*Nettavisen* Sport.

Ingen banker RBK

Foto: Kyrre Lien/Scanpix

Heller ikke Stabæk klarte å stoppe trøndernes marsj mot seriegull.

14.09.09 09:32

Les mer om alle søndagens kamper i bunnen av denne artikkelen.

Hvem skal stoppe Rosenborg denne sesongen? Det er det store spørsmålet. Trønderne spiller ikke alltid like fin fotball under Erik Hamrèn, men resultatene levner ingen tvil om kvaliteten laget har.

Søndag var det Stabæk som fikk unngjelde i sin egen storstue på Fornebu. I en morsom og sjanserik kamp var det Rosenborg som tok best vare på mulighetene foran mål, og til slutt fikk med alle poengene.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Sapara-spesial
Trønderne tok ledelsen allerede etter 14 minutter, da Marek Sapara leverte en spesial. Steffen Iversen flikket ballen til slovaken, som curlet i en perfekt bue forbi Jon Knudsen.

Etter pause la Vadim Demidov på til 2-0. Også denne gangen var Steffen Iversen nest sist på ballen. Spissen la ned til Demidov, som sendte kula kontant i nettet fra 13 meters hold.

Vertene hadde også flere muligheter til å få noe mer ut av kampen, men lyktes ikke i avslutningsfasen. Det skulle gå hele 82 minutter før de fikk hull på byllen ved Torstein Andersen Aase, men da var det også for sent.

Rosenborg topper dermed tabellen ti poeng foran Molde på andre. Trønderne har også én kamp mindre spilt enn romsdalingene.

Vant uten stjerneduo
Den store snakkisen før søndagens tippeligarunde var at Molde hadde valgt å vrake stjerneduoen Mame Biram Diouf og Makhtar Thioune. De to senegaleserne hadde kommet for sent hjem fra landslagssamling, og Molde-trener Kjell Jonevret var ikke nådig i sin reaksjon.

Det så imidlertid ikke ut til at romsdalingene ble så altfor svekket. I stjernenes fravær tok nemlig midtstopper Christian Steen ansvar, og headet ballen i mål to ganger mot Strømsgodset.

Både Diouf og Thioune kom inn på banen i løpet av andre omgang, men det var likevel midtstopper Steen som stjal showet. Dermed hjalp det også lite at Ola Kamara reduserte for gjestene på overtid.

To straffer på to minutter
Tre poeng borte mot hjemmesterke Odd ga Lillestrøm litt pusterom i bunnen av tabellen. Gjestene fra Romerike tok ledelsen etter 14 minutter da Torjus Hansén satte ballen i eget nett mot gamleklubben. Peter Kovacs utlignet for Odd et kvarter senere, men rett før pause kjempet Frode Kippe inn ny LSK-ledelse.

I andre omgang ble det dramatisk på Skagerak Arena, og i løpet av ett minutt pekte dommeren på straffemerket to ganger. Først da Morten Fevang felte Edwin inne i feltet. Arild Sundgot var sikker fra krittmerket, og Lillestrøm ledet 3-1. Men like etter fikk også Odd straffe, da Kovacs ble dratt ned i LSK-boksen. Morten Fevang skapte ny spenning i kampen fra elleve meter. Flere mål ble det aldri.

Lyn fortapt i bunnen
Lyn har stø kurs for nedrykk. Søndag var det Aalesund som gjestet den kriserammede osloklubben, og allerede etter fire minutters spill ga Tor Hogne Aarøy hjemmelaget en på trynet. Den storvokste spissen fikk ballen fra Demar Phillips, og alene med Lyn-keeperen var han iskald.

Og drøye fem minutter før pause doblet Kjetil Rekdals menn ledelsen. Nok en gang var Demar Phillips arkitekt. Midtbanemannen fant Glenn Roberts med et frispark, og den tidligere Vålerenga-spilleren hadde ingen problemer med å forlenge frisparket inn i nettmaskene på landslagsarenaen.

I andre omgang ble gjestene redusert til ti mann. Phillips dro på seg sitt andre gule kort i oppgjøret, og måtte dermed tusle ut for å ta seg en tidlig dusj.

Det var likevel ikke nok til å redde Lyn.

Mane-show i Sandefjord
I oppgjøret mellom Sandefjord og Tromsø var det Malick Mane som ble den store helten. Spissen fant nettmaskene to ganger i løpet av andre omgang, og sørget dermed for tre poeng til vertene.

Mens i Nord-Norge ble det poengdeling mellom Bodø/Glimt og Start. Stig Johansen ga hjemmelaget ledelsen etter 66 minutter, men like før slutt ordet Rolf Daniel Vikstøl poengdeling på Aspmyra.

Ferdigspilt
Stabæk - Rosenborg 0-2 SLUTT
0-1 Marek Sapara (14')
0-2 Vadim demidov (61')
1-2 Torstein Andersen Aase (82')

Bodø/Glimt - Start 1-1 SLUTT
1-0 Stig Johansen (66')
1-1 Rolf Daniel Vikstøl (86')
Les mer: - Det er bittert

Lyn - Aalesund 0-2 SLUTT
0-1 Tor Hogne Aarøy (3')
0-2 Glenn Roberts (38')
*Demar Phillips utvist (66')
Les mer: - Utrolig hvis NFF trekker poengene

Molde - Strømsgodset 2-0 SLUTT
1-0 Christian Steen (34')
2-0 Christian Steen (60')
Les mer: - Får ikke reise om de blir borte

Odd Grenland - Lillestrøm 2-3 SLUTT
0-1 Torjus Hansén (selvmål, 14')
1-1 Peter Kovacs (31')
1-2 Frode Kippe (40')
1-3 Arild Sundgot (str. 73')
2-3 Morten Fevang (str. 75')
Les mer: Underkjenner Odds mål

Sandefjord - Tromsø 2-0 SLUTT
1-0 Malick Mane (67')
2-0 Malick Mane (80')
Les mer: «Bang, bang»

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag