*Nettavisen* Sport.

Ingen cupsmell for Skullerud

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

U21-landslagssjefen kunne puste lettet ut etter onsdagens cuprunde.

30.05.13 13:07

Eliteserielagene stuper ut av cupen, men for U21-landslagssjef Tor Ole Skullerud var det viktigste å slippe skader kort tid før avreise til EM.

- Vi fikk ingen alarmerende nyheter etter cuprunden, sier Skullerud til NTB.

Lørdag tar han med seg U21-landslaget til EM-sluttspillet i Israel. Norge er med for første gang siden bronsen i 1998.

- Nå må vi få samlet gruppen og startet treningen. Det blir to økter fredag hvor det blir viktig å få jobbet med det kollektive og å få satt laget. Vi skal øve inn noen dødballer, avslører U21-sjefen.

Spesielt venstrebackposisjonen virker tynn etter at Alexander Groven (Hønefoss) meldte forfall. Vegar Eggen Hedenstad er den eneste rene venstrebacken i 23-mannstroppen. Skullerud og hans team har tenkt ut alternative løsninger.

- Dette har vi god oversikt over. Jeg er klar på at dette løser vi, dersom noe uforutsett skulle skje, sier Skullerud.

Avgjørende åpningskamp
Norge tok seg til sluttspillet etter omspill mot Frankrike. Nå handler mye om å gjenskape den gode prestasjonen.

- Norges fremste styrker ligger i lagmoralen og kollektivet. Det blir en viktig inngang til mesterskapet. Nå skal vi sette egoet litt til side og finne tilbake til den lagfølelsen og det gode humøret som preget oss i 2012. Den defensive tryggheten må på plass samtidig som vi også håper å se spillerne sprudle offensivt som i siste halvdel av 2012, sier Skullerud.

Vertsnasjon Israel er første motstander (5/6).

- Jeg er trygg på at dersom vi får en god prestasjon av laget, så er vi i nærheten av å slå dem. Men det er noe med åpningskamp i et mesterskap. Hvordan takler vi det? Hvordan takler de EM på hjemmebane? Jeg kan forberede gutta på hva de møter, men det er umulig å forberede dem på alt. Det betyr veldig mye for Israel å få en god start på hjemmebane. Men vi vil også ha en god innledning. Det laget som takler det best mentalt, lander den, sier Skullerud.

Må vente på kvartett
Han er ikke enig at Norge må slå vertslandet for å kunne avansere til semifinale.

- Nei, vi må ikke. Men jeg har ikke noe imot det, naturligvis, sier Skullerud.

Kongsvinger-mannen sier han ikke bryr seg om hvordan det går i den andre kampen i Norges gruppe samme kveld. Da skal gruppefavoritt England møte nestfavoritt Italia.

- Jeg er ikke en som sitter og tenker på hva andre gjør. Den kampen har jeg ikke tenkt på, sier Skullerud.

Mot Israel må han klare seg uten Markus Henriksen, Joshua King, Håvard Nordtveit og Valon Berisha. De er opptatt med A-landslagets VM-kvalkamp mot Albania 7. juni. Kvartetten sendes med charterfly til Israel rett etter kampslutt.

De som starter mot Albania, får maksimalt et innhopp mot England 8. juni. (©NTB)

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.