Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke skremt av Italia

Åge Hareide satt ringside da Danmark og Italia spilte 0-0 mandag kveld. Den norske landslagssjefen ble ikke skremt av det Norges kommende VM-motstander presterte.

- Jeg synes Italia var svake, men jeg tror det var danskene som gjorde dem svake. Det som kanskje overrasket meg aller mest, var at de ikke la ned noen særlig stor arbeidsinnsats, sier Hareide til TV 2 i etterkant av åpningskampen i gruppe C.

Hestehaler og hvite sko
Norge åpner høstens VM-kvalifisering borte mot Italia 4. september. Italia er selvsagt store favoritter til å ta seg videre fra gruppe 5, som for øvrig består av Slovenia, Skottland, Hviterussland og Moldova. Men sydeuropeerne var favoritter også mot Danmark, men maktet ikke å leve opp til forventningene.

- Er det mye frisyrer og sko med fancy farger?

- Det så sånn ut en stund. Det var mye hestehaler der, og litt forskjellige andre sveiser der, gliser landslagssjefen, før han legger til:

- Det er jo gode fotballspillere selvsagt. Men jeg tror altså danskene gjorde dem dårlige.

Jobbet steinhardt
Åge Hareide lot seg derimot imponere av danskene, og likte at vårt nabolag torde å angripe forhåndsfavoritten Italia.

- De torde å spille bakfra, de stengte de viktige rommene og tok de viktige spillerne til Italia ut av kampen. Danskene jobbet steinhardt for hverandre, og når du ser en mann som Jon Dahl Tomasson gjøre nesten like mye defensivt som offensivt arbeid blir du veldig glad.

Norge har under Åge Hareide utviklet en spillestil som ikke er veldig ulik den Danmark benyttet i mandagens kamp. Spørsmålet er om det norske landslaget har spillertyper som kan gjøre en like god offensiv innsats som nøkkelspillerne på det danske laget gjorde mot Italia.

- Vi har funnet én som er flink til å holde i ballen og som tør å utfordre, og det er Morten Gamst Pedersen. Han er ung, og der ligger fremtiden vår. Vi må lete med lys og lykte etter en kantspiller på den andre flanken også, som kan tørre å utfordre og holde i ballen. Vi må tørre å spille mot dem.

- Jeg tror Rosenborg og landslaget på sitt beste har gjort sine beste kamper når de har tord mest.

- Har danskene på en måte vist vei for deg nå?

- Ja så absolutt. Jeg blir glad når et nordisk lag gjør det godt mot italienerne. Det er bare med å forsterke inntrykket vi alle skal ha når vi reiser til Italia; at det er mulig å ta poeng fra de.

Må tørre
- Det er på mange måter viktig for oss å få etablert én ting: Det å tørre. Vi må ikke dra ned til Italia å være feige og ikke tro på oss selv. Men vi må også være dyktige taktisk, ha en dag der våre beste spillere offensivt lykkes, og satse på at vi er godt nok organisert ellers.

- I perioder mot Russland fikk vi vist at vi tør å spille fotball, og at vi kan spille bra offensivt. Det må vi bare jobbe videre med frem mot Italia-kampen, for hvis vi bare dunker ballen vekk kommer den like fort tilbake, sier Hareide.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot