TRONDHEIM (Nettavisen): Torsdag tar Viking imot Rosenborg i Stavanger til møtet som ble flyttet grunnet Rosenborgs europacupdeltakelse.

Viking-trener Kjell Jonevret likte svært dårlig at trønderne søkte om å endre kampdato og sa blant annet til TV 2 at det hele var «respektløst og en jævla parodi». Odd-trener Dag-Eilev Fagermo kastet seg på og kalte RBKs opptreden «flau» i et VG-intervju.

Vi følger overgangsvinduet direkte

Sjekk Nettavisens tabelltips for Premier League

Etter onsdagens treningsøkt på Lerkendal bedyrer imidlertid Kåre Ingebrigtsen at Rosenborg har hatt en god dialog med Viking inn mot den flyttede kampen.

- Det har ikke vært så mye styr, egentlig. Vi har hatt en kjempediaolog med Viking, og det er stort sett Kjell (Jonevret) som har vært misfornøyd med det, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

- Helst skulle vel ingen rykket ned

På spørsmål om han forstår reaksjonen fra treneren han var assistent under i Viking, tar RBK-treneren et nytt oppgjør med norske lags prioriteringer inn mot europacup.

- Nei, det jeg ikke skjønner er at ingen andre enn oss og stort sett Molde har lyst til å prioritere Europa. Det skjønner jeg ikke. Jeg skjønner ikke at norsk fotball ikke ser lenger enn at vi bare ønsker å være her i vår egen lille dam og kose oss. Helst skulle vi vel hatt 20 lag, hvor ingen rykka ned og alt var trygt og ingen var bedre enn de andre, sier Ingrebrigtsen ironisk.

(artikken fortsetter under bildet)

I sommer røk Odd, Stabæk og Strømsgodset ut av kvalifiseringen til Europa League. Førstnevtne lag sparte flere av sine beste spillere i møtet med greske PAS Giannina. Rosenborg er dermed eneste norske lag som kan nå gruppespillet.

- Ressursene kommer fra europacup

RBK-treneren etterlyser en felles forståelse for at norske lag må ut i Europa for å utvikle seg.

- Det er ganske mange lag i Tippeligaen som ikke tar et standpunkt om at norsk fotball må bli bedre. Vi har ambisjoner om å komme oss ut, trene mer og utvikle spillere. Jeg tror flere klubber burde gjort det. Odd gjorde det i fjor og hadde et kjempeforsøk, Strømsgodset prøvde i år og. Jeg tror norsk fotball generelt må få inn det at vi er gode nok og i hvert fall må vi ha lyst til å spille mot de beste lagene.

Mourinho kvittet seg med to spillere

Ingebrigtsen har også bitt seg merke i at lag som ikke prioriterer europacup, snakker om hvor store ressurser Rosenborg har, sammenlignet med alle andre.

- Alle snakker om oss og våre ressurser, men de ressursene har jo kommet gjennom europacup. Det har ikke kommet gjennom noe annet. Skal du få bedre ressurser og nærme deg europeisk nivå, må du komme deg ut i Europa. Det er det som er muligheten. Tippeligaen kommer til å være her, og vi kommer til å spille 30 kamper hvert år, men det er ikke ofte vi kommer til å få spille mot de beste. Det er utrolig artig, og jeg tror det er viktig for Norge og viktig for norsk fotball at vi får flere klubber ut. At flere har ambisjoner er også avgjørende for det norske landslaget, mener Ingrebrigtsen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Vil unngå Åråsen-kollaps

Om møtet torsdagens møte med Viking sier Ingebrigsten følgende:

- Viking har vært bra, og Stavanger er en tøff plass å komme til. Vi er i bra flyt selv og har vært gode, så vi gleder oss.

Ingebrigtsen er også klar på at laget har gått nøye gjennom hva som skjedde i andre omgang mot Lillestrøm, da RBK gikk fra en komfortabel 4-0-ledelse til å slippe Lillestrøm inn igjen i kampen, som endte 4-3.

- Vi har definitivt sett på det sammen. Det er ikke hele omgangen som er dårlig. Det er 10-12 minutter av andre omgangen som er dårlig. Det er enkelte situasjoner hvor vi slipper oss ned og ikke er like disiplinert og nøyaktig i det vi gjør. Da får Lillestrøm sjanser, og de får dem av oss. Det er vi som gir det bort på grunn av balltap og spiller med for høy risiko. Det har vi sett på og blitt enige om at vi må ta bort for å ta steg videre. Det er en kamp som ikke skal bli spennende.

Avspark på Viking Stadion er 19.00 torsdag, og kampen kan du følge direkte i vårt livesenter.