Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke sammenlign meg med Solskjær

Men lagkameratene til Moa gjør nettopp det.

KØBENHAVN (Nettavisen): Tirsdag spiller Norge en av de viktigste kampene i Norges Fotballforbunds historie.

Med seier mot Danmark vil nemlig Norge stå med én og en halv fot i EM-sluttspillet i Polen og Ukraina.

Mannen som kan bli avgjørende er Mohammed «Moa» Abdellaoue.

Spissen er brennhet om dagen, har scoret i tre kamper på rad og starter trolig som ensom spiss mot danskene i Parken.

- Ser mange likheter med Solskjær
Allerede er det meldt om interesse fra større klubber enn Hannover. Arsenal skal ha spissen på blokka, og en ukjent russisk klubb har ifølge TV 2 fått avslått et bud på 100 millioner kroner.

John Carew tror Norge kan få mye moro med Moa i fremtiden, og ser likheter med en annen norsk storscorer, nemlig Ole Gunnar Solskjær.

- Begge to terper og terper etter trening, og bruker mye tid på det som er styrkene sine. Jeg har spilt mange kamper med Solskjær og en del kamper med Moa, og jeg ser mange likheter, sier Carew til Nettavisen.

Landslaget har gjennomført sin siste trening før Danmark-kampen, og møter pressen på Marriot Hotell i København, der spillerne er innlosjert.

Carew utdyper hvorfor han ser likheter mellom Solskjær og Moa.

- De har sine styrker, og fokuserer veldig på de. De terper mye på det de er gode på og det som kan gjøre den lille forskjellen. Det er spesielt avslutninger det handler om, forteller Carew.

- Ingen dum sammenligning
Han får støtte av landslagsassistent Ola By Rise.

- Jeg synes ikke det er noen dum sammenligning. Begge to er utrolig gode avsluttere, de er fotballintelligente, ambisiøse og jeg vil nesten beskrive dem som perfeksjonistiske avsluttere, forteller By Rise til Nettavisen.

- Det handler om hvordan man skal skyte, hvor man finner åpninger, bruk av teknikk og bruk av tid, og der er det likheter, fortsetter landslagsassistenten.

Vil unngå sammenligningen
Moa blir ydmyk når han hører om parallellene til Solskjær.

- Jeg tror vi skal slappe av med den sammenligningen. Jeg er Moa, og jeg gjør det jeg er god på, sier superspissen til Nettavisen.

- Det er en hyggelig sammenligning?

- Jeg skjønner likhetene når det gjelder avslutninger, men jeg vil unngå å bli sammenlignet med ham, sier Moa, og utdyper:

- Jeg sier det fordi han var en utrolig god spiller, og jeg har sett opp til ham. Jeg må bevise mye mer før jeg kan bli sammenlignet med ham, bedyrer Hannover-spissen.

- Moa har et større register
TV 2-ekspert Mini Jacobsen mener likevel det er naturlig å sammenligne de to storscorerne.

- Solskjær var en fantastisk avslutter, det er det ingen tvil om, jeg vil nesten påstå at Moa kanskje har et enda større register å spille på enn Solskjær, forteller Mini til Nettavisen.

- Han kan selvfølgelig bli en ny Solskjær, men for hans del håper jeg ikke det. Solskjær var en «supersub», og vi får håpe for Moa sin del at han får spille mer fast, forteller Mini.

PS: Den siste treningen var kun åpen for pressen de første 20 minuttene mandag, og det var umulig å lese noe ut fra oppvarmingen. Likevel tilsier alt at Drillo kun gjør ett bytte fra laget som spilte mot Island, og John Arne Riise går trolig inn på venstrekanten og henviser Jonathan Parr til benken.

Trolig lag mot Danmark (4-5-1):

Jarstein, Høgli, Hangeland, Wæhler, Ruud – Huseklepp, Grindheim, Hauger, Tettey, Riise – Moa.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken