Ingen DIC-deal med Liverpool

Foto: Reuters/Scanpix

Samtaler mellom Liverpool-eier Tom Hicks og Dubai International Capital (DIC) strandet mandag.

11.03.08 07:52

Årsaken til at forhandlingene om oppkjøp av aksjer i klubben strandet, er fordi man var uenige om hvem som skulle styre klubben.

- Basert på et møte vi holdt i Dubai mellom mine representanter og deres, og i tillegg til annen kontakt vi har hatt i det siste, har jeg bestemt å avslutte videre samtaler med DIC angående oppkjøp av aksjer i Kop (Kop Football Limited, red.anm.) og dermed i klubben, sier Hicks i en pressemelding som er lagt ut på Liverpools nettside.

- DIC gjorde det klart at dersom de skulle investere i klubben, så ville de at klubben skulle styres av en komité, la Hicks til.

- Basert på mine 13 år med suksess som eier av profesjonelle sportsklubber, og basert på situasjonen i Liverpool det siste året, er det klart for meg at en slik tilnærming ikke vil være i Kops, klubbens eller supporternes interesser, sa Hicks.

Mot slutten av sist uke sa en DIC-rådgiver at DIC var villig til å akseptere en andel på 49 prosent i den engelske fotballklubben. Men nå ser det ikke ut til at det blir noe av uansett.

Hicks kjøpte Liverpool for 219 millioner pund sammen med George Gillett for ett år siden. Hicks eier også baseball-laget Texas Rangers, mens Gillett har eierinteresser i Montreal Canadiens i NHL.

Klikk her for flere fotballnyheter
Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.