RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke imponert av RBK-kjøpene

Sist oppdatert:
Knut Tørum er ikke imponert over de som har kommet inn på Lerkendal etter at han dro.

TRONDHEIM (Nettavisen): Den 25. oktober i fjor var perioden som hovedtrener i Rosenborg over for Knut Tørum. Etter det har også Miika Koppinen, Micke Dorsin, Lars Hirschfeld og Vidar Riseth forlatt Lerkendal.

Mens Vadim Demidov, Rune Jarstein, John Pelu og Juska Savolainen har kommet inn. Det gjør den tidligere RBK-treneren en smule bekymret foran Fiorentina-kampen.

- I dag tror jeg det er en langt større prestasjon å komme seg videre herfra, enn det var å komme seg hit, sier Tørum til Nettavisen og tenker på 3. plassen klubben tok i Mesterligaen i høst.

- Vil savne Tettey
Han kommer til å se oppgjøret fra sofakroken hjemme, men tror RBK har større problemer enn at de er utenfor sesong.

- Det er ikke kun på grunn av vinteren at Rosenborg har en stor utfordring med å heve seg opp på et høyt nivå. De sliter fortsatt med å fornye laget sitt, og er tynt besatt. Hvis Alexander Tettey ikke spiller, så har de et markant dårligere lag.

Nettopp Tettey trekker han frem som en av hovedårsakene til at Valencia ble slått over to kamper i fjor høst. Det var mellom disse to kampene at han selv forlot klubben.

- Oppdekkingen dersom en spiller som Alex er ute, er for dårlig. En av de store suksessformlene i fjor høst var løpskapasiteten til han, Per Ciljan Skjelbred og Abdou Razack Traoré på midten. Rosenborg er fremdeles godt besatt fremover på banen, men i forsvaret har det ikke skjedd stort.

(Saken fortsetter under bildet)

Uheldige i oppkjøringen
Derfor blir det spennende hva den nykomponerte backfireren bestående av Fredrik Stoor, Bjørn Tore Kvarme, Vadim Demidov og Andreas Nordvik kan utrette.

- Kan disse stå i mot Fiorentinas angrepsmaskineri?

- Det er en av tingene vi ikke har fått svar på ennå. Dersom RBK hadde møtt «Henke» Larsson mot Helsingborg under oppkjøringen, hadde vi hatt en viss pekepinn. Men det blir ikke det samme å teste forsvaret mot juniorspillere, sier Tørum.

- Mot Shaktar Donetsk hang de godt med defensivt i én omgang, før det røynet litt på i andre.

Han synes Rosenborg har vært uheldige i oppkjøringen sin, ettersom både Las Palmas og Helsingborg ikke stilte med førsteelleveren mot trønderne. Også kampen mot Bodø/Glimt i Trondheim var preget av mange reserver hos gjestene.

- Både Nordvik og Demidov er usikre kort, men dersom de skulle lykkes – så er det veldig bra. Fredrik har spilt godt i vinter, så det blir spennende å se om han fortsetter i kveld. Mens vi alle vet hva Bjørn Tore Kvarme og Christer Basma (reserve i kveld) står for.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere