*Nettavisen* Sport.

Ighalo ikke til Italia

Lyns supertalent får ikke guttedrømmen oppfylt – med det første.

25.07.08 21:02

BERGEN (Nettavisen): Den italienske Serie A-klubben Udinese skal ikke lenger være aktuell for Lyns superspiss Odion Jude Ighalo.

Opplysningene Nettavisen har hentet inn går på at italienerne aldri kom med et offisielt bud slik det ble varslet i media torsdag.

Italienerne skal ha forespeilet Lyn et beløp på i overkant av 16 millioner kroner for nigerianeren. Oslo-klubben ville i første omgang få ett større beløp, for siden å få utbetalt mer penger etter hvor mange kamper spilleren får i Italia.

Forbindelser Nettavisen har til Udinese opplyser om at italienerne hadde tenkt å leie ut spissen til Torino. Der ville han fått konkurranse om spissplassene av de tidligere italienske landslagsspissene David Di Michele og Nicola Ventola. Han ville også måttet konkurrere med spillere som Nicola Amoruso og Claudia De Sousa.

Spillerens agent, Atta Aneke, har tidligere uttalt til Nettavisen at Ighalo kunne tenke seg å spille i en av de fem største ligaene i Europa.

Den muligheten ser imidlertid ikke ut til å gå i orden med det første.

Ettersom Ighalo ikke ser ut til å ende i Italia, i denne omgangen, er det store spørsmålet om hvorvidt det nå blir mer aktuelt at han havner i Brann. Som kjent la bergenserne inn et bud på 15 millioner kroner for spilleren. Dette skjedde tidlig fredag kveld for en uke siden.

Brann ga Lyn bare fem-seks timers frist til å vurdere tilbudet og selv om alt så ut til å gå i orden mellom klubbene, gikk det ikke slik man ønsket i Bergen. Som kjent ble budet avslått av Lyn-styret og med det fulgte en offentlig skittentøyvask.

I Lyn ønsker man ikke å kommentere noe som har med Ighalo å gjøre. Både sportsdirektør Torgeir Bjarmann og direktør og fungerende leder for sportslig utvalg, Erik Langerud, svarer med "ingen kommentar" på samtlige av Nettavisens spørsmål.

Sportslig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, har ikke svart på noen av Nettavisens henvendelser fredag. Han har tidligere uttalt følgende til TV2:

– Dette er en spiller med internasjonalt snitt og fremtid. Han er uferdig, men har egenskaper som gjør at han kan avgjøre kamper helt på egen hånd, mener Bruun-Hansen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.