RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: REUTERS/SCANPIX

Ikke redd for Zlatan

Sist oppdatert:
Dansk og svensk taktikk-kamp før den store skandinaviske «VM-krigen».

Danmark mot Sverige i skjebnekamp i VM-kvalifiseringen er den store godbiten på denne ukens skandinaviske fotballmeny. For Sverige er det utelukkende seier som gjelder, og heller ikke gruppeleder Danmark har foreløpig kunnet innkassere billetten til sluttspillet i Sør-Afrika.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Respekt – men ikke frykt
Mye står med andre ord på spill i Parken – og ordkrigen har allerede startet. I Sverige setter man naturligvis sin lit til at Zlatan Ibrahimovic igjen skal frelse nasjonen. Danskene vil på sin side ikke høre snakk om at det er grunn til å frykte Barcelona-spissen.

– Zlatan har fått en fremragende start i Barcelona, og det er imponerende at han har scoret i hver kamp. Vi skal ha respekt for ham, men ikke være redde. Det er vi da heller ikke, sier lagkaptein Jon Dahl Tomasson til dansk TV2.

Blir mestscorende?
Ringreven, som i øyeblikket spiller for nederlandske Feyenoord, ber lagkameratene huske at det svenske laget er mye mer enn bare Zlatan.

– Zlatan er en dyktig spiller, men vi skal ikke fokusere mer på ham. De har flere superspillere, sier Dahl Tomasson.

33-åringen spiller etter alt å dømme sin landskamp nummer 106 i Parken kommende lørdag – og fortsetter der jakten på målet som vil gjøre ham til mestscorende på det danske landslaget gjennom tidene.

Tomasson har i øyeblikket 51 mål på merittlista. Det er ett bak Poul «Tist» Nielsen, som i øyeblikket topper statistikken. Sistnevnte var aktiv i perioden 1910-1925.

Stengte treninger
Mens danskene forbereder seg på å stoppe Zlatan & co., jobber svenskene på sin kjøl med å holde mest mulig av sin taktikk skjult foran skjebnekampen.

Landslagssjef Lars Lagerbäck har varslet at han holder to av fire treninger stengt for pressen foran oppgjøret i Parken.

– Normalt ville bare én av treningene vært stengt, men det varierer litt ut fra hvor mange treninger man har til disposisjon, sier den svenske pressesjefen Thomas Saleteg til Expressen.

– I den posisjonen laget nå befinner seg, passer det bra å kunne øve på ting i ro og fred uten innsyn – sånn at man er så godt forberedt som mulig til kampen, tilføyer han. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere