Illsint Hareide raste mot dommeren

Åge Hareide sendte sitt Malmö rett i strupen på stjernespekkede Atlético Madrid. MFF var nær å ryste den spanske storklubben tirsdag, men tapte 0-2.

Åge Hareide sendte sitt Malmö rett i strupen på stjernespekkede Atlético Madrid. MFF var nær å ryste den spanske storklubben tirsdag, men tapte 0-2. Foto: Andreas Hillergren / Tt (NTB scanpix)

Svenskene måtte igjen gi tapt mot spanske Atletico Madrid.

05.11.14 00:03

MALMÖ - ATLETICO MADRID 0-2:

– Vi gjorde en bra kamp. Det er kanskje også derfor jeg er så skuffet, selv om det var mot Atlético. Vi var veldig bra i en periode i 2. omgang, men fikk ikke med oss noe, sa Hareide.

Før kampen snakket Hareide om at de lyseblå måtte våge, ikke være redde. Og våge, det gjorde årets svenske seriemester til gagns i flomlyset på lagets mektige arena. På sidelinjen ropte, skrek, gestikulerte og dirigerte Hareide sine spillere.

– Du må være feilfri på dette nivået, men når du har størst ballinnehav mot et lag som Atlético Madrid (55-45), er du på rett vei. Men det er ingen trøst for oss nå, sa Hareide.

Det ble tap, men mye kunne sett annerledes ut om Atléticos Gabi hadde blitt utvist etter knappe ti minutter da han felte Emil Forsberg. Dommer Mark Clattenburg, for anledningen i gul overdel farlig lik Atléticos bortedrakt (han byttet til mørk grå i pausen), våget ikke å vise ut Gabi, men nøyde seg med gult kort.

Hareide, ikledd matchende lyseblå skjorte under dressjakken, var illsint der han dirret på sidelinjen. Hjemmelagets spillere ropte på rødt kort og fansen pep unisont, men Clattenburg lot seg ikke overtale til strengeste reaksjon. Over 20.000 entusiastiske fans skapte en mektig ramme rundt tirsdagens mesterligakamp.

Stolpeskudd
Et aggressivt hjemmelag gjorde kvelden til en stri, tung oppgave for fjorårets mesterligafinalist, som flere ganger måtte ty til ulovlige grep i regnet for å stoppe svenskene. Kokes vakre scoring etter halvtimen ble nesten utlignet da Markus Rosenborg fikk retur på eget frispark. Det satte veteranen på yttersiden av stolpen tidlig i annen omgang. Da kokte det på stadion.

Bare minutter tidligere hadde backen Anton Timmerholm en avslutning som ble blokkert på streken. Vertene fortsatte å jage, men den ene avslutningen etter den andre drev hjemmefansen til fortvilelse.

Men det er, og skal være, en forskjell mellom skandinaviske klubber og de største i Europa. Litt mot spillets gang ble Hareides mannskap brutalt straffet etter et spansk mønsterangrep etter 30 minutter. Juanfran ble spilt fri på kanten og la et flott innlegg som Koke elegant styrte inn. Den effektiviteten er MFF avhengig av skal de kunne avansere fra mesterligaens gruppe A.

Håpet lever
Målet var for øvrig det første Malmö har sluppet inn på hjemmebane i årets europacup. I kvalifiseringen klarte verken Ventspils (0-0), Sparta Praha (2-0) eller Salzburg (3-0) å score. I første gruppekamp ble Olympiakos slått 2-0.

Få, om noen, kunne utsette noe på den innsatsen og prestasjonen Hareides mannskap viste mot en av Europas for tiden aller best klubber. Da Raul Garcia mot spillets gang satte inn 2-0 for Atlético, gikk luften ut av MFF. Tapet til tross, publikum reiste seg og klappet unisont da det hele var over.

Ettersom Juventus slo Olympiakos 3-2 i den andre kampen i gruppen, lever MFF-håpet videre om avansement til europaligaen. Med seier i Piraeus borte mot Olympiakos, forutsatt at Atlético slår grekerne, vil MFF ta seg videre på innbyrdes resultater.

I pausen ble Malmös legendariske trener på slutten av 1980-tallet, Roy Hodgson hyllet. Han ledet laget til fem to ligatitler og to svenske mesterskap (etter sluttspill).

Hareide & co. skal ut i dyst mot Juventus i ny hjemmekamp 26. november. Atletico Madrid møter Omar Elabdellaoui og Olympiakos på hjemmebane samme dag.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.