RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen støtte til Rekdal

Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
Sist oppdatert:
Kjetil Rekdal frykter skader på egne spillere og er kritisk til landslagets Midtøsten-turné. VIF-treneren møter imidlertid liten forståelse hos sine trener-kolleger.

Steffen Iversen er ifølge seg selv utrent og ute av form, og blir ikke med landslaget til Midtøsten og kamper mot Bahrain, Kuwait og Jordan. Dermed er Ardian Gashi og Thomas Holm Oslo-klubbens eneste representanter i Åge Hareides tropp. Nå er Kjetil Rekdal redd de to nøkkelspillerne skal komme hjem med skader.

- Sannsynligheten for skader det øker når spillerne har så dårlig treningsgrunnlag, sa Rekdal til TV 2 Sporten tirsdag . Treneren for fjorårets sølvlag i eliteserien mener Hareide i stedet burde ta landslagsspillerne med på tur i begynnelsen av desember eller først i februar.

Trener i ferien
Men Rekdal får liten støtte fra trenerkollegene i eliteserien.

- Dette har vi ingen invendinger mot. I Tromsø trener vi faktisk når vi har ferie også, sier Tromsø-trener Otto Ulseth til TV 2 Nettavisen.

Keeper Knut Borch utgjør sammen med den offensive duoen Lars Iver Strand og Ole Martin Årst Tromsøs representanter i landslagstroppen. Ulseth mener de tre er godt forberedt for internasjonal matching.

- Vi har jo visst om dette lenge, og vært klar over at flere av spillerne våre har vært aktuelle. Vi ser bare fordeler ved å ha folk på landslaget.

- Når det gjelder tidspunktet er slutten av januar det eneste fornuftige. Jeg ser Kjetil Rekdal nevner desember eller begynnelsen av februar som bedre alternativer. Men i februar er det jo både La Manga og Royal League, og i høst spilte vi kamper helt til begynnelsen av desember, så da var det nødvendig med ferie, mener Ulseth.

Skal være forberedt
Da Erlend Hanstveit ble hentet inn for en skadet Ståle Stensaas, ble han den fjerde Brann-spilleren i landslagstroppen. Også Raymond Kvisvik, Bengt Sæternes og Ragnvald Soma skal vise seg frem for Hareide. Mons Ivar Mjelde mener den rekordstore Brann-delegasjonen på landslaget er en honnør til jobben som legges ned i bergensklubben, og har ingen betenkeligheter med å sende fire av nøkkelspillerne av gårde til Midtøsten.

- Jeg skjønner jo det Rekdal sier og hvorfor han sier det, men for oss er dette ingen big deal. Her i Bergen er det snø nå, og da må det jo være bedre med sol, varme og grønne baner, sier Mons Ivar Mjelde.

- De fire spillerne det gjelder taper ikke noe på å være borte én uke nå i januar. De har visst at de var aktuelle for landslaget, og jeg håper og tror de har gjort jobben sin mens de har hatt juleferie.

- Når det gjelder tidspunktet er det egentlig hipp som happ. Det er jo en tradisjon for landslaget med disse januarturene, og det hadde vært mindre ønskelig for oss dersom de ble borte i februar, sier Brann-treneren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere