RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

I kveld taper Cardiff

Sist oppdatert:
Tunge fravær svekker waliserne. Sjekk del tre av dagens oddstips.

Les også: Lesernes oddstips tirsdag
Oddstips del 1: United og Lyon skal gi penger i kassa
Oddstips del 2: Se vår analyse av kveldens Champions League kamper

På en usedvanlig innholdsrik langoddsliste der gruppespillet i Champions League sparkes i gang, spilles det også full runde i Championship i midtuken. Hovedvekten av kampene spilles tirsdag.

Vi har anbefalt spill på Cardiff to ganger denne sesongen, og begge gangene har waliserne innfridd. Første 2-0 borte mot Portsmouth, og i helgen 2-0 hjemme mot usedvanlig bortesvake Hull.

Nå kan du tippe på Android-telefoner

Profilene sliter
Men grunnet svært viktige fravær i kveld, tror vi Cardiff ryker på sitt første tap, mot fortsatt seiersløse Leicester. Jay Bothroyd har trolig vært Cardiffs beste spiller denne sesongen, men han ble skadet i forkant av lørdagens oppgjør mot Hull, og det er svært lite sannsynlig at han spiller i kveld.

I tillegg er som kjent Michael Chopra fortsatt ute med skade, og den tredje profilerte spissen til Cardiff, Craig Bellamy, er også høyst usikker til kveldens kamp. Nå er de siste rapportene fra England at Bellamy har en sjanse til å rekke kveldens match, men matchformen hans er kanskje ikke på topp, da han ikke har spilt kamper på over to uker. Nyervervelsen Seyi Olofinja og Danny Drinkwater er også usikre. Uansett så stiller Cardiff et bra lag i kveld, de har en bred tropp.

Vant 22.000 i går – sjekk dagens travtips

Klart bedre enn raden
Leicester, som er regnet som en av kandidatene til opprykkskampen, har fått en svært middels start på sesongen. Ex Swansea-manager Pablo Sousa har foreløpig ikke fått satt sitt preg på laget (Sousa gjorde en strålende jobb i Swansea), men lørdagens oppgjør borte mot Coventry viste klar bedring og Leicester hadde avgjort fortjent å vinne den kampen. Den japanske landslagsspilleren Yuki Abe får sin debut i kveld (klar forsterkning) og Martyn Waghorn (som var på lån fra Sunderland ifjor) er nå i Leicester permanent. Waghorn redebuterte lørdag. Spissene Matt Fryatt og Steve Howard som har pøst inn mål for Leicester de siste sesongene, har ikke levert til nå, men i kveld tror vi det er dags. Mannskapet til Leicester er helt klart blant de bedre i denne divisjonen og i kveld tror vi det er dags for første hjemmeseier for sesongen mot et Cardiff som uansett nærmer seg sitt første tap. Er Bellamy ute, øker det selvsagt sjansene ytterligere. Og det gjelder å være på når oddsen er forlokkende, 2,50 på at Leicester vinner spilles. Vi kombinerer Leicester med Swansea.

Forutsigbart
Tippemessig har det vært enkelt å forholde seg til Swansea denne sesongen. To hjemmekamper er spilt og to er vunnet. Tre bortekamper er spilt og tre er tapt, senest 1-2 mot Leeds. I en kamp der Swansea hadde fortjent poeng. Den svært viktige midtbanespilleren Darren Pratley returnerer etter en kamps karantene og ellers er det meste greit hos hjemmelaget.

Skadeproblemer
Da er det verre stilt i Coventry som kan ha så mange som seks-sju uaktuelle spillere til kveldens dyst, deriblant innflytelsesrike Gary McSheffrey og Lukas Jutkiewicz. Det er mulig at omreiste Marlon King kan debutere for the Sky Blues i kveld, så gjenstår det å se om den meget omreiste spissen fortsatt kan. Coventry har åpnet brukbart med 2-2-1 denne sesongen (tre av kampene hjemme), men motstanden har ikke vært av det hardeste slaget. Og kveldens oppgave er helt klart den tøffeste til nå denne sesongen.

Et hjemmesterkt Swansea mot et svekket Coventry. Det lukter hjemmeseier og kveldens dobbel fra Championship er det god odds i.

Vi setter 100 kroner som innsats, totalodds er 4,50.

Kamp 52 Leicester - Cardiff 2,50 2,80 2,40
Kamp 64 Swansea - Coventry 1,80 3,05 3,40
Klikk her for å spille denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

For øvrig i Championship:
- vi var lenge inne på å spille Bristol City hjemme mot Watford. Bristol City viser tegn til bedring, men grunnet en svært dårlig innbyrdes statistikk mot nettopp Watford droppet vi denne
- Godtgående Leeds (der flere av de nye kan debutere i kveld) skal ut i en tøff bortekamp mot Barnsley. For hjemmelaget debuterer den gode spissen Garry O' Connor etter overgangen fra Birmingham
- Sheffield United jager sin tredje strake seier ( med uendret mannskap) hjemme mot middelmådige Scunthorpe. Men å spille hjemmeseire til 1,60 i denne divisjonen er ikke lønnsomt på sikt
- Hull får tilbake sin kanskje største profil til kveldens kamp, Jimmy Bullard. Gode hjemme, og bortelaget Derby fortsetter å skuffe. 1,95 på H kan trolig forsøkes
- Skuffelsen Middlesbrough tar imot et Burnley som kanskje må unnvære Chris Iwelumo (scoret hattrick lørdag). Er det dags for Boro' nå da? Eller er Gordon Strachan på vei ut dørene?
- Toppoppgjøret mellom Ipswich og Queens Park ender trolig uavgjort

Her finner du langoddsprogrammet:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere