RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen grunn til å tvile på Manchester City

Foto: Darren Staples / REUTERS
Sist oppdatert:
Ubeseirede Newcastle får det tøft mot serieleder Manchester City på Eithad stadium i ettermiddag. Sjekk våre tippetips.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Birmingham slår tilbake
Oddstips 2: Supertroikaen leverer
V75 Momarken: Fanger vi storgevinst igjen?

Premier League: Oversikt over skader og karantener

Lørdagens tippekupong er i sin helhet viet engelsk fotball. Det er seks kamper fra Premier League og seks kamper fra Championship. Bonuspotten er på 580 000 kroner og utbetales som kjent ved fulltid.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Swansea - Manchester United
Meget solid sesongstart av nyopprykkede Swansea som ligger på en flott tiendeplass med sine 13 poeng etter elleve serierunder. Gjorde en sterk bortekamp mot Liverpool i siste kamp før landslagsoppholdet og hjemme i Wales er laget ubeseiret etter fem kamper (3-2-0) og kun ett baklengsmål er det blitt på disse fem kampene. Det skal tillegges at samtlige motstandere i disse kampene ligger på nedre halvdel og lørdag kommer den første store kanonen på besøk. Kun Steven Caulker er på skadelisten for waliserne.

To strake ettmålsseire for Manchester United i serien før pausen og etter en forrykende start på sesongen, har det ikke gnistret like mye av United den siste måneden. Bortsett fra det forsmedelige og ydmykende hjemmetapet mot byrival Manchester City er det blitt åtte seire og to uavgjorte på de første elleve seriekampene. Begge poengdelingene er kommet på bortebane. Tom Cleverly, Michael Owen, Danny Welbeck og Chris Smalling er uaktuelle.

Dette er faktisk første gang lagene møtes siden 1983, så her er det ikke mye historikk å lene seg på. Swansea er bunnsolide hjemem, United litt mer på det jevne borte enn på Old Trafford og vi tror waliserne kan få med seg ett poeng. UB.

2. Manchester City - Newcastle
Serieleder Manchester City holder fortsatt koken og 10-1-0 er den svært imponerende fasiten etter de elleve første seriekampene. Åtte strake seire nå inkludert cupkamper og det er altså kun Fulham som har klart å ta poeng fra City hittil i serien (2-2 på Craven Cottage). Tirsdag venter en svært vrien bortekamp mot Napoli i Champions League og taper City den kampen, må de sannsynligvis slå Bayern München hjemme i den siste gruppespillkampen, og det er neppe noen tvil om at kampen mot Napoli er viktigere enn denne seriekampen. Knallsterke 5-0-0 og 16-2 i målforskjell hjemme på Eithad Stadium. Vincent Kompany returnerer etter karantene for serielederne, mens det er en viss usikkerhet rundt Sergio Aguero ettersom han fikk seg en smell under landslagsoppholdet.

Sensasjonell sesongstart av Newcastle som er det eneste ubeseirede laget i Premier League ved siden av Manchester City. 7-4-0 og 25 poeng holder Newcastle på en strålende tredjeplass før denne runden og Alan Pardew har gjort en kanonjobb med laget. Men kun tre av elleve motstandere hittil ligger inne blant topp ti, så det er ingen tvil om at Newcastle også har hatt et overkommelig program. Nå venter bortekamper mot både Manchester City og Manchester United, før laget tar imot Chelsea hjemme, og nå kommer altså syretesten. 3-2-0 er tallene borte. Den viktige midtbanespilleren Cheik Tiote blir ikke klar til lørdagens kamp, mens Leon Nest og Gabriel Obertain er usikre.

Det står 6-2-0 på de åtte siste tilsvarende oppgjørene. Vi tror Newcastle ryker på sesongens første nederlag her og at Manchester City opprettholder sin strålende hjemmestatistikk. H.

3. Sunderland - Fulham
Etter en oppløftende borteseier og årsbeste borte mot Bolton tredje sist, har det kun blitt ett poeng for Sunderland på de to siste seriekampene og Steve Bruce mannskap er foreløpig sesongens store skuffelse. Ligger helt nede på 15. plass og har kun vunnet to av de første elleve seriekampene. Hjemme på Stadium of Light er ikke tallene bedre enn 1-2-2. Viktige Sebastian Larsson må sone karantene lørdag. Spissen Connor Wickham er ute i flere uker med en kneskade. Titus Bramble, Simon Mignolet og Craig Gordon er også uaktuelle.

Heller ikke Fulham har hatt noen minnerik innledning på sesongen, og Martin Jol har ikke tatt opp hansken etter forgjengerne Roy Hodgson og Mark Hughes. 2-4-5 og ti poeng er helt identisk med tallene til Sunderland og gir en foreløpig 16. plass. Tre tap på de fire siste seriekampene vitner ikke om form, selv om laget hadde fortjent poeng hjemme mot Tottenham sist (tap 1-3). Fulham er sjelden et stort bortelag og 1-1-3 hittil er som forventet. Stephen Kelly skadet seg i playoffkampene med Irland og spiller ikke lørdag, det gjør heller ikke Aaron Hughes og Zdenek Grygera.

Det står 2-3-2 på de sju siste tilsvarende oppgjørene. To lag ute av form, svært viktige Larsson mangler hos hjemmelaget. Vi tror på ny poengdeling og lar denne stå ugardert. U.

4. Wigan - Blackburn
Møte mellom det som i øyeblikket kan se ut som de to største nedrykksfavorittene. Etter fem poeng på sine tre første ligakamper, har Wigan nå åtte strake tap og det lukter det naturligvis nedrykk av. Hadde definitivt fortjent poeng hjemme mot Fulham i siste hjemmekamp, men gjorde en svak prestasjon borte mot Wolverhampton sist og tapte fortjent 1-3. Hjemme tok laget fire poeng på sine to første matcher, de tre siste er tapt. Antolin Alcaraz (f) soner karantene lørdag for hjemmelaget, ellers har manager Roberto Martinez fullt mannskap til rådighet ettersom kaptein Gary Caldwell returnerer fra karantene.

Blackburn og Morten Gamst Pedersen var spådd en slitsom sesong og har foreløpig innfridd de forventningene. Kun seks poeng er hanket inn foreløpig og det gir nest sisteplass. 0-2-4 på de seks siste gir ikke håp om snarlig bedring, men det skal tillegges at fire av motstanderne i disse seks kampene er topp fem i øyeblikket. Christopher Samba er nær sagt som vanlig usikker for Blackburn, og Simon Vukcevic brakk nesen for landslagsoppdrag for Montenegro og spiller ikke lørdag.

Det står 3-1-0 i favør Wigan i de fire siste tilsvarende oppgjørene. Vi tror klart mest på hjemmelaget her, men med åtte strake tap er neppe selvtilliten på topp og det kan Blackburn utnytte. HUB.

5. Everton - Wolverhampton
Nær sagt som vanlig har Everton startet svakt, men fjerde sist er skuffende av David Moyes mannskap, som riktignok har en hengekamp til gode. Seks tap på de ti første kampene er uansett meget svakt og hjemme på Goodison Park har Everton kun kapret fire av femten mulige poeng (1-1-3). Med tanke på at det heller ikke har vært mange skader i mannskapet, er det overraskende. Vi skal i rettferdighetens navn også nevne at Everton allerede har møtt Manchester United, Manchester City, Chelsea, Liverpool og Newcastle, så motstanden har vært tøff. Marouane Fellaini returnerer etter karantene for Everton og for øvrig har David Moyes alle mann tilgjengelige.

Wolverhampton tok sju poeng på sine tre første ligakamper og roet dermed nervene til sine fans som er vant med nedrykkskamp. Men med ett poeng på de seks neste ligakampene var det slutt på moroa for Wolves-fansen. Således var det en svært viktig trepoenger laget tok hjemme mot Wigan i siste kamp før pausen. Likevel er det bare to poeng ned til streken. For Wolverhampton er det kun høyreback Kevin Foley som er på skadelisten.

De to siste tilsvarende kampene har begge endt 1-1. Everton gjør mye rart mot antatt svakere motstand, men de skal ikke tape denne matchen. HU.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

6. Stoke - Queens Park Rangers
Usedvanlig varierende resultater fra hjemmelaget sin side den siste tiden og nesten oppsiktvekkende at Stoke røk hele 0-5 borte for Bolton sist. 8-19 i målforskjell for normalt defensivt solide Stoke, og åtte scoringer er nest færrest i Premier League. Det er åpenbart at deltagelsen i gruppespillet i Europa League har påvirket negativt. Hjemme på Britannia er det litt mer normale tilstander. Der står Stoke med 2-2-1 og 5-4 i målforskjell. Ryan Shawcross, Marc Wilson og Matthew Etherington manglet alle mot Bolton, men er ventet tilbake lørdag. Ricardo Fuller er på vei tilbake etter skade, mens Mamady Sidibe fortsatt er et stykke unna friskmelding.

Nyopprykkede Queens Park Rangers kom gjennom de tre kampene mot Chelsea, Tottenham og Manchester City med tre poeng. Trepoengeren kom hjemme mot Chelsea i nest siste hjemmekamp. Gjorde en positiv figur hjemme mot City sist, selv om det ble tap (2-3). 12 poeng etter elleve kamper er klart godkjent. Adel Taarabt hviles trolig etter sin landslagsturne med Marokko. DJ Campbell er fortsatt skadet, det samme gjelder for Fritz Hall, mens Kieron Dyer er tilbake i trening.

Det er blitt hjemmeseier i de to siste tilsvarende oppgjørene. Hjemmesterke Stoke er normalt til å stole hjemme, men ikke helt utenkelig at QPR kan få med seg ett poeng. HU.

7. West Bromwich - Bolton
Etter fire kamper uten tap (2-2-0) tapte hjemmelaget sine to siste kamper før pausen mot tøff motstand, Arsenal og Liverpool. Sesongstarten har vært variabel for Roy Hodgsons mannskap hittil, og sju av elleve poeng er overraskende nok tatt borte. Hjemme har ikke the Baggies bedre enn 1-1-3. Shane Long er ikke friskmeldt og rekker ikke lørdagens kamp. Den gamle Brann-kjenningen Paul Scharner er også tvilsom med et vondt kne, og som vanlig er Peter Odimwingie usikker.

Etter en fæl sesonginnledning, fikk Bolton en sårt tiltrengt opptur hjemme mot Stoke sist. 5-0 var sterkt og kan endelig ha fått Bolton på riktig spor nå og laget har også hatt tøff motstand i sesonginnledningen. Trepoengeren sist brakte Bolton opp til tredje siste plass, men det tett i bunner og er par trepoengere vil sende laget fort oppover tabellen. Borte er faktisk to av fem vunnet, hjemme har laget tapt fem av sine seks kamper. Tyrone Mears, Lee Chung-yong, Stuart Holden, Sean Davis og Sam Ricketts er alle langtidsskadet. Ricardo gardner rekker heller ikke kampen, ei heller Marcos Alonso eller Derek Boyata.

1-6-1 på de åtte siste tilsvarende oppgjørene. Dette ser vidåpent ut. HUB.

8. Southampton - Brighton
Fantastisk sesongstart av nyopprykkede Southampton med 11-3-2 på de 16 første seriekampene. Det gir fem poengs luke ned til andreplasserte West Ham og det er ingen tvil om at Southampton er en seriøs opprykkskandidat. Hjemme på St. Marys har ikke laget avgitt ett poeng, 8-0-0 og 21-5 i målforskjell er smått imponerende. 5-2-0 på de siste sju ligakampene. Forsvarsspillerne Radhi Jaidi og Dan Seaborne er som tidligere uaktuelle lørdag, ellers er det ingen nye fravær for serielederen.

Også nyopprykkede Brighton har hatt en flott sesonginnledning og ligger på tiendeplass med 23 poeng. Har riktignok falt litt av etter en strålende start på sesongen, men vant i det minste 2-0 hjemme mot Barnsley i siste kamp før landslagsoppholdet. Er faktisk like bra borte som hjemme, borte viser tallene 3-2-3, men det er kun blitt to poeng på de fire siste bortekampene. Brighton kan få tilbake så mange som fire spillere til denne kampen. Marcos Painter (f), Vicente (m), Gonzalo Jara (m) og Will Hoskins (a). Forsvarspilleren Adam El-Abd (kåret til årets spiller i fjorårets opprykkssesong) er endelig tilbake i trening.

Tilsvarende oppgjør i League One i fjor endte 0-0, sesongen før vant Brighton 3-1. Southampton pøser inn mål. Leverer varene på hjemmebane og på en vanskelig lørdagskupong tror vi the Saints tar sin niende strake hjemmeseier. H.

9. Coventry - West Ham
Bunn mot topp i Championship. Coventry ligger nest sist etter kun to seire på 16 forsøk. Mot tabelleder Southamtpon sist kom det andre strake hjemmetapet. Vertene kom tilbake fra 0-2 til 2-2, men ble felt av to sene baklengsmål. Hjemmestatsen viser totalt 2-2-3, og i øyeblikket ser det ut som en kamp for å overleve for Coventry. Fem spillere kan være tilbake for hjemmelaget lørdag og fire av dem er faktisk forsvarsspillere. I tilegg retunerer midtbanespilleren Gael Bigirimana etter tre kampers karantene.

Opprykksfavoritt West Ham innehar andreplassen i øyeblikket, og det er fem poeng opp til ledende Southampton. Etter skuffende 0-0 hjemme mot Bristol City, slo London-laget tilbake med en flott 2-0 seier borte over godtgående Hull i siste kamp før pausen. Solide 5-2-1 på fremmed gress. Joey O'Brien og Guy Demel er begge klare igjen for West ham, men likefullt er fem spillere på skadelisten for opprykksfavoritten.

Lagene har ikke møtt hverandre i seriesammenheng de siste årene. West Ham har vært på best på bortebane hittil og vi tror den gode statistikken holder seg lørdag. B.

10. Middlesbrough - Blackpool
Strålende første tredjedel av sesongen for hjemmelaget som ligger på en overraskende sterk tredjeplass etter 16 serierunder. Tre seire på de fire siste seriekampene nå og kun ett poeng opp til West Ham på andreplass. Hjemme står laget med flotte 3-5-0, men likevel har laget tatt flere poeng borte (5-1-2). Det er dyrt å spille uavgjort poengmessig. Justin Hoyte (f) og Kevin Thomson (m) er fremdeles på skadelisten for Boro, ellers ingen øvrige fravær.

Blackpool har vært ujevne etter nedrykket, men to strake trepoengere før landslagsoppholdet brakte laget tilbake på femteplass og Ian Holloways gutter er dermed inne på en av playoff-plassene. Har foreløpig tatt brorparten av sine poeng hjemme i Blackpool, tallene borte viser ikke bedre enn 2-3-3. Elliot Grandin og Gary Taylor-Fletcher er de eneste spillerne på skadelisten.

Det endte faktisk 0-3 i tilsvarende oppgjør i Championship for to sesonger siden. Hjemmelaget er svært vanskelig å slå her og vi tror ikke de taper nå heller. HU.

11. Reading - Cardiff
Målfattig start for Reading som står med spesielle 16-15 i målforskjell etter 16 ligakamper. Har variert en god del i prestasjonene hittil, noe rekken 5-6-5 er et svært godt bevis på. 2-3-1 på de seks siste ligakampene før pausen. Ligger på 14. plass i øyeblikket, men det er ikke mer enn fire poeng opp til playoff. Manager Brian McDermott har en helt skadefri tropp å velge fra lørdag.

Dit er Cardiff allerede som ligger på fjerdeplass med sine 27 poeng. Fine 7-6-3 på de 16 første ligakampene og 3-1-0 er fasiten på de fire siste ligakampene. 2-4-2 på bortebane er ålreite tall. Rudy Gestede (a) er eneste spiller på skadelisten for waliserne.

Det står 1-3-1 på de fem siste tilsvarende oppgjørene. Vanskelig å skille disse lagene her. HUB.

12. Nottingham Forest - Ipswich
Det ga umiddelbar effekt for hjemmelaget å ansette Steve Cotteril som manager med to strake trepoengere. Men Forest falt fort tilbake til gamle synder og nå er to av de tre neste tapt. 0-3 tap borte for Portsmouth i siste kamp var en svak forestilling og Cotterill har mye å rette på. Nottingham Forest ligger på 20. plass og selv om det er kort vei opp, er det sannelig også kort vei ned. 2-2-4 er svake tall på hjemmebane for normalt hjemmesterke Nottingham Forest. Dexter Blackstock , Garath McCleary and Paul Anderson og George Boateng ble alle testet i en internkamp denne uken, men ingen av dem blir trolig brukt lørdag etter sine skadefravær, ellers er det ingen nye fravær for Forest.

Etter en flott periode for Ipswich har det blitt tre strake tap og notorisk ustabile Ipswich fortsetter dermed trenden vi har sett de siste sesongene. Ligger på 15. plass i øyeblikket, men derfra er det kun fem poeng opp til playoff. Borte har det vært ujevnt hittil, 2-2-3. Ibrahim Sonko (f) er uaktuell for Ipswich, for øvrig er det kun langtidsskadde Damien Delaney som mangler for gjestene.

Det står 3-3-0 på de seks siste tilsvarende oppgjørene. Vi må ha n oen sikre og tyr til en sjansebanker her i kamp 12. Nottingham Forest har vunnet de to siste tilsvarende, og vi satser på at den tredje strake kommer her. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 19.11.2011 15:55
1. Swansea - Manchester Unit U B
2. Manchester City - Newcastle H
3. Sunderland - Fulham U
4. Wigan - Blackburn H
5. Everton - Wolverhampton H U
6. Stoke - Queens Park Ran H U
7. West Bromwich - Bolton H U B
8. Southampton - Brighton H
9. Coventry - West Ham B
10. Middlesbrough - Blackpool H U
11. Reading - Cardiff H U
12. Nottingham Fore - Ipswich H

432-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 19.11.2011 15:55
1. Swansea - Manchester Unit U B
2. Manchester City - Newcastle H
3. Sunderland - Fulham U
4. Wigan - Blackburn H U B
5. Everton - Wolverhampton H U
6. Stoke - Queens Park Ran H U
7. West Bromwich - Bolton H U B
8. Southampton - Brighton H
9. Coventry - West Ham B
10. Middlesbrough - Blackpool H U
11. Reading - Cardiff H U B
12. Nottingham Fore - Ipswich H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere