*Nettavisen* Sport.

Ingen forbannelse

Foto: (AP/Scanpix)

Tyskland fryktet det verste, men fikk verdensstjerner og VM-bronse

10.07.10 23:58

URUGUAY-TYSKLAND 2-3

- Sekserens forbannelse!

Det skrev tyske Der Spiegel før VM.

De skrev om de tyske landslagsspillerne som må gjøre grovarbeiderjobben rett foran forsvarsrekka. Han som normalt spiller med nummer seks på ryggen. Det var bare ett problem.

Én etter én etter én hadde de tyske kandidatene forsvunnet.

Plutselig satt tyskerne igjen med Sami Khedira på den defensive midtbanen. En 23-åring fra Stuttgart. Et stortalent. Kapteinen på det tyske U21-landslaget som knuste England i EM-finalen i 2009. Men samtidig en spiller som tross stortalentet fortsatt hadde til gode å levere stabilt spill over lang tid. Og er det én ting som kreves av sekseren, så er det stabile prestasjoner.

Derfor fortvilte tyskerne.

Derfor krisemaksimerte Der Spiegel.

Men det er lett å forstå frustrasjonen. Sjekk bare dette.

Skadekrise
Simon Rolfes, som fort kunne spilt i stedet for Khedira, forsvant ut med langtidsskade i januar.

Veteranen Torsten Frings, som store deler av den tyske opinionen – og Michael Ballack ønsket – fikk etter et ti minutters møte med landslagstrener Joachim Löw beskjed om at han var uaktuell. Thomas Hitzlsperger forsvant plutselig ut av Stuttgart-laget, og i Tyskland hørte man lite fra han etter utlånet til Lazio.

Så røk Michael Ballack ut med skade i FA-cupfinalen.

Khediras lagkamerat i Stuttgart, Christian Träsch, var også aktuell, men forsvant ut med en stygg ankelskade under treningsleiren rett før VM. Så røk hans mulige erstatter, Heiko Westerman, ute med et beinbrudd like etter.

Én, to, tre, fire, fem, seks mulige defensive midtbanespillere.

Alle var borte.

Dermed satt de igjen med Khedira – og kun Khedira. Spilleren som var femte- eller sjettevalg for ett år siden.

Men med fasit i boks, etter at tyskerne sikret seg VM-bronsen sent lørdag kveld, så er det grunn til å være etterpåklok. Skadene ble ingen forbannelse for tyskerne. I stedet fikk de tre nye verdensstjerner i Thomas Müller, Mesut Özil og Sami Khedira - sekseren.

Her kan du se utviklingen i kampen fra minutt til minutt her.

Viste seg fram igjen
Bayern Münchens Thomas Müller har gått fra reservebenken i Bayern München til å oppleve alt på bare 15 måneder. Han gjorde 1-0 lørdag, og blir trolig valgt til VMs beste unge spiller.

Werder Bremens Mesut Özil var ukjent, i alle fall for de fotballelskende nordmennene som utelukkende har holdt seg til Canal + og Premier League de siste årene, men var akkurat like god som det tyskerne vet at han kan være på sitt beste.

Så var det Sami Khedira, da.

Til og begynne med stjal de offensive kvalitetene til Müller og Özil alt fokus, men midtveis så man hvor stor jobb Stuttgart-spilleren gjorde. Plutselig ble han koblet til Chelsea og Real Madrid, og etter et fantastisk VM, et halvår nesten uten tap i Stuttgart og en kontrakt som utløper neste sommer, nå er det ikke utenkelig at han forlater Bundesliga i løpet av sommeren.

Etter Müllers 1-0-scoring lørdag snudde imidlertid Uruguay kampen. Edison Cavani gjorde 1-1. Diego Forlan 2-1, med sitt femte VM-mål, men tyskerne kom tilbake.

Først utlignet Marcell Jansen.

Så var det tid for Khedira.

Åtte minutter før slutt headet han ballen inn i hjørnet, jublet som besatt og sørget for tysk seier i bronsefinalen. Dermed kopierte de innsatsen fra sitt eget VM for fire år siden.

Og like viktig for noen - blekkspruten Paul fikk rett igjen.

PS. Miroslav Klose, som jaget Ronaldos rekord på 15 VM-mål, ble sittende på benken gjennom hele kampen etter at han har slitt med influensa den siste tiden. Dermed må han spille i Brasil-VM om fire år hvis han skal få mer enn 14 VM-mål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.