Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke fair play

Morten Olsen er oppgitt over Island.

Oslo: Morten Olsen mener Island syndet mot «fair play»-prinsippet i EM-kvalkampen mot Portugal.

Små marginer kan komme til å avgjøre utfallet av Norges gruppe i EM-kvalifiseringen. Det innser både Egil Drillo Olsen og hans danske trenerkollega og navnebror Morten Olsen.

Sistnevnte har det største presset på sine skuldrer, og trenger de poengene og den hjelpen han kan få i kampene som kommer. Nå irriterer samtidig dansken seg over det han opplever som unfair oppførsel fra Det islandske fotballforbundets side.

Olsen reagerer
Det viser seg nemlig at Island ikke stilte med sitt aller sterkeste mannskap i kampen mot Portugal denne uka. Hele sju av spillerne som var med å gi Danmark kjempetrøbbel i september, var utelatt i troppen denne gangen.

Årsaken: Island priorterte å bruke disse i en viktig playoffkamp for landets U21-landslag mot Skottland.

Den slags prioriteringer får Morten Olsen til å reagere.

- Om det er ulovlig eller ikke må andre avgjøre. Men én ting kan jeg konkludere. Det har ikke noe med fairplay å gjøre, sier han til dansk TV2.

Danskene slet seg til 1-0-seier over islendingene i september - etter at Thomas Kahlenberg avgjorde kampen nærmest på overtid. I Portugal tirsdag fikk hjemmelaget betydelig lettere spill og vant 3-1.

- Vi hever laget
- Portugal møtte et helt annet islandsk lag enn det vi gjorde i København, og det er sånne ting som påvirker om vi kvalifiserer oss til EM eller ikke, sier Olsen.

Islandske Rurik Gislason er til daglig lagkamerat med Espen Ruud og Atle Roar Håland i danske OB. Han innrømmer gjerne at Island vill stilt sterkere med U21-gutta på laget.

- Vi er noen gode spillere på U21-laget, som også har godt på A-landslaget. Vi styrker A-landslaget hvis vi er med, sier han. (ANB)

HTML EMBED

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken