RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen januar-shopping for United

Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON
Sir Alex Ferguson ser ingen verdi i å gjøre store signeringer i januar.

Med helgens 3-1-seier over Sunderland sikret Manchester United serieledelsen fram til jul. Og mens andre klubber gjør seg klare til storinnkjøp i januar for å krympe forspranget, er manager Sir Alex Ferguson fornøyd med stallen han disponerer.

Få januarsigneringer
Historisk har Ferguson aldri vært veldig aktiv i overgangsvinduet som åpner i januar. Patrice Evra og Nemanja Vidic sluttet seg riktignok til klubben i januar 2006, men siden den gang er det kun tidligere Aalesund-målvakt Anders Lindegaard som har ankommet i årets første måned.

- Januarvinduet har aldri vært det beste markedet og det har vist seg de siste årene. Det er vanskelig å signere gode spillere da alle de store overgangene skjer i sommervinduet, sier Ferguson til Eurosport-Yahoo!.

Det er nok en sannhet med modifikasjoner, men for Fergusons og Uniteds del er det liten tvil om at sommer-signeringene har overgått januar-signeringene de siste årene.

Van Persie-effekt
Robin van Persies sjokkovergang fra Arsenal til United er blant signeringene som har vist seg svært lønnsomme. Til tross for en prislapp på 24 millioner pund har nederlenderen vist seg å være verdt hver penny. Nå begynner flere å sammenligne spisskjøpets effekt med Eric Cantonas innflytelse hos «De røde djevlene».

Det hevdes at Cantonas lagkamerater ble bedre ved franskmannens ankomst, og nå tror Ferguson at det samme har skjedd med van Persie.

- Jeg tror det er i ferd med å skje. Angrepsspillet vårt har utvilsomt hevet seg, sier han.

For de engelske lagene er julestria ekstra stri. Før kalenderen snus over til januar 2013 skal Manchester United møte Swansea, Newcastle og West Bromwich. De to sistnevnte lagene kommer på besøk til Old Trafford, mens kampen mot Swansea 22. desember spilles på Liberty Stadium i Wales. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere