*Nettavisen* Sport.

Ikke god nok for Real Madrid – onsdag sendte han dem ut av Champions League

I fjor sommer solgte Real Madrid Alvaro Morata til Juventus. Onsdag kveld viste han at det ikke var særlig lurt.

13.05.15 23:59

Real Madrid - Juventus 1-1 (2-3):

Juventus sjokkerte Real Madrid onsdag kveld da de sendte det spanske storlaget ut av Champions League. Italienerne er nå videre til finalen hvor de møter Barcelona.

Onsdagens kamp på Santiago Bernabeu endte 1-1 etter at Alvaro Morata i andre omgang banket inn et mål bak en noe uheldig Iker Casillas.

Cristiano Ronaldo hadde i første omgang sendt Real Madrid i ledelsen på straffe, men det hjalp altså lite.

For den spanske Juventus-helten var det med tungt hjerte å sende eks-klubben ut av Champions League.

- Det var en rar følelse, og det føles rart å gjøre det mot spillere jeg kjenner så godt. Men flere av spillerne kom bort til meg etter kampen og ba meg vinne hele turneringen, sier Alvaro Morata til Viasat.

Juventus-keeper Gianluigi Buffon strålte etter kampen. Nå er han klar for å kjempe mot Barcelona i finalen.

- Vi kommer ikke til å bli turister i Berlin. Når du har muligheten til å spille en finale, så må du vinne den, sier Buffon til UEFA.

Real Madrid-manager Carlo Ancelotti mener laget hans var uheldige.

- Vi tapte semifinalen på grunn av den første kampen i Torino. Jeg synes vi spilte på vårt beste i kveld, men vi var uheldige, sier Ancelotti til UEFA.

- Vi hadde god kontroll og skapte mange sjanser til å score, men vi var ikke i stand til å gjøre nettopp det, forklarer den hardtpressede italieneren.

Hjemmelaget med full kontroll

Som forventet var det Real Madrid som tok kommandoen innledningsvis. Og etter bare seks minutter kunne Karim Benzema sendt hjemmelaget i føringen. En pasning inn i feltet traff franskmannen som så vippet ballen over Juventus-forsvarerne, før han klinket ordentlig til. Ballen gikk langt over mål.

Noen minutter senere fikk Madrid-laget frispark fra rundt 25 meter. Cristiano Ronaldo gjorde seg klar som så mange ganger før. Med sin velkjente frisparkteknikk fyrte han av en missil som duppet ned like over tverrliggeren. Gianluigi Buffon hadde riktignok full kontroll.

Etter dette fortsatte Real Madrid å styre spillet uten nevneverdige sjanser. Italienerne forsvarte seg godt.

Men etter 18 minutter fikk laget fra den spanske hovedstaden en stor mulighet. Benzema ble spilt fri inne i 16-meteren, men bommet totalt med sin pasning mot Ronaldo.

Minuttet etter fyrte Gareth Bale av et skudd fra 35 meter, som Buffon reddet greit.

Etter halvspilt første omgang skulle Real Madrid få hull på byllen. James Rodriguez ble felt inne i Juventus-feltet, og dermed ble det straffe. Den satt Ronaldo kontrollert midt i mål, og det sto dermed 1-0.

Klikk på bildet for å forstørre.

1-0: Cristiano Ronaldo sendte Real Madrid opp i ledelsen mot Juventus. Her feirer han sammen med lagkamerat Sergio Ramos. Foto: Juan Medina (Reuters)

Scoringen fikk begge lagene til å roe ned tempoet, og det var ingen som markerte seg spesielt etter dette, bortsett fra James Rodriguez som fikk gult kort for filming. Hjemmelaget var riktignok best.

Juventus mer med etter pause

Etter pause så det ut som det italienske storlaget hadde fått en vitamininnsprøytning. De hang bedre med, og etter hvert fyrte Claudio Marchisio av et hardt skudd, som gikk like utenfor målet til Iker Casillas. Da var det spilt 50 minutter.

Tett under timen spilt fikk Alvaro Morata stå relativt alene inne i Real Madrids felt etter en pasning fra Paul Pogba. Mot sin tidligere klubb gjorde spanjolen ingen feil og banket inn en scoring.

Gareth Bale prøvde like etter å sende hovedstadslaget tilbake i føringen igjen, men ballen strøk stolpen.

Etter 70 spilte minutter burde Juventus avgjort kampen. Marchisio ble spilt alene mot keeper, og avsluttet fra 16 meter, men Iker Casillas reddet mesterlig.

Nå var det kun Real Madrid. Juventus fortsatte å forsvare seg godt, og er det en ting italienske lag kan så er det nettopp det. I tillegg drøyet Torino-laget hver gang muligheten kom.

Det ble ikke flere mål i Madrid, og Alvaro Morata ble altså tungen på vektskålen. Real Madrid har en tilbakekjøpsklausul på spilleren og kanskje benytter de seg av denne etter onsdagens scoring.

Juventus møter Barcelona i finalen 6. juni i Berlin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.