*Nettavisen* Sport.

Ikke stol på Liverpool

Foto: Alex Livesey / Getty Images / All Over Press

Selv på hjemmebane mot Wigan må Liverpool garderes.

17.11.12 10:11

Sportspills meny lørdag
V75 Forus: To tetvinnere
Tippetips: Liverpool kan feile
Oddstips 1: Parr til Premier League
Oddstips 2: Cavani viser vei

Premier League: Helgens runde
Premier League: skaderapport
Tippeligaen: Skaderapport

Tippeligaen: Dramatikk i siste runde

Lørdagskupongen er hel-engelsk, satt sammen av oppgjør fra Premier League og Championship. Spillefrist klokken 15.55.

Bonuspotten ble utbetalt både for pause og fulltid på midtukekupongen denne uken, men det er likevel 450.000 kroner ekstra til en eventuell alenevinner til full tid på dagens kupong.

Vi fortsetter vår testpilot på tippetipsene både i dag og i morgen, og vil kun omtale de tre kampene vi mener er kupongens sikreste, de to kampene vi mener det er klar verdi på i forhold til folkerekka, samt den eller de kampene som har størst interesse i Norge utover de fem kampene som blir omtalt.

PS. Gi oss mer enn gjerne tilbakemeldinger på hva dere synes om dette oppsettet. Enten nederst i artikkelen, på vår Facebook-side eller på e-post. Vi skal evaluere denne eventuelle omleggingen neste uke, og tar gjerne flere tilbakemeldinger enn de vi allerede har fått.

DE TRE VI TROR MEST PÅ

1. Norwich - Manchester United
Norwich viser klare tegn til bedring og har tatt poeng i sine fire siste i ligaen. De to siste hjemme er vunnet 1-0 mot Arsenal og 1-0 mot Stoke, og de tok en fin skalp med 2-1 hjemme mot Tottenham i Ligacupen. Norwich er oppe på en 11. plass med 2-5-4 totalt. I dag kan de ta sin fjerde strake hjemmeseier, men oppgaven er trolig den vanskeligste man kan få i Premier League.

Kane og Martin er ute, mens vår venn Tettey, som virkelig begynner å få det til hos Norwich, regnes som usikker.

Manchester United viser seg som et storlag på alle fronter. De var i trøbbel borte mot Aston Villa forrige helg, men Hernandez og flere andre hevet seg utover i kampen og United vant 3-2. Deres femte strake seier i ligaen og de er beste bortelag med 5-0-1 på seks reiser. I Champions League er de det eneste laget som har vunnet fire av fire kamper hittil i gruppespillet og de kan tillate seg å nedprioritere bortekampen mot Galatasaray tirsdag.

Jones, Vidic, Kagawa og Nani er ute, mens Evans, Rooney og Van Persie regnes som usikre. Vi blir imidlertid ikke sjokkert om de to sistnevnte blir klare.

Etter det Norwich har vist den siste tiden, kunne man tro at de vil slå United også. Det tror ikke vi. Å møte et toppet United er en annen sak enn å møte et Arsenal-lag ute av form eller Tottenham i cupen. United ser ustoppelige ut og vi tror de vinner i Norwich også. B i kamp 1.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

4. Manchester City - Aston Villa
Manchester City er oppe på 2. plass, to poeng bak rivalen United. City er eneste ubeseirede lag med sine 7-4-0 totalt, og beste hjemmelaget med 5-1-0. Det har vært på håret flere ganger de siste rundene, men City har vist gode tendenser til å ha både flaks og ferdigheter i slutt minuttene. Aguero og Dzeko snudde 0-1 til 2-1 mot Tottenham forrige runde, og Dzeko ble også redningsmannen da City snudde 0-1 til 2-1 borte mot West Bromwich, da bare sekunder gjensto. Onsdag spiller City hjemme mot Real Madrid i Champions League, en turnering de har mislykkes i og neppe går videre i når to kamper gjenstår.

Rodwell er ute og Clichy regnes som usikker. Milner ventes tilbake.

Aston Villa startet positivt hjemme mot Manchester United forrige runde og ledet 2-0 da klokken passerte 50 minutter, etter to Weimann-scoringer. Likevel taper de kampen, og det er en grunn til at de ligger fjerde sist og har 2-3-6 totalt. De tok sesongens første borteseier mot Sunderland på forrige reise, men vi kan ikke si at formen er spesielt god.

Gardner, Petrov, N'Zogbia, Bennett, Dunne, Bent og Herd mister denne kampen. Baker og Lichaj returnerer fra suspensjoner.

Her kommer en ny kamp City er store favoritter i, men som de antagelig bare akkurat klarer å vinne. Likevel føler vi oss trygge på denne hjemmeseieren. For tippekupongens del spiller det ingen rolle om City vinner 4-1, slik de gjorde mot Villa forrige sesong, eller 1-0 i sluttsekundene. H i kamp 4.

7. Queens Park Rangers – Southampton
Bunnoppgjør i Premier League. QPR og manager Mark Hughes er under press etter en meget svak start. 0-4-7 og åtte scoringer på de 11 første rundene er krisepreget, spesielt siden QPR handlet inn en rekke spillere før sesongstart og skulle kjempe på øvre halvdel. 0-3-2 hjemme på Loftus Road, men klar bedring i det spillemessige borte mot Stoke (tap 0-1), og spesielt hjemme mot Reading (1-1) i de to siste.

Mbia er suspendert, og Johnson, Fabio, Ephraim og Park er skadet. Dyer, Mackie og Nelsen regnes som usikre.

Southampton er tilbake i det gode selskap og de har et spennende mannskap. 1-2-8 totalt vitner om en svak start, men Southampton har vist tendenser og vil ganske sikkert ta flere poeng etter hvert. På hjemmebane. Som bortelag faller de gjennom, forsvaret holder ikke på noen som helst måte og de har 0-0-5 på fem reiser og en målforskjell på 5-18.

Richardson og Chaplow er skadet, og Do Prado er usikker.

I dag må QPR ta sesongens første seier, ellers vil hodene begynne å rulle. Denne kampen er big deal på Loftus Road og mange mener seier her vil endre kursen for QPR og gi arbeidsro for manager og spillere. Tap vil for så vidt også endre en god del, er vi redd. Men sjansene til tre poeng har vel aldri vært større enn i dag, bare hjemmelaget holder nervene i ro. H i kamp 7.

HER ER DET FARE PÅ FERDE

2. West Bromwich - Chelsea
West Bromwich har vært utrolig sterke denne høsten og er helt oppe på 5. plass. Grunnlaget for den rekordsterke plasseringen har manager Steve Clarke lagt hjemme på The Hawthorns, der West Brom har 5-0-1 på seks spilte. Den ene de tapte her, 1-2 for Manchester City, var de drøye ti minutter unna å vinne, og det var ren uflaks at det ikke ble poeng. Vi nevner også at manager Clarke har spilt 330 kamper for Chelsea, han har trent juniorlaget på Stamford Bridge og vært assistenttrener under Mourinho.

Dawson, Foster og Lukaku (står over mot moderklubben Chelsea) blir ikke å se, mens Morrison, McAuley og Mulumbu renges som usikre.

Chelsea tatt to poeng på de tre siste i ligaen, med 2-3 for Manchester United, 1-1 mot Swansea og 1-1 mot Liverpool. De er nede på 3. plass på tabellen, bak Manchester-klubbene. Fine 3-2-0 på bortebane, men formen er ikke helt på topp og Chelsea tapte 0-1 på The Hawthorns forrige sesong. På tirsdag spiller de en nøkkelkamp i Champions League, borte mot Juventus.

Profilene Lampard og Terry er ute. Cole og Luiz regnes som usikre. Vi blir ikke overraskt hvis manager Di Matteo tar sjansen på å hvile enkelte spillere til Champions League-kampen tirsdag.

Chelsea er favoritter på folkerekka med 41 prosent i skrivende stund, men dette er langt, langt i fra en sikker borteseier. Vi heller mot at hjemmelaget tar minst det ene poenget, men så er det slik at Chelsea alltid vil være i stand til å vinne slike bortekamper dersom de har dagen. HUB i kamp 2.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

3. Liverpool - Wigan
Liverpool er på gal halvdel av tabellen etter 11 runder. 1-4-0 på de fem siste forteller hvorfor: Liverpool tar alt for ofte ett poeng der de burde tatt tre. 1-3-2 på seks hjemmekamper og fem scoringer på Anfield er tungt å leve med for fansen. 1-1 mot Newcastle i den siste spilte her.

Lucas, Kelly og Borini er ute med skader, mens to av de faste og beste i forsvaret er usikre, Skrtel og Agger.

Wigan og manager Roberto Martinez er inne i en god periode, til tross for at de røk 1-2 hjemme for West Bromwich forrige runde. Før det tok de sesongens andre borteseier med 1-0 over Tottenham, og før det slo de West Ham 2-1 hjemme. Wigan har også vunnet i Southampton, og klubben som nesten alltid kjemper mot nedrykk er nå midt på treet som bortelag og oppe på en 14. plass totalt.

Alcaraz og Crusat er ute, mens McArthur og Maloney er usikre.

Wigan vant 2-1 her i fjor og har 2-3-0 på sine fem siste innbyrdes mot Liverpool.

Liverpool viser for svak evne til å avgjøre de jevne kampene. Wigan er et av lagene «alle» skal slå, men som mange feiler mot, også de tradisjonelle topplagene. Vi må ta høyde for enda en uavgjort på Anfield, spesielt siden tipperne gir Liverpool over 60 prosent sjanse på folkerekka. HU i kamp 3.

HVA MED BERG OG SOLBAKKEN?

11. Watford - Wolverhampton
Gianfranco Zolas Watford er noe av det minst kjedelige vi finner i Championship. Med en svært offensiv formasjon med tre spisser og ditto få mann i forsvar borte mot Leeds vant Watford 6-1 forrige helg, riktignok etter å ha spilt 11 mot 10 hele 2. omgang. 0-0 mot Millwall og 2-1 mot sterke Leicester i rundene før dette. Likevel vet man aldri helt hva man får av Watford, bortsett fra høy innsats og risiko. 7-2-7 totalt kan tas som en indikasjon på at Watford spiller få jevne kamper, men det er ikke sant, fem av deres syv seire har vært knepne og seks av deres syv tap er kommet med det ene målet. 3-2-3 på eget gress og hasardiøs form.

Sentrale Almen Abdi (m) scoret i Leeds men fikk også skulderen ut av ledd og står over nå. Alex Geijo (a) slet med en liten skade men er friskmeldt, dog hviles han muligens til fordel for Fernando Forestieri eller Troy Deeney. Daniel Pudil (m) returnerer fra suspensjon og Fitz Hall (f) ser ut til å være tilbake fra skade.

For Wolves og Solbakken peker pilen dessverre nedover. Med sentrale spillere ute med skade har det blitt 0-3-3 på de seks siste og 15. plass på tabellen. 3-0-5 på bortebane, men de tre siste er alle tapt. Dette er en tøff tid for Solbakken, og det ser ikke det spor bedre ut på fraværsfronten.

Lagkaptein Karl Henry (m) er suspendert i denne og de to neste kampene. Razak Boukari, kanskje det mest sentrale fraværet og lagets beste ving, er tilbake i trening etter seks ukers fravær men er ikke aktuell for A-laget ennå. Langtidsfraværene Wayne Hennessey (k) og Jamie O'Hara (m) er langt unna spill. Slawomir Peszko, Stephen Hunt, George Elokobi og Steven Mouyokolo er stadig ute.

Watford stiller noe svekket, og kanskje flyr de litt for høyt etter 6-1 over Leeds sist. Men hjemmeseier skal med, for Wolves kommer uten selvtillit og uten flere av sine beste menn. Er det nå Solbakken legger laget i forsvar og går for 0-0? Det er kanskje det beste de kan klare. HU i kamp 11.

12. Peterborough - Blackburn
Etter seire over Huddersfield og Derby har Peterborough tapt tre på rad. Sheffield Wednesday, Brighton og senest Crystal Palace har knepet seire mot Darren Fergusons menn. 2-0-6 på eget gress og nedrykksplass er status.

Gabriel Zakuani (f) og Emile Sinclair (a) er tilbake i troppen etter å ha vært suspendert av klubben. Sammen med Tyrone Barnett og Nathaniel Mendez-Laing ble de bøtelagt og utestengt etter det klubben anså som karakterbrist og dårlig oppførsel. De to sistnevnte er ikke aktuelle i dag. Mark Little (f) og Tommy Rowe (m/f) er usikre med mindre skader.

Blackburn har 2-2-1 på sine fem siste, men Henning Berg har bare vært manager i 0-2 tapet for Crystal Palace, 2-2-kampen mot Huddersfield og 1-1-kampen mot Birmingham. Berg ønsker seg en seier nå, men Blackburn er notoriske uavgjortspesialister på reise med sine 1-6-1 borte.

Jason Lowe (m/f) forventes å bli klar, men måtte stå over for England U21 i midtuken med en mindre skade og regnes som usikker. Gael Givet (f) er trolig tilbake fra en skade som har holdt ham ute i alle Bergs kamper. Martin Olsson, Jordan Rhodes, Grant Hanley og Simon Vukcevic har alle returnert fra landslagsfotball uten skader og er klare, det er også Galatasaray-lånet Colin Kazim-Richards (a) som har slitt med en mindre skade. Dette ser bra ut for Berg, han kan stille sterkt i Peterborough.

Det lugger for Peterborough. Det er turbulens i troppen, og selv om Sinclair er veldig god på sitt beste, er det ikke sikkert vi får noe hattrick fra ham i dag etter bøter og utestengelse. Her bør Henning Berg ta sin første seier med Rovers, men for sikkerhets skyld markerer vi UB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 17.11.2012 15:55
1. Norwich - Manchester Unit B
2. West Bromwich - Chelsea H U B
3. Liverpool - Wigan H U
4. Manchester City - Aston Villa H
5. Reading - Everton U B
6. Newcastle - Swansea H
7. Queens Park Ran - Southampton H
8. Cardiff - Middlesbrough H
9. Crystal Palace - Derby H
10. Leicester - Ipswich H U
11. Watford - Wolverhampton H U
12. Peterborough - Blackburn U B

-

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 17.11.2012 15:55
1. Norwich - Manchester Unit B
2. West Bromwich - Chelsea H U B
3. Liverpool - Wigan H U
4. Manchester City - Aston Villa H
5. Reading - Everton H U B
6. Newcastle - Swansea H U
7. Queens Park Ran - Southampton H
8. Cardiff - Middlesbrough H
9. Crystal Palace - Derby H
10. Leicester - Ipswich H U
11. Watford - Wolverhampton H U B
12. Peterborough - Blackburn U B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag