Ingebretsen trener Strømsgodset ut 2020

OVERTAR: Strømsgodsets Bjørn Petter Ingebretsen gjør gjeninntreden som klubbens langsiktige hovedtrener. Her etter kampen mellom Strømsgodset og Ranheim på Marienlyst i juni.

OVERTAR: Strømsgodsets Bjørn Petter Ingebretsen gjør gjeninntreden som klubbens langsiktige hovedtrener. Her etter kampen mellom Strømsgodset og Ranheim på Marienlyst i juni. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Blir klubbens permanente trenerløsning.

30.07.18 18:31

Bjørn Petter Ingebretsen (51) går løs på sin andre periode som permanent hovedtrener for Strømsgodset.

Det bekrefter drammensklubben på eget nettsted mandag.

- Vi er strålende fornøyd med å få på plass denne avtalen. «BP»har hele tiden vært klubbens førstevalg og vi har ikke diskutert andre løsninger eller andre navn. Vi går inn i en spennende fremtid og «BP» er den beste treneren til å lede Strømsgodset i tråd med den strategiplanen vi har lagt for klubben, sier sportssjef Jostein Flo.

Les mer: Bersant Celina har signert for ny klubb

Ingebretsen var også hovedtrener for Strømsgodset i 2015 og 2016, men trakk seg av helsemessige årsaker etter hjerteproblemer.

- I toppform

I år har 51-åringen fungert som midlertidig hovedtrener for Godset i fire seriekamper og én cupkamp, etter at Tor Ole Skullerud trakk seg i starten av juni.

- Jeg føler meg i toppform og jeg er veldig glad og takknemlig for at jeg får denne muligheten igjen. Jeg har noe uoppgjort her i Godset etter som skjedde sist, sier Ingebretsen.

Han har jobbet i klubben i flere ulike roller siden 2005. «BP» overtok hovedtrenerjobben i Strømsgodset for første gang etter David Nielsen i 2015.

Høyt poengsnitt

Og det gjorde den populære treneren fra Flisa med stor suksess.

Over 33 seriekamper i 2015 og 2016, tok Godset 68 poeng under Ingebretsens ledelse. Altså over to poeng per kamp i snitt.

Drammenserne vant seriesølv i det første året med «BP» ved roret, og lå på fjerdeplass sommmeren 2016 da han måtte trekke seg.

Denne sesongen har Strømsgodset slitt nærmere bunnen av tabellen i Eliteserien. Klubben har tatt fem poeng på de fire kampene Ingebretsen har hatt hovedansvaret for laget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.