RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Omar Torres/AFP

Ingen rift om VM-billetter

Turoperatøren tilbød luksusferie med fotball-VM i Sør-Afrika. Men bare en håndfull nordmenn lot seg friste.

VM-pakkene fra reiseoperatøren Steve Perryman Sport Travel fristet nordmenn til å oppleve verdensmesterskapet i Sør-Afrika på nært hold og inkluderte transport, god mat, komfortabel overnatting og safari. Men få lot seg friste, selv om kamper med VM-favoritter som Argentina og Brasil sto på programmet.

- Mindre enn vi regnet med
- Det var mindre interesse enn vi hadde regnet med, innrømmer Bård Thoresen, reisekonsulent hos Steve Perryman. Reiseoperatøren har norsk filial bak Slottet i Oslo og er store i Norden på fotballreiser, men de må erkjenne at nordmenns interesse for engelske Premier League-kamper er i en divisjon for seg - og at de fleste er fornøyd med å oppleve fotball-VM fra TV-skjermen.

- I et mesterskap der Norge ikke er med og der reiseavstanden er så stor, hadde vi heller ikke de store forventningene, sier Thoresen og forteller at en liten håndfull nordmenn likevel har sikret seg plass på flyene på de to pakketurene selskapet tilbyr. De får helt sikkert godt selskap på tribunene, men ikke av mange landsmenn.

På grunn av liten respons må turoperatøren gi slipp på hotellnetter og har tapt depositum på flyseter, men tur blir det, tilsammen reiser 250 personer med Steve Perryman til fotball-VM, så nordmennene blir ikke alene.

Stiv pris
Den stive prisen er kanskje også medvirkende til at få nordmenn har pakket VM-billetter og koffert. Rundt 50.000 kroner måtte du svi av for en ukes opplevelsesreise i Sør-Afrika.

Daglig leder Jan Serenander på Oslo-kontoret er blant dem som reiser, men med færre i reisefølget enn han hadde regnet med.

- Verdt prisen
- Innholdsmessig mener jeg det absolutt er verdt prisen, sier han og gleder seg til møtet med et fargerikt og vakkert land, elleville og fotballelskende supportere og fotballhøydepunkter i verdensklasse.

- Innbyggerne i Sør-Afrika er et stolt folk med et fantastisk vakkert land, men med store utfordringer. Det blir en unik opplevelse, sier Serenander til Nettavisen.

«Drillo» er der
Heller ikke Norges Fotballforbund har mange deltakere på sine VM-turer. Landslagstrener Egil Olsen er på plass og skal være der en uke, men det er ikke så mange andre.

- Det er vel et tjuetall personer som reiser ned i forbundets regi. Det blir et veldig begrenset opplegg med noen partnere og sponsorer, sier informasjonssjef Svein Graff.

Selv skulle han etter planen ha reist med, men ferieplaner ellers gjør at han blir hjemme.

- Jeg tror det blir en helt spesiell folkefest. Afrikanerne har en egen supporterkultur som best kan beskrives som ekstatisk. Jeg gleder meg til å følge hele fotballfesten og de sportslige høydepunktene, selv om det blir fra TV-skjermen, sier Graff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere