*Nettavisen* Sport.

I millionkrangel med Toulouse

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

Den franske klubben mener at Daniel Braaten ikke var verdt fem flate øre da han kom til klubben.

02.09.10 11:41

REYKJAVIK/OSLO (Nettavisen): Etter et relativt mislykket opphold i Premier League og Bolton, gikk Daniel Braaten til franske Toulouse sommeren 2008.

Overgangen var en del av en byttehandel der svenske Johan Elmander gikk til Bolton, som betalte med Daniel Braaten og rundt 80 millioner kroner.

Moderklubben Skeid gned seg i hendene og håpet på at et sjusifret beløp skulle komme deres vei som følge av overgangen.

Pris: 0,-
Men, nei. Toulouse mente at Daniel Braaten var verdt null euro, og så ingen grunn til å sende penger til Oslo-klubben.

Skeid mener en slik praksis er håpløs, og har med hjelp fra Fotballforbundet klaget saken inn for FIFA.

- Det er en fortvilende situasjon. At Daniel Braaten, en norsk landslagsspiller som spiller fast på Toulouse, skulle være verdt 0 kroner er jo helt latterlig, sier styreformann i Skeid Konrad Kuhlman til Nettavisen.

Reddet av Vålerenga
Skeid holdt i sommer på å gå konkurs, og sliter fremdeles med å få økonomien helt på rett kjøl. Blant redningsoperasjonene som ble gjort var en avtale med Vålerenga om at Skeid fikk penger i forskudd på videresalgsavtaler for Mohammed Abdellaoue, Mostafa Abdellaoue og Dawda Leigh.

Les saken: Vålerenga redder Skeid

Men det betød også at Skeid ikke fikk penger når Moa ble solgt til Hannover i august.

Hadde pengene Skeid mener de har krav på fra Toulouse vært på plass, kunne Skeid unngått å selge disse rettighetene til en billig penge.

- Det er klart vi kunne fått mer for Moa om vi ikke hadde solgt rettighetene våre, men avtalen Vålerenga var nødvendig der og da, sier Kuhlman, som likevel understreker at han ikke føler at Vålerenga utnyttet situasjonen, og at avtalen med naboklubben var god.

Tyst fra FIFA
Skeid var blitt lovet en uttalelse fra FIFA i sakens anledning i løpet av august, men den har klubben foreløpig ikke sett noe til.

Daniel Braaten vil helst ikke blande seg borti krangelen, men sier likevel:

- Det hadde vært hyggelig for Skeid om de fikk noen kroner.

Han har ingen formening om hva han verdien hans burde vært sommeren 2008.

- Jeg vet ikke hva dealen var med Bolton, men jeg hadde en turbulent tid der og fikk en mulighet til å komme meg bort. Jeg kan ikke si noe om hva jeg mener jeg var verdt da, sier Braaten til Nettavisen.

Håper på halvannen million
Skeid har imidlertid en formening om hva Braaten var verdt.

- Markedet i 2008 var bedre enn i dag, og det var snakk om en norsk landslagsspiller. Vi mener at Daniel var verdt opp mot fire millioner euro, sier Kuhlman.

I dag er Braaten til alt overmål toppscorer i Toulouse, som topper den franske ligaen med fire poengs margin etter fire seirer av fire mulige. Braaten har spilt samtlige minutter så langt denne sesongen.

Skeid skal ifølge reglene ha i underkant av fem prosent av et Braaten-salg, noe som ville gitt rundt 200.000 euro, eller over halvannen millioner kroner, i klubbkassa om deres evaluering var blitt tatt til følge.

Nettavisen har kontaktet Toulouse for å få en kommentar om saken, men våre henvendelser er ikke blitt besvart.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.