*Nettavisen* Sport.

Ibrahimovic: - Jeg har satt Frankrike på verdenskartet

I HUMØR: Zlatan Ibrahimovic hadde både smil og spydige kommentarer på lur under torsdagens pressekonferanse i Stockholm. Foto: (TT / NTB scanpix)

- Han lider fortsatt av stormannsgalskap, kontrer fransk avis.

Zlatan Ibrahimovic (34) var torsdag i sedvanlig selvsikker modus da han møtte til pressekonferanse foran EM-omspillet mot Danmark.

Den profilerte spissen til Paris Saint-Germain sa på et tidspunkt at han ikke vet om han fortsetter på Sveriges landslag, hvis de gulblå taper EM-omspillet mot danskene.

Et par franske journalister som var tilstede på seansen ville vite om Ibrahimovic føler seg svakere nå som han er kommet litt opp i årene.

- Jeg har spilt elleve kamper, scoret ni mål og har fem assist. Hvis jeg er gammel og svak, og gjør det jeg gjør, tenk hva jeg kunne fått til om jeg var ung og sterk. Det jeg gjør holder. Om jeg er gammel og svak kan jeg likevel spille og fortsetter gjerne, konstaterte PSG-stjernen ifølge Aftonbladet.

Spydig kommentar

Det stoppet imidlertid ikke der. På spørsmål om det er en ekstra motivasjon for ham å spille EM-sluttspillet i nettopp Frankrike, la 34-åringen til et nytt spark i retning de franske representantene i lokalet.

- Jeg ville elsket å spille EM i Frankrike. Det er min fjerde sesong i Frankrike og det har vært en fantastisk tid. Jeg kommer til å ha fantastiske minner når jeg drar derfra.

- Jeg satte Sverige på kartet i verden og nå har jeg også satt Frankrike på verdenskartet. Jeg er veldig glad for det, smalt det fra Ibrahimovic.

- Stormannsgalskap

Delen om Frankrike og kartet over alle de ulike landene på kloden vakte oppsikt, ikke overraskende.

Sportsavisen L'Equipe har i sin omtale av saken følgende overskrift: «Zlatan Ibrahimovic lider fortsatt av stormannsgalskap». Artikkelen er for øvrig plassert under seksjonen «WTF», der det som oftest legges ut nyheter av det underlige slaget.

Le Parisien nøyer seg med å konstatere at «selv om Zlatan snakker om fotballens verdenskart, så føles det som han overdriver en smule», skriver avisen, gjengitt hos Aftonbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag