Gå til sidens hovedinnhold

Ingen VM-medalje for Norge

Sjanseløse mot USA, men Ragnhild Gulbrandsen imponerte med seks VM-mål totalt.

NORGE - USA 1-4:

Norge var aldri helt med i bronsefinalen mot USA søndag. De amerikanske jentene var langt mer aggressive og kriget seg til flust av store sjanser foran Bente Nordby i det norske målet.

Wambach den store
Abby Wambach var igjen USAs toneangivende spiller, og etter en halvtimes spill vartet hun opp med en lekker detalj.

En corner fra venstre havnet hos Wagner i returrommet, som klinket til fra 16 meter. Skuddet flikket Wambach lekkert med hælen inn i mål.

Norge var heldige som kunne gå til pause med «bare» 0-1 i sekken. De som trodde på et norsk stormløp i annen omgang ble derimot svært skuffet, da samme Wambach i praksis punkterte kampen med sitt andre mål etter bare ett minutt av omgangen.

Og de første ti minuttene av annen omgang ble et lite mareritt for de norske jentene. USA spilte ball i hatt med resignerte spillere, og det sto 0-4 på lystavla etter 58 minutters spill.

- Mangler fysikk
Heldigvis hevet det norske laget seg etter dette, og Ragnhild Gulbrandsen reduserte med et flott hodestøt etter 63 minutter. Det var kraftspissens sjette VM-mål, i hennes 80. og siste landskamp.

Kampen ebbet ut med 1-4, og et godt VM-sluttspill endte med to skuffende kamper for Bjarne Berntsens mannskap.

- Dette var veldig skuffende. Starten på annen omgang ødelegger alt for oss, sier Berntsen til NRK.

Landslagssjefen mener de norske jentene må bli sterkere fysisk.

- De to siste kampene har vist at vi mangler det fysiske toppnivået. Vi må bli både tøffere og sterkere, mener Berntsen.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley