BRANN - ROSENBORG 1-1

BRANN STADION (Nettavisen): Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen likte stemningen som møte laget hans i Bergen under toppkampen Brann søndag.

Han hvilte både Tore Reginiussen og Christian Gytkjær fra start, selv om han til slutt så seg nødt til å sette inn sistnevnte og fikk belønning for det.

RBK-treneren mener kampen var perfekt oppladning for Rosenborg før torsdagens returoppgjør mot Austria Wien på Lerkendal.

Der må trønderne må snu 1-2 fra kampen i den østerrikske hovedstaden dersom de skal gå videre til gruppespillet i Europa League.

- Sånn sett kan det ikke bli bedre enn at vi klarer å smette denne inn mellom to runder i Europa. Dette er så nært vi kommer Europa med stemning. Austria Wien kommer vel til å ligge like lavt de også, så i dag fikk vi øvd oss i 90 minutter på det som venter på torsdag. Det var helt strålende, sa en tydelig fornøyd Rosenborg-trener etter kampen.

Fullt hus

Klarer trønderne å gjenskape søndagens stemning når Austria Wien kommer på besøk, så skal det i hvert fall ikke være støtten fra hjemmepublikummet på Lerkendal det står på.

Ikke siden Sivert Heltne Nilsen senket Stabæk på 16. mai har Brann stadion vært fullsatt. Da Rosenborg kom på besøk til toppkamp i Bergen stilte bergenserne igjen opp og fylte sine seter på Brann stadion.

Spillere og trenere fikk kjenne presset på kroppen fra første stund, og etter kampen var det, foruten den høye temperaturen etter pause, stemningen som var det store samtaleemnet i mixed zone.

- Supporterne var fantastiske. De sang, og ropte. Jeg fikk ekstra energi da jeg kom ut av tunellen før kampen og så at stadion var full og rød, sier Piotr Leciejewski til Nettavisen.

- Atmosfæren var fantastisk i dag, og kampen var som en krig etter pause. Dette er den beste kampen jeg har spilt for Brann når det kommer til atmosfæren. Alle ropte og skrek. Det var fantastisk.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Når vi har slike supportere så vet alle at de får det tøft når de kommer til Bergen. Da er det aldri enkelt å slå oss, sier Brann-keeperen.

Han reddet ett poeng med en kjemperedning da Christian Gytkjær bare skulle heade en retur i åpent mål.

Heltne Nilsen: - Får frysninger

At stemningen på Brann stadion kom til å bli usedvanlig god fikk man en pekepinn på alt da Brann-supporterne sang Nystemten før kampen.

Før det var spilt tre minutter kom bekreftelsen. Da stormet Ruben Kristiansen nedover venstresiden og la inn på bakerste stolpe. Derfra headet svenske Jakob Orlov ballen i en bue over Adam Larsen Kwarasey og i mål.

- Jeg vet ikke hva som traff meg. Man får frysninger langt oppover ryggen, sier Sivert Heltne Nilsen til Nettavisen om sekundene som fulgte etter at Brann tok ledelsen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Det førte kvarteret etter pause skjedde det lite som påvirket sjansestatistikken på Brann stadion, men temperaturen steg derimot betraktelig.

Heltne Nilsen var i en rekke tøffe dueller med Rosenborg-kaptein Mike Jensen. De mange duellene oppildnet spillere, trenere og publikum. Det samme gjorde flere av avgjørelsene til dommer Tore Hansen.

- Ingen i nærheten

Aller størst var pipekonserten da Vadim Demidov fikk gult kort da han taklet Gytkjær.

- Det er det dummeste gule kortet jeg har fått i min karriere. Det må være det. Jeg fatter ikke hva han blåser for der, men det er bare bra det, for han fyrer opp publikum, så det er bare å si takk for det, sa en oppgitt Demidov til latter fra pressen etter kampen.

- Hva er forskjellen på 12.000 tilskuere og 17.000 tilskuere?

- Det er noe helt annet. Nå er det 17.000 her. Når det var 12.000 her sist så er det jo egentlig 9000 med tanke på sesongkort og alt. Når det er fullt så er det et vanvittig trøkk her, og jeg tror ikke det finnes et bedre trøkk enn det som er på Brann stadion når det først er fullt, sier stopperen som spilte for Rosenborg fra 2008 til 2010 til Nettavisen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Det er en fantastisk kamp å få være del av. Vi har fantastiske supportere. Rosenborg-og Brann-fansen er i toppen av Tippeligaen. Det er ingen som er i nærheten av dem. Våre fans lager en perfekt ramme i dag og det gjorde trønderne da vi var på Lerkendal sist også, så de oppgjøre skulle vi nesten hatt flere av, sier den rutinerte Brann-kapteinen.

Skryt fra motspiller

Magnus Stamnestrø var et friskt pust og tilførte Rosenborg-laget mye da han kom inn 20 minutter før slutt.

24-åringen fra fotballbygda Kyrksæterøra kunne ha avgjort kampen da han kom alene med Leciejewski, men Brann-keeperen gikk seirende ut av den duellen.

Etter kampen skrøt Stamnestrø av den fine rammen bergenserne skapte rundt toppoppgjøret.

- Brann skal ha skryt for at det var veldig bra trøkk på stadion og mye folk. Det var gøy å være her. At det er litt tøffe dueller og at det smeller er bare fint, sier han til Nettavisen.