*Nettavisen* Sport.

Idag spiller vi Alta

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Vi tror på hjemmelagene i Addeccoligaen i kveld

24.05.10 11:06

Mandagens langoddsprogram inneholder mye fin, norsk fotball. Med full runde i Tippeligaen, Adeccoligaen og Toppserien for kvinner er det mer enn nok å velge i. Det gjelder bare å velge riktig, for det vil komme overraskelser i dag også. Vi har aller mest tro på noen av hjemmelagene i Adeccoligaen.

Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
OBS! Nå må du laste ned ny Norsk Tipping-klient
Alltid oppdatert:Få scoringsvarsel for ditt favorittlag!

Løv-Ham - Strømmen
Løv-Ham henger brukbart med, men resulatene varierer. Imponerende 4-1 seier over Lyn i siste seriekamp på hjemmebane. 0-2 tapet for Mjøndalen før det var overraskende svakt. 2-1-1 på hjemmebane er greit, men bergenserne må heve seg hvis det skal bli noe mer enn en plass rundt midten. I cupen har man fortsatt alle muligheter etter 4-1 seier over Nest-Sotra.

Strømmen ser ut til å få det vanskelig i Adeccoligaen. De ligger nederst med kun seks poeng. På bortebane har de 1-0-2 og stusselige 1 scoring. Men kun 3 baklengsmål på bortebane er faktisk best i divisjonen. Det ene målet og de tre poengene kom i bortekampen mot Sandnes Ulf i andre serierunde. Tap for topplagene Glimt og Fredrikstad etter det.

Travtips Drammen mandag: Vi stoler på en Løve

Løv-Ham melder at Kim-Rune Hellesund er ikke i morgendagens tropp mot Strømmen etter at spissen pådro seg en skulderskade i cupseieren mot Nest-Sotra. Nicolai Misje er fortsatt ute en god stund.

Strømmen ser ut til å ha de fleste på plass, muligens med unntak av en småskadet Hassane Dosso. Han ble i cup-kampen mot Eidsvold Turn - som Strømmen vant 4-0 - erstattet av Johan Nås.

Selv med en fin borteseier i cupen å bygge videre på, tror vi det blir for vanskelig for Strømmen på bortebane enda en gang. De scorer nesten ikke mål mot de beste forsvarsrekkene, og mot et offensivt Løv-Ham blir det fort baklengsmål også. 1,70 på H er godkjent og vi setter 200 kroner. Spillefristen er klokken 17.55.

67. Løv-Ham - Strømmen 1,70 3,40 3,40

Klikk her for å levere dette spillet.

Bryne - FK Lyn
Bryne er meget sterke på hjemmebane denne sesongen. 5-0 over Moss, 3-1 over Sarpsborg og 5-1 over Mjøndalen. Sist ble det sannelig seier borte i lokaloppgjøret mot Sandnes Ulf også, og i cupen ble det 5-0 over Stavanger. Det er reneste Barcelona-sifre Bryne levere hjemme om dagen. Det skal ikke bare vinnes, det skal vinnes med mange mål og overlegent spill.

Lyn så ut til å ha noe på gang etter 3-2 i Moss og 3-1 over Sogndal. Men så fulgte man opp to sterke resultater med tap for Løv-Ham og Ranheim. Nå står den gjenoppståtte hovedstadsklubben med 1-1-2 og 6-11 i målforskjell på bortebane.

Travtips Leangen mandag: Bjørnen sover ikke lenger

Bryne hadde noen skader foran cup-kampen mot Stavanger, og noen spillere ble spart. Tommy Eide Møster, Håkon Stenersen, Sverre L. Larsen, Esben Ertzeid og Marius Bjorheim sto over med småskader, men de fleste skal være klare for spill igjen i dag. Geir André Herrem er den eneste som definitiv er ute. Marius Helle, som har scoret 8 seriemål for Bryne i år, er med.

Lyn forteller på sine hjemmesider at Fredrik Gulbrandsen var suspendert mot Ranheim, men er tilbake til denne kampen og spilte en svært god kamp i cupen på onsdag. Skadesituasjonen er tilnærmet uendret, med Endre Fotland Knudsen i fortsatt fremgang og bebudet comeback for Lyn 2 på tirsdag. Også Mads Dahm nærmer seg, mens Tyrel Lacey er mer usikker med sitt kne. Rickard Nilsson har returnert til klubben, men har med seg et par krykker der han ferdes og har følgelig lite på Jæren å bestille. Resten av spillerne som sto over cupkampen, samt utbyttede Alexander Hassum, er allerede tilbake i sving og vil være klare til mandags kamp.

Lyn har vunnet mange kamper på Jæren tidligere, men den siste offisielle kampen var cupoppgjøret i 2007 som endte 2-1 til Lyn. Så må vi tilbake til 2002 for å finne neste seier.

Med den formen Bryne har om dagen skal det være bortimot umulig for Lyn å ta poeng på Jæren. Med seier vil Bryne blande seg inn i toppen av Adeccoligaen, og det tror vi de gjør i dag. Vi hadde håpet på 1,60 på H i denne, men 1,50 for gå det også, og vi setter 200 kroner på Bryne innen klokken 17.55.

65. Bryne - FK Lyn 1,50 3,70 4,20

Klikk her for å levere dette spillet.

Alta - Tromsdalen
Alta leverer en del gode resultater for tiden. De avgjorde i sluttminuttene borte mot Mjøndalen sist. Før det gikk de fra 0-3 til 4-3 mot Sarpsborg i en spennende 4-4 kamp i Finnmarkshallen. 1-3-1 på de fem siste nå, hjemmestatistikken lyder 1-1-1 og målforskjell 6-6. De er ikke noe enkelt lag å tippe, men de gir seg aldri og de må alltid regnes med, selv mot de beste. Nardo ble slått enkelt 3-1 i cupen.

Tromsdalen tar den uvanlig korte men likevel lange turen nordover for å gjøre opp om hvem som er tredje og fjerde best i nord. De kommer fra to strake serietap, 1-3 hjemme for Sarpsborg og 0-4 borte for Follo. I cupen ble det et gledelig 5-1 resultat over Fløya, og i tredje runde får man selveste Tromsø på besøk. Tromsdalen har ikke bedre enn 0-2-2 og 2-11 i målforskjell på bortebane i Adeccoligaen. De to poengene kom i de to første kampene, mens de to siste er tapt, med hele 0-9 tilsammen.

Tromsdalens viktige offensive brikke Reidar Waage har vært plaget av skader, men han spilte blant annet første omgang i cup-kampen mot Fløya. Her presenterte også brødrene Lysvoll seg med to scoringer hver. Det ser litt bedre ut for Tromsdalen med tanke på skader nå. Dette er laget som spilte cup på onsdag: Morten Bredal-Thorsen, Bjørn Strøm(Eirik Erlandsen 39'), Eirik Bertheussen, John Fredrik Strøm, Jo Nymo Matland, Vegard Lysvoll, Ole Talberg, Jonas Johansen, Ruben Kristiansen, Christer Johnsgård(Sondre Bergstedt Flaat 68'), Reidar Waage(Håvard Lysvoll 46').

Lagene har tre innbyrdes møter. Det har blitt 6-2 og 0-0 i Finnmarkshallen, 2-1 til Tromsdalen i Troms.

Hva kan vi vente i dag? Tromsdalen har vist seg fra sin verste side i de seneste bortekampene, men vil nok gjøre alt for å rette opp feilene og prøve å få med seg noe fra Finnmark. Alta gjør en del feil i kampene i det siste, spesielt da mot Sarpsborg, men har likevel bare tapt en av de fem siste. Det blir nok tett og jevnt i hallen i dag, men Alta skal klare å vinne dette. H til 1,80 kjøpes, og vi bruker den i kombinasjon med Bryne-seier med to mål eller mer, og får en dobbel til 4,14 i odds. Vi prøver 100 kroner på denne. Spillefristen er klokken 17.55. Alta kan også spilles som single for dem som ønsker det.

63. Alta - Tromsdalen 1,80 3,35 3,10
66. Bryne - FK Lyn (0-1) 2,30 3,75 2,10

Samlet odds 4,14

Klikk her for å levere dette spillet.

Vi har vurdert mange potensielle vinnere i dag. I tillegg til dem vi setter penger på, er Stabæk og Aalesund gode kandidater i Tippeligaen, mens Sarpsborg 08 også bør vinne klart på hjemmebane i Adeccoligaen. I 2. divisjon skal mye rart skje om ikke Skeid slår Levanger på hjemmebane. Dette skal bli en fin mandagskveld fyllt med norsk fotball og forhåpentligvis penger på spillekortet.

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.