*Nettavisen* Sport.

Imponert Ferguson: - Et mesterstykke

Alex Ferguson oppnådde stor suksess som Manchester United-manager. I forbindelse med lanseringen av sin nye bok kommer han med nye betraktninger om tiden i sjefsstolen.

Alex Ferguson oppnådde stor suksess som Manchester United-manager. I forbindelse med lanseringen av sin nye bok kommer han med nye betraktninger om tiden i sjefsstolen. Foto: Peter Byrne (Pa Photos)

Tidligere Manchester United-manager Alex Ferguson mener Louis van Gaal gjorde svært lurt i å ansette Ryan Giggs som sin assistent da hollenderen tok over sjefsstolen i 2014.

Giggs (41) vant 34 trofeer under Ferguson i United. Det gjorde ham til engelsk fotballs mestvinnende spiller. Giggs la opp i 2014, da van Gaal tok over etter David Moyes. Nåværende United-manager van Gaal valgte å ansette Giggs som sin assistent.

I forbindelse med lanseringen av sin nye bok, «Leading», sier Ferguson til BBC at Giggs-ansettelsen var et mesterstykke av van Gaal.

– Både med tanke på Ryans evner som spiller, men også grunnet hans kunnskap om klubben. Det var det et flott valg av Louis, sier Ferguson til den britiske statskanalen.

Han mener Giggs kan blomstre i rollen.

– Ryan virker å nyte rollen. Han får lære av en mann med mye erfaring. Det ser ut til å fungere bra, sier Ferguson.

Kun fire «store»

Ferguson trekker fram Giggs som bare én av fire verdensklassespillere fra hans tid som United-manager. De tre andre er Eric Cantona, Paul Scholes og Cristiano Ronaldo.

Ferguson understreker at profiler som Wayne Rooney, David Beckham, Roy Keane, Carlos Tevez, Rio Ferdinand og Peter Schmeichel også var store spillere.

– Men Eric, Ryan, Paul og Cristiano var på øverste hylle. Cristiano var for eksempel et geni av en spiller for oss, sier Ferguson.

– De fire spillerne utgjorde en forskjell for klubben, legger skotten til.

Fabrikkerte utbrudd

Som manager var skotten kjent for sine såkalte «hårføner»-utbrudd, der han skjelte ut spillerne hvis de ikke presterte godt nok.

Ferguson hevder imidlertid at han roet seg med årene.

– Da jeg var yngre hadde jeg et voldsomt temperament, men mot slutten av karrieren handlet det mer om å velge mine øyeblikk til å bruke temperamentet. Av og til kunne jeg fabrikkere utbrudd, mens jeg andre ganger kunne være stille, sier Ferguson.

Avslo England-sjanse

Skotten røper at han ble spurt om jobben som England-manager to ganger i sin karriere.

– Jeg var aldri interessert i England-jobben. Det er en umulig jobb. Presset på Englands manager er utrolig stort, sier Ferguson.

Han trekker også fram forventningen fra landets svært engasjerte supportere.

– Den engelske pressen gjør England til en av favorittene i hver eneste turnering. Det får fansen med seg, og de girer seg opp. Men i mitt hode har England aldri vært favoritter. Støtten det engelske landslaget får er fantastisk, men det fører med seg mye press, poengterer Ferguson.

Ferguson ga seg som United-manager i 2013. Han hadde da vært i sjefsstolen i 26 år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.