RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingebrigtsen: - De har jo feiret sølvet i to uker nå

MATCHVINNER: Rosenborg-spillerne jubler over Jørgen Skjelsviks matchvinnende scoring.
MATCHVINNER: Rosenborg-spillerne jubler over Jørgen Skjelsviks matchvinnende scoring. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Det er bare tull, svarer Dag-Eilev Fagermo.

ODD - ROSENBORG 0-1:

SKIEN (Nettavisen): Fotballfeberen herjer i Skien.

Odd er klare for cupfinale mot Molde, og søndag kunne sølvmedaljene sikres foran en full Skagerak Arena - hjemme mot sølvrival Rosenborg.

11.548 tilskuere - de fleste telemarkinger - hadde møtt opp til den rene sølvduellen, som imidlertid skulle vise seg å være et skikkelig antiklimaks for skiensfolket.

Rosenborg har tradisjonelt sett hatt et godt grep om Odd i Skien, og dette året bød ikke på noe unntak: Jørgen Skjelviks scoring tidlig i andre omgang ble kampens eneste, og dermed er det fortsatt vid åpent om hvem som tar sølvmedaljen i årets Tippeliga.

- Viktig for oss

- Nå får vi spille om sølvmedalje på hjemmebane, det synes jeg er stas. Det er viktig for oss, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen etter 1-0-seieren.

Han er meget godt fornøyd med trøndernes innsats mot et Odd-lag som har vært nærmest ustoppelige på eget gress gjennom hele sesongen.

Nå står imidlertid Rosenborg med fem strake seiere - og åtte seiere på sine ni siste kamper - og kan kapre sølvet foran nettopp Odd.

Med dagens seier er Rosenborg poenget bak Odd før siste serierunde.

- Bare tull

- Jeg synes vi styrer mye av kampen, og vinner fortjent, sier Ingebrigtsen.

- Var det deilig å få jekket ned Dag-Eilev Fagermo litt?

- Nei, men jeg synes at Odd virkelig har fortjent skrytet de har fått. De ligger fortsatt i førersetet om sølvmedaljen, og fortjener all skryt som de har fått og kommer til å få. Men Odd har jo feiret det sølvet i to uker, nå. Vi er glad for å være i nærheten av å ta det fra dem, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mener at Ingebrigtsen snakker tøvete.

- Det er bare tull, det, sier Fagermo til Nettavisen om Rosenborg-trenerens utspill.

- Men vi har nok vært veldig glad for at vi har sikret den medaljen. Presset har vært ganske stort utover høsten, når vi har liggi i toppen hele sesongen. Det merker jeg på spillergruppa. Det er slitsomt å ligge i toppen, faktisk, for selv om det er positivt på mange måter er det et press. Du må vinne hele tida for å være der.

Tidlig scoring etter hvilen

Første omgang på Skagerak Arena var sjansefattig, og aller mest jubel fikk Pål André Helland da han forsøkte å drible seg forbi Thomas Grøgaard på Rosenborgs høyrekant, men i stedet snublet i egne bein og falt overende på kunstgresset.

Men i andre omgang tok det ikke lang tid før det eksploderte på Skagerak - blant bortefansen.

NERVØS: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen turde ikke å se slutten av kampen.


Pål André Helland, som hadde hatt en varierende førsteomgang, fikk forsere innover i banen, og serverte til Jørgen Skjelvik. Han rundet Odd-keeper André Hansen og sendte ballen i det tomme buret, til fortvilelse for Dag-Eilev Fagermo og hans menn.

Og nå var Rosenborg virkelig i støtet.

Bare minuttet senere ble Tomas Malec spilt fri, men fra nesten åpen kasse presterte spissen å banke ballen utenfor mål.

Da så det ut til at Odd våknet.

- Soleklar straffe

Hjemmelaget begynte å nærme seg det som har blitt kjent som «Odd-fotball», og midtveis i omgangen satte Herolind Shala også ballen i mål, men scoringen ble annullert for offside.

To minutter etterpå holdt André Hansen - som spiller for Rosenborg neste sesong - å rote det til. Keeperen misset med et mottak på et tilbakespill, og Tomas Malic så ut til å være først på ballen før Hansen rev ham ned. Dommer Svein Oddvar Moen lot imidlertid være å peke på straffemerket - noe Hansen bør være svært takknemlig for.

- En soleklar straffe, sier Kåre Ingebrigtsen til Nettavisen, uten at han har sett situasjonen i etterkant.

- Men om du ser retningen som ballen går i, er jeg i tvil om at André Hansen traff den, da hadde den gått mot benken. Men det er det bare vi gamle fotballspillere som skjønner.

SKUFFET: Herolind Shala og Frode Johnsen kunne feiret sølv på søndag, men Rosenborg stanset Odd-festen.


Han får støtte av Odd-kaptein Steffen Hagen, som var nærmest situasjonen.

- Jeg synes det så ut som straffe, sier han.

André Hansen er ikke enig.

- Nei. Se på det om igjen, så ser du at jeg er på ballen, sier Odd-keeperen.

Kikket vekk

Situasjonen ble uansett ikke avgjørende.

Til tross for et stort Odd-press mot slutten, ble det ikke flere mål i kampen.

På overtid vartet Rosenborg-keeper Daniel Örlund opp med en fantastisk redning på et frispark fra Håvard Storbæk, som nok samtlige 11.548 tilskuere så i målet.

- Du har fryktelig lite lyst til å se den gå i mål, og jeg hadde uansett ikke lyst til å se det. Så da lot jeg være, sier Rosenborg-trener Ingebrigtsen, som snudde seg vekk fra situasjonen, om frisparket.

Det betyr at Rosenborg er poenget bak Odd før siste serierunde, der Rosenborg tar imot Strømsgodset på Lerkendal mens Odd besøker seriemesterne Molde på bortebane.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere