*Nettavisen* Sport.

Ingebrigtsen: - Godt av å vente fem år på gull

MESTER: En jublende glad Rosenborg trener Kåre Ingebrigtsen (t.h.) og Mike Jensen på Marienlyst stadion. Nå er det klart at Rosenborg blir seriemestere.  Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Seriemester Kåre Ingebrigtsen mener Rosenborg har bygget opp en viktig sult ved å gå fem år uten seriegull.

26.10.15 10:31

MARIENLYST STADION: (Nettavisen): Søndag sikret Rosenborg seg det ene poenget de trengte for å kunne si at seriegullet er tilbake i Trondheim.

Seriemesterskapet gikk i boks med ett poeng borte mot Strømsgodset søndag. Det er fem år siden sist Rosenborg ble seriemestre. Trener Kåre Ingebrigtsen tror klubben og Trøndelag har hatt godt av å gå fem år uten den gjeveste medaljen.

- Det er fem år siden sist vi vant og jeg tror faktisk det har vært bra for klubben å vente en stund. Klubben og Trøndelag har blitt sultne igjen. Nå må vi bare sørge for at vi tar med oss denne sulten også inn i de kommende årene, så Rosenborg kan utfordre til tittelen hvert år heretter, sier Kåre Ingebrigtsen til Nettavisen etter kampen.

- Hvorfor har Rosenborg tatt gull i år?

- Vi har en klubb med mennesker og spillere som har jobbet utrolig hardt. For ikke å snakke om den støtten vi har fått fra supporterne rundt omkring på bortebane i Norge. Vi er et stort fellesskap som har blitt sultne igjen og nå vinner vi samtidig som vi spiller underholdende. Det er en viktig faktor, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

Mangeårig sportssjef og nå assistenttrener i Rosenborg, Erik Hoftun, har selv elleve seriemesterskap på rad som spiller. Han var sterkt delaktig i Rosenborgs forrige gullalder og kan bli en viktig ressurs når trønderne skal forsøke å gjenta suksessen neste sesong.

- Det er et naturlig mål for oss å gå for gullet også neste år. Samtidig er noe av det vanskeligste i fotball å gjenskape gode prestasjoner. Det er lett at man blir litt mett og fornøyd og slipper seg ned noen hakk. Det er vi veldig bevisst på at vi ikke skal gjøre, vi er nødt til å bli bedre i de fleste fasene av spillet, sier Erik Hoftun til Nettavisen etter kampen.

- For lenge å vente fem år på gull

Midtbanespiller Ole Kristian Selnæs har vært en sterk bidragsyter til årets Rosenborg-suksess. 21-åringen ble søndag seriemester for første gang og er strålende fornøyd med årets resultater.

- Hele Rosenborg har hatt et fantastisk år. Seriemesterskap, cupfinale og Europaspill, og vi er jo ikke ferdig ennå, vi har fortsatt mange viktige kamper igjen, sier Ole Kristian Selnæs til Nettavisen etter kampen.

- Hva betyr det for Rosenborg at de igjen er helt på toppen av norsk fotball?

- Det er utrolig viktig for en klubb som Rosenborg. Den kontinuiteten som tidligere har vært, ved at vi vinner 13 år på rad, er nok forbi, men at det har gått fem år siden sist, er ikke godt nok. Dette gullet var utrolig viktig å få nå, og jeg tror alle trøndere er glade i dag, sier Selnæs til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

KUNNE FEIRE: Rosenborg vant klubbens 23. seriemesterskap søndag. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Neste mulighet for en gullmedalje følger om kun en måned, når Rosenborg møter Sarpsborg 08 i cupfinalen. Erik Hoftun vil at Rosenborg skal bygge videre på årets prestasjon i serien, og mener at å vinne noe er en viktig erfaring for et ungt Rosenborg-lag.

- Nå skal vi først og fremst bygge videre på det vi har gjort i år, som har vært veldig bra. Nå har mange av de unge gutta vunnet noe for første, og det er en barriere som er viktig å bryte. Jeg er ikke redd for at vi skal få en metthetsfølelse. Vi er fortsatt sultne og målet er nå å gå inn i Champions League neste år og bite godt fra oss der, sier Erik Hoftun til Nettavisen.

- Holdt ikke europeisk nivå i 2010 og 2012

I årets Europa League-gruppespill ser de ikke like lyst ut. Rosenborg står med en uavgjort og to tap etter tre spilte kamper. Trener Ingebrigtsen hevder at europeisk gruppespill i årets sesong var litt før planen, men er glad for at trønderne viser at de holder nivået.

- Vi er litt bak skjema i Europaligaen, samtidig er jeg overrasket over at vi i det hele tatt fikk det skjemaet i år. Der var vi tidlig ute i henhold til planen vi har. Det som er viktig for oss der er at vi ser at vi henger med og holder nivået, sier Kåre Ingebrigtsen til Nettavisen.

- Hvordan vil du karakterisere årets Rosenborg-lag i Europa, sammenlignet med det laget som deltok for et par år tilbake?

- I 2010 og 2012 så holdt ikke Rosenborg nivået i Europa, da ble vi utspilt av motstanderne. Nå er vi på høyde, og i perioder bedre enn de lagene vi møter, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

Gullet avgjort, spenning i medaljekampen

Strømsgodset er fortsatt ubeseiret mot Rosenborg hjemme på Marienlyst de siste seks kampene (2 seiere og 4 uavgjorte). Drammenserne er fortsatt med i kampen om både sølv- og bronsemedaljer. Her venter det to spennende runder hvor medaljene står mellom drammenserne, Stabæk, Odd og Viking.

I neste serierunde tar Rosenborg imot Haugesund hjemme på Lerkendal, mens Strømsgodset reiser til tabelljumbo Sandefjord.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.