Gå til sidens hovedinnhold

Ingen fotballfeber i Sandefjord

Sandefjord er på vei mot eliteserien, men trener Tor Thodesen er ikke imponert over entusiasmen i Vestfold-byen.

Sandefjord ligger på direkte opprykksplass i 1. divisjon fire runder før slutt. Søndag får laget besøk av Hønefoss til en meget viktig kamp i opprykksstriden.

Sandefjord-trener Tor Thodesen forventer imidlertid ikke fullt hus på Storstadion.

- Den harde kjerne er trofast og møter opp, men det er ikke akkurat fotballfeber i byen. Vi har ligget på opprykksplass siden fjerde serierunde, uten at det har ført til det helt store, fastslår Thodesen.

Redd for å bli skuffet
Sist det var hjemmekamp, gikk 1761 tilskuerne – minus de tilreisende fra Grenland – skuffet hjem etter 1-2-tap for Pors.

Tor Thodesen tror folk er redde for at opprykket skal glippe igjen – slik det gjorde i både 2002 og 2003, da Sandefjord tapte i kvalifiseringen.

- Når man har blitt skuffa før, gjør det noe med stemningen når man aner at det kan gå samme vei igjen, poengterer han.

Thodesen innrømmer at Sandefjords formkurve den siste måneden ikke har vært stabil nok. Laget har avgitt mange poeng og sluppet lag som Hønefoss, Moss og Pors Grenland nærmere på tabellen enn godt er.

Ikke vært gode nok
- Resultatene har ikke vært gode nok. Men ser man bak resultatene, så er det egentlig bare mot Follo vi har vært skikkelig dårlige. I de andre kampene har vi slitt med betalinga.

Det har ikke Sandefjord råd til i de fire siste kampene. Spesielt ikke i de to nærest forestående, mot Hønefoss og suverene Stabæk.

For Thodesen legger ikke skjul på at målet er å gi byen et opprykk.

- Sandefjord fotball som klubb er fristet ved tanken på å kunne gi byen og fylket eliteseriefotball. For min egen del, så er det klart at jeg ønsker å trene lag på høyest mulig nivå. Og jeg tror vi er gode nok til å avgjøre dette selv nå.

Ingen bråhast
Thodesen vil imidlertid ikke være med på å krisemaksimere et scenario der opprykket glipper.

- Jeg føler ikke at vi har noen bråhast med å rykke opp. Jeg har fått forsikringer om at klubben satser for fullt også neste sesong selv om vi ikke skulle rykke opp, og det gir en ekstra trygghet.

- Er Sandefjord som klubb moden for å ta steget opp på øverste nivå?

- Det er klart at et opprykk krever mye både sportslig og administrativt, men det bruker ikke jeg energi på før det eventuelt blir aktuelt. Men andre i klubben jobber med parallelle løp for neste sesong, avhengig av hvilken divisjon vi havner i. Slik har det vært i flere sesonger.

Respekt for Hønefoss
Søndagens motstander Hønefoss hat Thodesen stor respekt for. Sandefjord vant vårkampen 4-0, men treneren tør ikke å håpe på noen reprise.

- Hønefoss har hentet fire-fem nye spillere siden den gangen, og er et vesentlig sterkere lag nå. Jeg så dem på tv i cupkampen mot Molde, og synes de hang veldig bra sammen som lag i den kampen.

PS. Tor Thodesen er inne i sitt første år av toårskontrakten med Sandefjord, og fortsetter i jobben uavhengig av hvilken divisjon klubben spiller i neste sesong.

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin