Ingen fargede i landslags-DVD

Foto: (foto: scanpix)

Det engelske fotballforbundet må offentlig beklage at ingen fargede spillere er tatt med på den offisielle DVDen med tidenes beste engelske fotballspillere.

27.01.05 08:58

Filmen «The Pride of the Nation» (Nasjonens stolthet) er en del av velkomstpakken til nye medlemmer i den offiselle engelske supporterklubben. Den inneholder en samling klipp av Englands fremste profiler de siste 40 årene - blant dem landslagssjef Sven Göran Eriksson.

Men mange ble rasende da de oppdaget at storheter som Paul Ince, John Barnes, Rio Ferdinand og Sol Campbell er utelatt.

- Å sette sammen et utvalg av bare hvite spillere sender ut helt feil signaler. Det er tankeløst og på grensen til å være direkte støtende, sier supportertalsmann Mark Perryman til The Sun.

FAs kommunikasjonssjef Adrian Bevington beklager, og sier det hele skyldes en forglemmelse.

- Vi må bare unnskylde denne beklagelige forbigåelsen, som absolutt ikke burde skjedd. Det har vært svært mange enestående svarte spillere siden Viv Anderson debuterte for landslaget i 1978. Det burde ha vært fremhevet i DVDen, innrømmer Bevington.

Blant dem som har vært så heldig å komme med i filmen, er spillere som Bobby Moore, Bryan Robson, Alan Shearer, Gary Lineker og Paul Gascoigne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.