ikke poeng til de hardtarbeidende gjestene. HU.

5. Real Jaen - Numancia
Nykommer Real Jaen har klart seg brukbart etter opprykket, men trolig kommer det til å røyne på for den litt tynne troppen utover våren. Numancia har en noe sterkere stall, og er en outsider til å ta en av kval.-plassene (nr. 3-6).

Vertene får tilbake forsvarerne Servando og Cruz etter karantener, men må nå unnvære Nando i forsvar av samme årsak. Har dessuten fortsatt tre-fire spillere på skadelista. Numancia må klare seg uten suspenderte Gaffoor i forsvar, men har ellers en bortimot skadefri stall.

Det kan bli hva som helst i Andalucia og vi dekker med alle tegn. HUB.

6. Hercules - Tenerife
Meget viktig mellom to lag som kjemper for fullt for å komme seg unna nedrykkssonen. Tenerife gikk på en lei smell sist, da det ble 0-4 hjemme mot Alcorcon, men var rammet av karantener da. Får nå tilbake Sanz og Ricardo på defensiv midtbane etter soning, og det samme med stopperen Gonzalez. Kaptein og kantspiller Suso Santana er suspendert nå, men ellers er det ingen mannskapsproblemer hos gjestene.

Hercules har midtbanemannen Sissoko utestengt, og har fra før et par faste på skadelista. Bortsett fra 0-5-smellen mot Barcelona B har Hercules vist mye bra i det siste. En H i utgang i Alicante, og på en ellers svært vrien søndagskupong må vi la denne stå ugardert. H.

7. Real Murcia - Mallorca
Mallorca er et av formlagene i Segunda, og det blir gjerne målrikt når José Luis Oltras mannskap er i aksjon. Øyboerne rykket ned fra La Liga etter forrige sesong, startet svakt og ustabilt denne sesongen, men slik rødtrøyene har framstått i de siste kampene ser det svært optimistisk ut med tanke på minst en kval.-plass. Må klare seg uten skadde Ximo i forsvar og suspenderte Moreno i angrep, men har en stor og god stall.

Økonomisk skakkjørte Real Murcia får tilbake hele fire mann etter karantener - forsvarerne Martinez og Alcalá, samt angriperne Kike (toppscorer) og Saul. Må nå unnvære angriperne Dorca (karantene) og Tete (skadd). HU.

8. Hamburger SV - Schalke 04
Så er det over til Bundesliga og altså første serierunde etter vinterpausen. Etter å ha avsluttet med tre strake tap før vinterpausen og ettersom både Freiburg og Eintracht Frankfurt vant sine kamper lørdag, er hamburg tredje sist og på kvalififiseringsplass før denne kampen. Ola John (ja han heter det) er lånt inn fra Benfica av hjemmelaget som står med 2-1-5 hjemme.

Noe bedre gikk høstsesongen for Schalke, men en 7.plass midtveis er nok uansett litt bak det som var forventet. Meget usatbile 3-3-3 på bortebane er en bra dokumentasjon på at laget hadde en variabel høstsesong. Men det ikke mer enn fem poeng opp til Borussia Dortmund på 3. plass og Schalke har også en kamp tilgode.

Rein bingokamp dette, men magefølelselen sier hjemmeseier. HB.

9. Bordeaux - Saint Etienne
Hjemmelaget stod med sterke 7-3-1 på sine elleve siste seriekamper, før det nå på nyåret har blitt to skuffende 0-1 tap. Det innebærer en foreløpig 9. plass for laget med 31 poeng, og det er seks poeng opp til Saint Etienne på 4. plass. 6-1-4 på hjemmebane. 8-1-2 er solide tall på hjemmebane.

Club Brügge er a poeng med Anderlecht og og står med 3-2-1 på sine seks siste seriekamper. Men skuffet med kun 1-1 borte mot Lierse lørdag. Borte viser tallene 6-3-2.

Det står 7-6-0 på de 13 siste tilsvarende og vi tror ikke hjemmelaget taper nå heller. HU.

Saint Etienne på sin side har flotte 2-1-0 på sine tre første seriekamper i 2014 og er altså på 4. plass. Opp til Lille (som skuffet med 1-1- hjemme mot Rennes fredag) er det kun fire poeng og med seier i kveld er altså laget kun ett poeng bak. 4-2-4 er ikke verst bortestatistikk.

2-1-1 på de fire siste tilsvarende. Nok en åpen kamp, vi tar med alle tegn. HUB.

10. Monaco - Marseille
Hardtsatsende Monaco har ikke bedre enn 1-1-1 på sine tre siste seriekamper og det har gitt Paris Saint Germain luke på tabellen. Men lørdag kveld måtte PSG nøye seg med 1-1 borte mot Guingamp og med seier i kveld vil Monaco kun være tre poeng bak serieleder PSG. Dessverre ble Falcao skadet i en cupkamp onsdag, men den godeste Falcao har ikke vist toppform på slutten. Hjemme i fyrstedømmet står Monaco med 7-2-1.

Ustabile marseille ligger på 7. plass med 32 poeng før denne runden og står med brukbare 5-4-2 på bortebane. Fem poeng på tre kamper etter at Jose Anigo overtok som trener.

Til tross for at Falcao er skadet, har vi tro på at Monaco vinner denne og nærmer seg tetlaget PSG igjen. H.

11. Fiorentina - Genoa
Hjemmelaget har hentet toppspissen Alessandro matri fra Milan og spissen fikk en drømmedebut borte mot Catania sist søndag og scoret to mål. Det er godt nytt for hjemmelaget som er på 4. plass før denne serierunden og kan være ett poeng bak Napoli på den svært viktige 3. plassen med seier her. Napoli som skuslet vekk to poeng hjemme mot Chievo lørdag. Hjemmelaget viser strålende form om dagen og står med 4-1-0 på sine fem siste seriekamper og sterke 6-2-1 hjemme i Firenze.

Genoa har etterhvert kommet seg opp til 10.plass på tabellen og tok en sterk 1-0 seier hjemme mot Inter sist helg. 26 poeng gjør at det er god klaring ned til bunnstriden, men 2-1-3 på de seks siste seriekampene vitner om en form helt på det jevne. Borte står laget med 2-2-6.

4-0-0 på de fire siste tilsvarende i Firenze og dette bør bli hjemmeseier igjen. H.

12. Anderlecht - Club Brügge
Etter sterke 4-1-0 på de fem siste seriekampene måtte hjemmelaget tåle 1-2 tap borte mot Mechelen sist helg og har dermed sju poeng opp til serieleder Standard Liege.

Club Brügge er a poeng med Anderlecht og står med 6-1-2 på bortebane. Det står 7-6-0 på de tretten siste tilsvarende mellom lagene og vi tror ikke hjemmelaget taper i kveld heller. HU.

96-rekker

1. Barcelona—Malaga H

2. Rayo Vallecano—Atletico Madrid B

3. Osasuna—Athletic Bilbao HU

4. Sabadell FC—Ponferradina HU

5. Real Jaen—Numancia HUB

6. Hércules—Tenerife H

7. Real Murcia—Mallorca HU

8. Hamburger SV—Schalke 04 H

9. Girondins Bordeaux—Saint-Etienne HU

10. Monaco—Olympique Marseille H

11. Fiorentina—Genoa H

12. Anderlecht—Club Brugge HU

Klikk her for å levere 96-rekkeren

432-REKKER

1. Barcelona—Malaga H

2. Rayo Vallecano—Atletico Madrid B

3. Osasuna—Athletic Bilbao HU

4. Sabadell FC—Ponferradina HU

5. Real Jaen—Numancia HUB

6. Hércules—Tenerife H

7. Real Murcia—Mallorca HU

8. Hamburger SV—Schalke 04 HUB

9. Girondins Bordeaux—Saint-Etienne HUB

10. Monaco—Olympique Marseille H

11. Fiorentina—Genoa H

12. Anderlecht—Club Brugge HU

Klikk her for å levere 432-rekkeren

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.