*Nettavisen* Sport.

Ikke depp, Real Madrid

Foto: Scanpix

Real Madrid klarte ikke å stoppe Lionel Messi. Men er det egentlig noen som kan?

11.04.10 08:59

REAL MADRID - BARCELONA 0-2:

La gå, han scoret ikke like mange mål som vi er blitt vant til. Og ja, han brente noen skikkelig feite sjanser.

Men da alt kom til alt så var Lionel Messi nok en gang tungen på vektskåla i et gigantoppgjør.

For til tross for at Real Madrid sjokkerte Barcelona med høyt press fra start og nøytraliserte Messi den første halvtimen, var det den lille argentineren som senket Real og sendte ligagullet ett hakk nærmere Barcelona.

Og da må man nesten spørre seg: Finnes det noen som kan stoppe Messi om dagen?

Real med sjokkpress
Real Madrid startet gigantoppgjøret på Santiago Bernabeu klart best. Med femten strake seire i ligaen og gjester som er vant til å få det rommet de vil ha, lyktes Real med taktikken i starten.

Barcelona virket faktisk ganske ukomfortabel med å få så tett press på seg. Og de klarte aldri å spille seg ut slik de alltids gjør.

Dermed fant de heller ikke Lionel Messi på topp. Verdens beste fotballspiller var synlig kun to ganger i løpet av den første halvtimen, først da han ble felt av Raul Albiol etter ti minutter og skulle hatt straffe. Den fikk han ikke.

Deretter handset han ballen med vilje, og fikk korrekt gult kort for det.

Men da det var gått en halvtime med høyt Real-press og lite Barcelona-spill bestemte Barcelonas superduo Messi og Xavi seg for å sette en støkk i hjemmepublikummet.

Xavi + Messi = mål
Messi spilte inn sentralt til Xavi. Argentineren fortsatte løpet sitt inn i boksen. Assistkongen Xavi chippet ballen over Reals forsvarsrekke, og rett på Messis brystkasse. Han tok ned ballen forbi forsvareren sin, lot ballen sprette et par ganger og sendte kula forbi Iker Casillas i Real-målet.

Real Madrid hadde usynliggjort verdens beste fotballspiller i en halvtime. Men den ene gangen de lot han slippe til var det nok til at Barcelona kunne ta ledelsen.

Etter hvilen skulle det ikke ta lang tid før Real fikk seg nok en kalddusj. Xavi spilte gjennom Pedro helt perfekt. 22-åringen tok med seg ballen og satte den iskaldt forbi Casillas.

Der og da så oppgaven uoverkommelig ut for Real Madrid. Og selv ikke da formspilleren Guti entret banen for hjemmelaget klarte de å få hull på byllen. Faktisk slet Real mer enn nok med å skape store sjanser.

De fikk noen, men da var enten avslutningen for dårlig eller Victor Valdes i Barca-buret for god. Cristiano Ronaldo ble nærmest nøytralisert av en glimrende Gerard Pique. De to tidligere lagkameratene i Manchester United hadde mange dueller, alle gikk Pique seirende ut av.

Ligagullet som gikk tapt?
Og for et hjemmelag med 15 strake seire i ligaen, og en rekke på 41 kamper med scoring på hjemmebane ble El Clasico til syvende og sist en gedigen skuffelse.

Riktignok kunne det blitt enda verre hadde ikke Iker Casillas reddet to ganger da Messi var alene gjennom mot slutten, men tapet sved nok likevel.

Med tre poeng opp til Barcelona ser det tøft ut med tanke på ligagullet. Dermed kan det bli en trofeløs sesong for Real Madrids milliardmannskap.

Det er krise for et kresent hjemmepublikum. Men all den tid Barcelona er et fantastisk lag, med fantastiske Messi på laget er det ikke mye grunn til å deppe over at ligagullet går tapt.

Da er det større grunn til å deppe over at de skal kjempe med det samme laget om ligatitlene i årene som kommer. Og Messi er bare 22 år gammel.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.