Ikke slutt for Hareides veteraner

Claus Lundekvam og André Bergdølmo er ikke med til Senegal, men landslagskarrieren er ikke helt over av den grunn.

21.02.06 08:01

ULLEVAAL STADION (TV 2 Nettavisen): Både Lundekvam og Bergdølmo har sagt at de vil tenke gjennom om de skal være med på landslaget videre. Men at ingen av dem var med da Åge Hareide mandag presenterte troppen mot Senegal, betyr ikke at det er helt slutt.

Det betyr imidlertid på kort sikt at Hareide ønsker at noen av de yngre spillerne skal nyte av den tilliten de nå vil få.

- André har gjort en god jobb for Norge, og vi hadde jo samtaler med ham også før VM-kvalifiseringen vi akkurat har vært gjennom. Nå er vi imidlertid nødt til å se på en ny generasjon, og vi skal se Trond Erik Bertelsen i den posisjonen, sa Hareide mandag.

Bertelsen vil konkurrere med John Arne Riise om en plass på venstrebacken.

- Når det gjelder Claus Lundekvam, så har han slitt med skader. Det gjorde han også i fjor. Ti år i Premier League har slitt på kroppen, og vi leter etter yngre midtstoppere, fortsatte landslagssjefen.

Hareide er spent på om Azar Karadas kan utvikle seg til en midtstopper landslaget kan få bruk for på permanent basis.

Men:

- Både Claus og André kan så absolutt bli aktuelle igjen senere. Vi har ikke så mange å velge og vrake mellom her i Norge, og jeg som landslagssjef kommer ikke til å si at de ikke er aktuelle videre. De er derfor aktuelle helt til de skulle signalisere noe annet selv, sier Hareide.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.