RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen cupbombe i hovedstaden

GREI SKURING: Vålerenga-spillerne feirer et av mange mål mot sin gamle rival i cupens tredje runde.
GREI SKURING: Vålerenga-spillerne feirer et av mange mål mot sin gamle rival i cupens tredje runde. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Lyn var sjanseløse mot et friskt Vålerenga.

VÅLERENGA - LYN 5-2:

ULLEVAAL (Nettavisen): Onsdagens kamp i tredje runde av NM mellom Vålerenga og Lyn var ikke bare en ny feide mellom to av hovedstadens mest tradisjonsrike klubber.

Det var også et møte mellom to klubber som har havnet i økonomisk uføre på grunn av altfor høye utgifter. For Lyn førte det til konkurs og degradering fra norsk toppfotball i 2010.

Vålerengas problemer med økonomien har nådd nye høyder denne våren. Østkantklubben har varslet at kostnadene må betydelig ned for at det ikke skal gå sammen vei for dem som det gjorde for Lyn.

Nylig ble VIF enig om å avslutte kontrakten med Kristofer Hæstad, én av lagets best betalte spillere. Det skjedde halvannet år før kontrakten egentlig løp ut.

Stemning på tribunene
Men foran halvfulle tribuner på landslagsarenaen, og godt hjulpet av to høylytte tilhengerskarer, la lagene problemene bak seg for en stund. Denne onsdagskvelden var et hendelsene på banen man konsentrerte seg om.

Den første halvsjansen kom i femte spilleminutt. Tippeligatoppscorer Vidar Örn Kjartansson mislyktes med mottaket på et fint gjennomspill fra Sivert Heltne Nilsen.

Samme Kjartansson var frampå like etter og skaffet et hjørnespark med en avslutning som ble blokkert. Den påfølgende corneren var Nicolai Høgh nære ved å nikke inn, men dansken klarte ikke å styre ballen bort fra Lyn-keeper Tarjei Omenås.

Lyn skapte så en halvsjanse på et av Kim Holmens mange lange innkast, men spillerne fra Oslo Vest fikk aldri avsluttet på mål.

Da klokka passerte 15 spilte minutter kom det første målet på Ullevaal. Et mislykket skudd fra venstrekant Rasmus Lindkvist ble isteden en perfekt pasning mot bakre stolpe. Der kunne VIF-veteran Morten Berre kaste seg fram og styre inn 1-0 i vidåpent mål.

Volleymål
Seks minutter senere var det klart for mål nummer to fra Vålerenga. Lyns midtforsvar klarerte et høyt innlegg fra Niklas Gunnarsson på svakt vis. I utkanten av 16-meteren fikk Sivert Heltne Nilsen all verdens tid til å lade en volley.

Treffet var ikke det beste fra hordalendingen, men plasseringen helt inne ved første stolpe var nok til at VIF overlistet Omenås for andre gang.

Sivert Heltne Nilsen var tilrettelegger da venstreback Ruben Kristiansen ble sent gjennom alene i Lyn-feltet fem minutter før sidebyttet.

Kristiansens lange og gode løpe ga nesten betalt i en tredje Vålerenga-scoring, men avslutningen var ikke god nok til å ta seg forbi Lyns bakerste mann.

Kjartansson fikk scoringen sin med drøyt 20 minutter igjen etter fint samspill med Morten Berre i motstanderens felt.

Hæstads avskjed
Med kvarteret igjen fikk også Kristofer Hæstad entre banen som erstatter for Berre. Den tidligere landslagsspilleren fikk en varm mottakelse av hjemmetilhengerne i det som ble hans siste opptreden i Vålerengas farger.

Effekten av byttet var kanskje ikke den beste sånn umiddelbart. Sekunder senere ble nemlig Lyns innbytter Finn Badou Jor sendt alene i bakrommet og hadde bare Michael Langer igjen å passere.

Jor kom seg forbi østerrikeren og sendte inn en redusering på blankt mål. Men gleden og spenningen blant Lyns supportere ble kortvarig.

Et millimeterpresist innlegg fra Daniel Fredheim Holm fant Kjartansson. Fra kort hold kunne islendingen enkelt plassere inn 4-1. På en corner tre minutter før full tid fikk Sivert Heltne Nilsen enkelt heade inn 5-1, og Ullevaal-returen ble bare enda verre for Lyn.

På overtid reduserte en annen Lyn-innbytter, Markus Cham, til 5-2. Det ble også sluttresultatet.

På en kveld der både Strømsgodset og Rosenborg forsvant på hodet ut av cupen, gjorde Vålerenga ingen feil. Blåtrøyene var i grunnen aldri truet av byrivalen fra vestkanten, som ennå må ta noen steg før de kan påberope seg å ha eliteserienivået inne.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere