*Nettavisen* Sport.

Ikke gjør dette igjen, Ade!

Foto: PHIL NOBLE (REUTERS)

Adebayor-dommen ble klar torsdag ettermiddag.

01.10.09 18:34

Emmanuel Adebayor slipper unna uten flere kampers suspensjon etter den elleville målferingen under oppgjøret mot Arsenal.

Men neste gang togoleseren prøver seg på et lignende stunt, vil FA (det engelske fotballforbundet) svinge pisken skikkelig.

Manchester City skriver på sin hjemmeside at Adebayor ble idømt en bot på 25 000 pund og to kampers «hengende karantene» etter et tre og en halv times langt møte i London torsdag.

Tilbake mot Villa
Den hengende karantenen betyr at City-spissen vil bli utestengt i to kamper dersom han ikke forbedrer oppførselen fram mot desember, 2010.

Manager Mark Hughes mottok beskjeden med begeistring.

- Det har blitt sagt og skrevet mye om Emmanuels målfeiring den siste tiden. Vi er glade for å sette en strek over dette. Jeg er lettet over at han nå får spille mot Aston Villa, sier Hughes.

City skal ha brukt Manchester Uniteds Gary Neville som et bevis på at Adebayor ikke burde straffes. Neville, som da var ubenyttet innbytter, feiret Uniteds sene vinnermål foran City-fansen. Han fikk en advarsel fra fotballforbundet for dette overtrampet.

Hatsk gjensyn med Arsenal
I den samme kampen sparket også Adebayor Arsenal-spilleren Robin van Persie i ansiktet. For dette fikk han tre kampers utestengelse. Manchester-City manager Mark Hughes mente at dette var mer enn nok straff, og at han ikke burde få ytterligere utestengelse.

- «Manu» var i flott form før utestengelsen. At han nå returnerer er et stort pluss for oss, sier Hughes.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Da Adebayor ifjor forlot Arsenal var han allerede forhatt av klubbens supportere. Lagkameratene kunne også styre sin begeistring for togoleseren. Flere av dem nektet å hilse på Adebayor da han var vert og tok imot gamlelaget på City of Manchester stadium. Piping og skjellsord haglet fra de tilreisende supporterne. Men det hjalp ikke, for Adebayor skåret likevel.

25-åringen feiret som han aldri hadde gjort før. Istedenfor å feire med City-fansen, valgte han å løpe til motsatt kortside av banen for å feire foran Arsenal-supporterne. Det gikk som det måtte gå, de rødkledde supporterne klikket i vinkel og ble omringet av sikkerhetsvakter. City vant til slutt 4-2 og det engelske fotballforbundet (FA) svarte med å opprette disipliærsak mot Adebayor.

De valgte å la tvilen komme den tiltalte til gode. Denne gangen.

- Under straffeutmålingen tok disiplinærkomiteen hensyn til hans egen innrømmelse av udåden, den offentlige beklagelsen og den ekstremt provoserende ordbruken han ble møtt med Arsenal-fansen. Komiteen understreker også at enhver spiller har et ansvar for å opptre på en forsvarlig måte. Slike målgester er uakseptable og bidrar til uro på tribunen, heter det i en uttalelse fra FA.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.