*Nettavisen* Sport.

Ingen ekstra straff for «juksemakeren»

Foto: AFP/Scanpix

Går Uruguay til VM-finalen, får Luis Suaréz spille.

04.07.10 09:35

Av all dramatikken i kvartfinalene i VM, var det kanskje sluttminuttet i andre ekstromgang i oppgjøret mellom Ghana og Uruguay som tok kaka. Ghana fikk en utrolig trippelsjanse i det 120.minutt, og da alle trodde tidligere Fredrikstad-spiller Dominic Adiyah endelig fikk satt ballen i mål, sto Uruguay-spiss Luis Suaréz på streken og fikk kastet fram hendene.

Resultat: Luis Suaréz fikk rødt kort og Ghana straffe.

Den sendte imidlertid Ghanas straffetaker, Asamoah Gyan, i tverrliggeren og over. Dermed straffesparkkonkurranse. Der trakk Uruguay det lengste strået og sikret semifinaleplass.

Helten? Luis Suaréz og hans magiske hender. I Uruguay den største helten av de alle. I Ghana en juksemaker av rang.

- Ballen var inne
Naturlig nok var Ghana frustrerte etter å ha sett en nærmest sikker semifinalplass forsvinne, og de aller fleste av spillerne på det afrikanske laget mente at dommeren burde dømt mål og ikke straffespark. Dommeren gjorde imidlertid det eneste han kunne gjøre i situasjonen, all den tid ballen aldri krysset mållinjen før Suaréz reddet med hendene.

Samtidig fortsatte Ghana sin klagesang og nå hevder de at ballen faktisk var inne. Det mener i alle fall Asamoah Gyan og John Pantsil.

- Ballen gikk inn. Den krysset linjen og dommeren annullerte det. Hadde det vært vår dag hadde dommeren sett og tillatt målet, sier Gyan ifølge The Independent.

Til samme avis sier Gyans lagkamerat og Fulham-spiller, John Pantsil, det samme:

- Dommeren burde sett at det var mål.

Men dommeren gjorde rett ut i fra det reglementet han har å forholde seg til, og uansett er det ingenting som kan få Ghana inn i semifinalen. Den eneste trøsten er at mange anser Ghana som moralske vinnere, om enn hvor liten akkurat den trøsten er.

Lengre karantene
Derimot var det mulig at Suaréz hadde ofret langt mer enn semifinalen med sin refleksredning. FIFA opprettet en etterforskning av handsen til Suaréz og det kunne virke som om spissen risikerte mer enn den automatiske utestengelsen på én kamp.

Det ville i så fall bety at Ajax-spissen risikerte å gå glipp av VM-finalen.

Nå har imidlertid FIFA fullført etterforskningen, og lørdag kom beskjeden om at Suaréz kun får én kamps karantene. Dermed får han spille en eventuell VM-finale.

Først skal imidlertid Nederland beseires i semifinalen om Uruguay skal kunne kjempe om det gjeveste trofeet. Den kampen får Suaréz uansett ikke spille.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.