RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen 16. mai-avklaring fra FIFA

Sist oppdatert:
Norges fotballforbund (NFF) venter fremdeles på en avklaring fra FIFA på om 16. mai-runden i Tippeligaen 2006 kan spilles som planlagt.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har satt en foreløpig stopper for fotballfesten i Tippeligaen 16. mai i 2006. Årsaken er at FIFA krever minst seks ukers pause for spillerne før fotball-VM i Tyskland.

- Foreløpig har vi ikke fått noe svar fra FIFA på om 16. mai-runden i 2006 kan spilles eller ikke. Derfor må vi bare avvente situasjonen. Vi håper likevel på at FIFA viser forståelse for at Tippeligaen spilles om våren og høsten, i motsetning til de øvrige europeiske ligaene, og gir oss dispensasjon, opplyser informasjonssjef Roger Solheim til TV 2 Nettavisen.

Forstår FIFA
NFF har likevel forståelse for FIFA-vedtaket som sier at alle nasjonale ligaer og cupturneringer må spilles ferdig innen 14. mai 2006.

- Vi har forståelse for at FIFA ønsker at de spillerne som har en lang sesong bak seg, skal få et avbrekk før VM. Men i Norge er det et annet oppsett som teller, og som skaper store utfodringer for oss. Dersom vi ikke får dispensasjon, må vi starte sesongen tidlig om vinteren, og avslutte på senhøsten, sier Solheim - vel vitende om hva den kalde vinteren i Norge gjør med banene.

Endringer ved norsk deltakelse
Dersom det norske landslaget kvalifiserer seg til fotball-VM, må Norges fotballforbund uansett følge FIFAs vedtak. Men ifølge Roger Solheim har de også da et håp om at det kan spilles kamper etter 14. mai i VM-året 2006.

- Om Norge kommer til VM, må vi selvfølgelig endre på serieoppsettet uansett. Men vi håper også da at det kan spilles noen kamper etter 14. mai. Champions League-finalen dette året har fått dispensasjon til å spilles etter 14. mai, og det gir oss jo naturligvis et håp, mener Solheim.

Ønsker rask avklaring
Han ønsker seg en avklaring fra FIFA helst så raskt som mulig.

- For oss så haster det ikke foreløpig, men det er viktig å få en avklaring på om kampene kan spilles. Foreløpig har ikke FIFA svart på vår henvendelse, og vi har så langt ikke fått noen signaler på hva de tenker. Om vedtaket skulle bli stående, må imidlertid forholde oss til det, og løse de problemstillingene som da skulle dukke opp, sier Solheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere