RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KUNNE FEIRE: Jublende glade Rosenborg-spillere er kunne juble for seriegull etter poengdeling mot Strømsgodset.
KUNNE FEIRE: Jublende glade Rosenborg-spillere er kunne juble for seriegull etter poengdeling mot Strømsgodset. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Ingebrigtsen: - Gutta skal ut i kveld

Sist oppdatert:
Etter en miserabel første omgang kom Rosenborg tilbake og sikret seg poenget de trengte for å bli seriemestre.

STRØMSGODSET- ROSENBORG 3-3:

MARIENLYST STADION: (Nettavisen): Rosenborg er igjen seriemestre i Tippeligaen etter fem års tørketid. Utgangspunktet før kampen mot Strømsgodset var klart. Med seier eller uavgjort ville Rosenborg være seriemestre med to runder igjen å spille. Strømsgodset var ubeseiret på de siste fem møtene med Rosenborg på Marienlyst, før kveldens oppgjør. De gjorde sitt beste for å ødelegge festen for gullsultne trøndere.

- Gutta skal ut i kveld
Etter at de, regelrett, ble rundspilt av hjemmelaget før pause, var det et helt annet Rosenborg som entret matta i annen omgang. Trønderne sikret seg det ene poenget de trengte for å bli seriemestre. Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var selvfølgelig strålende fornøyd med seriegull.

- Nå skal vi hjem til Trøndelag, og jeg hørte gutta si, på TV, at de skulle ut i kveld. Det er vel bare for trøndere å møte opp i byen. De må ut og feire det her, det er stort å bli seriemester. Samtidig er den store festen, neste søndag mot Haugesund, sier Kåre Ingebrigtsen til Nettavisen etter kampen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

JUBLER: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen (t.h.) har ført trønderne tilbake til toppen av norsk fotball.

- Helland bør levere i natt
Rosenborgs Ole Kristian Selnæs (21) har levert en sterk sesong for trønderne og har spilt seg inn i Per Matthias Høgmos landslagstropp. Nå kronet han sesongen med seriegull for første gang.o

- Hvordan feires et seriegull, Selnæs?

-Det vet jeg ikke, jeg har aldri vært med på det før, så det blir spennende. Pål Andre Helland sitter hjemme, og har en fordel allerede der. Han sitter jo bare og venter, så han bør levere i natt, sier Ole Kristian Selnæs til Nettavisen etter kampen.

- Strømsgodset var veldig gode
Selv om Rosenborg nå er seriemestre, var det lite som minnet om et gull-lag i første omgang i Drammen. Ingebrigtsen medgir at trønderne var under pari, samtidig som at Strømsgodset var gode.

- Vi tar jo ledelsen som vi skal, etter et par minutter. Så blir vi fryktelig passive defensivt og gjør en svak omgang. Samtidig var Strømsgodset veldig gode, med god fart på ballen og de utnytter våre svakheter, sier Ingebrigtsen til Nettavisen etter kampen.

- Ble enige om å drite i resultatet
Hjemmelaget Strømsgodset var best i det meste i første omgang. Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen responderte med en god gammeldags «hårføner» i pausen, i tillegg til to spillerbytter. Ingebrigtsen la vekt på at du ikke får noe gratis selv om du er Rosenborg-spiller.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GULLJUBEL: Jublende glade Rosenborg-spillere ble seriemestere etter eliteseriekampen mot Strømsgodset.

- I pausen bestemte vi oss for at vi ikke kan springe rundt i Rosenborg-drakta og ikke være i nærheten av ballen. Selv om du er Rosenborg-spiller, må du løpe like mye som motstanderen, og det fikk vi til i andre omgang, sier Ingebrigtsen til Nettavisen etter kampen.

- Hva ble sagt i pausen, som gjorde at dere endret spillet totalt i andre omgang?

- Vi setter høye krav til oss selv, og det var liten tvil om at vi hadde vært for dårlige alle sammen og da var vi veldig skuffa. Vi skrek litt høyt og kjapt og ble enige om å drite i resultatet og gå ut og gjøre jobben. I andre omgang fremstår vi som et helt annet lag, sier Ingebrigtsen til Nettavisen etter kampen.

- Skulle gjerne avgjort på Lerkendal
Tippeligaens toppscorer, Rosenborgs Alexander Søderlund, var høyt oppe etter å ha sikret seg sitt første seriemesterskap. Han skulle gjerne sett at alt ble avgjort på Lerkendal, men var veldig fornøyd med det avgjørende poenget, når kampen utviklet seg slik den gjorde.

- Dette var helt fantastisk. Det hadde vært veldig kjekt å avgjøre dette på hjemmebane, men samtidig når vi gjør en så dårlig første omgang og klarer å komme tilbake, så er det veldig deilig, sier Alexander Søderlund til Nettavisen etter kampen.

- Hva skjer med dere i første omgang?

- Jeg vet ikke. De kjører over oss og er utrolig gode, men så får vi justert litt i pausen og vi viser en sterk moral som blir avgjørende for at vi snur kampen. Vi snakket om at første omgang ikke var Rosenborg verdig og at vi måtte jobbe hardere for å sikre dette, og det var ufattelig deilig, sier Søderlund til Nettavisen.

- Beste omgangen på lang tid
Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen var litt skuffet over at laget hans gikk fra tilnærmet årsbeste i første omgang, til mild kollaps etter pause..

- Vi gjør en veldig variabel kamp. Første omgang er fantastisk fra vår side, før vi er veldig dårlig i 20 minutter i andre omgang. Vi kommer oss litt tilbake på slutten hvor det bølger litt frem og tilbake. Samtidig skal vi ta med oss at den førsteomgangen her, er det beste vi har gjort på lang tid, sier Bjørn Petter Ingebretsen til Nettavisen etter kampen.

- Dere herjet i perioder med Rosenborg i første omgang. Hva var kampplanen i forkant av oppgjøret?

- Vi skulle angripe med alt vi turte, uten å blottlegge oss altfor mye for Rosenborgs kontringer. Vi skulle vinne ballen høyt og ha et voldsomt trykk i spillet, sier Ingebretsen til Nettavisen etter kampen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VARIERENDE KAMP: Strømsgodsets trener Bjørn Petter Ingebretsen var ikke fornøyd med at de slapp Rosenborg tilbake i kampen.

- Skremte visst vettet av dem i pausen
Pausen var det store vendepunktet i denne kampen, for begge lag. For der Rosenborg virkelig våknet til liv, falt Strømsgodset tilsvarende i prestasjonen. Godset-treneren var overrasket over hvordan laget hans så ut i andre omgang.

- Jeg har tydeligvis skremt vettet av dem, men jeg sa ingenting skummelt. Vi var enige om at vi skulle fortsette der vi slapp. Så blir vi spilt litt lave av Rosenborg og vi ser nervøse ut. Vi sparker vekk ballen der vi, i første omgang, klarte å holde på den, sier Ingebretsen til Nettavisen.

- Virker som vi blir stressa
Strømsgodset-spiss Marcus Pedersen står nå med fem mål på fem kamper etter overgangen fra Brann. Pedersen var strålende fornøyd med lagets førsteomgang, men tilsvarende misfornøyd etter pause.

- Vi gjør en strålende første omgang og en elendig andre omgang. Jeg synes vi faller for mye på banen etter hvert. Vi snakket om at Rosenborg kom til å komme ut mye tøffere i andre omgang og det virket som vi ble litt stresset av det, sier Marcus Pedersen til Nettavisen etter kampen.

- Lar beina snakke, og så holder jeg kjeft
- Nå står du med fem mål på de siste fem kampene. Du er jo en norsk spiss som scorer mål. Er du på vei tilbake til landslagsformen du har vært i tidligere?

- Nå lar jeg beina snakke for seg, og jeg prøver å gjøre jobben utpå der. Og så prøver jeg å holde kjeft utenfor banen, sier en lattermild Pedersen til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STILLE OM LANDSLAGET: Marcus Pedersen var en konstant trussel for Rosenborg. Strømsgodset-spilleren ville imidlertid ikke si noe om en mulig plass i landslagstroppen til Per-Mathias Høgmo.

Strømsgodset best da RBK tok gull
8468 tilskuere på Marienlyst fikk se et hjemmelag som herjet med Rosenborg i første omgang. Likevel var det trønderne som startet best. Åtte minutter var spilt da tidligere Strømsgodset-spiller Anders Konradsen sendte Rosenborg i føringen med 1-0. Strømsgodset deppet ikke og tok isteden over initiativet i kampen. Syv minutter senere utlignet Marcus Pedersen på pasning fra Lars Christopher Vilsvik, etter vakkert spill av drammenserne. Deretter fulgte en lang rekke prøvelser for Rosenborgs keeper Alexander Lund Hansen. Etter 22 minutter kriget en liggende Bismark Adjei-Boateng fortjent inn ledermålet for Godset. Første omgang var noe amper med flere etterslengere, tøffe taklinger og bar preg av at medaljer stod på spill for begge lag..

Herjet med seriemesteren
Det var Strømsgodset som lignet mest på et mesterlag i første omgang. De var gode med ballen, giftige på kontringer og dyktige til å vri spillet. Rosenborg fremstod statiske både i forsvar og angrep. Etter 37 minutter fikk hjemmelaget, ytterligere lønn for strevet. Med regissørene Gustav Wikheim og Øyvind Storflor leverte Strømsgodset et mønsterangrep, som ble avsluttet med et knallhardt hodestøt fra Marcus Pedersen.

De Lanlay avgjorde
I andre omgang er det Rosenborg som åpner best. Trønderne med et skudd i stolpen etter to minutter, spilte Anders Konradsen fri alene mot keeper. Konradsen satte inn sitt andre for dagen og reduserte til 3-2. Kampen vipper litt frem og tilbake før innbytter Yann Erik De Lanlay utligner til 3-3, for Rosenborg med en brassesparkvariant på innlegg fra Søderlund. Den siste halvtimen av omgangen var jevn, mens det, nok en gang, ble ropt på straffespark på Marienlyst med ti minutter igjen, etter at Iver Fossum ble taklet i feltet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere