Ikke sikre på CL-plass

De fleste mener Everton har 4. plassen i sin hule hånd. Men Everton-manager David Moyes er slett ikke sikker.

30.04.05 22:19

FULHAM - EVERTON 2-0: Til tross for tapet lørdag, er Everton tre poeng foran Liverpool på 5. plass og har én kamp til gode. Og det er kun tre kamper igjen å spille. Kvalifiseringsplassen til Champions League virker så godt som sikker, særlig ettersom fotballforbundet denne uken sa at det spiller ingen rolle om Liverpool skulle vinne årets Champions League.

Men Moyes er nøktern optimist, laget har tross alt både Arsenal og Bolton - begge borte - igjen på programmet.

- Vi holder tett

- Vi har gjort det bra nok til å kvalifisere oss for UEFA-Cupen, men innsatsen i dag viser hvorfor vi ikke skriker høyt opp om Champions League. Vi holder tett og venter til resultatene er inne, sa Moyes til Sky Sports etter kampen.

- Det vil være dumt å snakke om at 4. plassen tas bort fra oss, for vi har ikke opnådd den ennå. Før ligaen er over er alt hypotetisk.

Coleman: - Unngikk nedrykk

For Fulham-manager Chris Coleman handlet seieren over Everton om at laget endelig er garantert plass i eliten neste sesong. Laget har ikke tapt på hjemmebane siden desember, og seieren lørdag var fullt fortjent.

Mål av spissene Collins John og Brian McBride sikret seieren, selv om Coleman var noe nervøs etter at Papa Bouba Diop ble utvist 15 minutter før slutt.

- Målet neste år er at vi sikrer oss mot nedrykk tidligere enn på denne tiden. Jeg håper at vi kan signere noen nye spillere i løpet av sommeren, men vi kommer ikke til å bruke 200 millioner, sa Coleman.

Samtidig kan franskmannen Steed Malbranque være på vei bort. Denne uken har midtbanespilleren kritisert Coleman for å bli brukt i "gal" posisjon på banen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.