*Nettavisen* Sport.

Ingen hvile for Barcelona-stjernene

Barcelona-trener Luis Enrique har ikke mulighet til å gi spillerne regelmessig hvile på samme måte som sist sesong. Foto: Albert Gea (Reuters)

Mye ansvar har falt på skuldrene til Neymar og Luis Suárez i Barcelona den siste tiden. Trener Luis Enrique har likevel ingen planer om å gi stjerneduoen en pust i bakken.

Neymar og Suárez har vært drivkraften i Barcelona-laget i Lionel Messis skadefravær. Ti mål har den søramerikanske duoen bidratt til i de siste fire kampene. Det har løftet Barcelona opp på like mange poeng som serieleder Real Madrid i La Liga.

I ukene som kommer står nye viktige kamper for døren, men tro ikke at treneren hviler nøkkelspillerne sine i onsdagens mesterligamøte med BATE Borisov av den grunn.

– Målet vårt er å slå BATE Borisov og å vinne gruppen. Viktigheten av å ende på topp avhenger selvfølgelig av hvem som blir nummer to i de øvrige gruppene, men vi ønsker uansett å sende et signal om at vi er klare og godt forberedt, sier Luis Enrique.

Kan ikke hvile

Forrige sesong var han nøye med å gi stjernespillerne sine regelmessig hvile, slik at alle skulle være skadefrie og fulle av energi til den avgjørende delen av sesongen. I høst har det vært umulig å kopiere den fremgangsmåten.

Mange skader, kombinert med at Barcelona ikke har hatt lov til å kjøpe spillere i de to siste overgangsvinduene, har gitt Luis Enrique langt færre spillere å velge i.

– Det bekymrer meg ikke. Forrige sesong kunne jeg gjøre som jeg ville med hensyn til de enkelte spillernes spilletid. Nå er antall tilgjengelige spillere en begrensende faktor, sier Barcelona-treneren.

– Vi kommer til å få spillere tilbake fra skade snart, og i tillegg vil nye spillere komme inn i januar. Da får vi se om det er mulig å tilpasse spilletiden, for trofeene deles ut i de siste månedene av sesongen. Det er jeg klar over, og der ligger nøkkelen, tilføyer han.

Barcelona slo BATE 4-0 på bortebane for to uker siden og spås å få lett spill på hjemmebane onsdag.

Den katalanske storklubben topper mesterligagruppe E med sju poeng etter tre spilte kamper. Leverkusen følger nærmest, tre poeng bak. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.